Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rozczochrana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 3:02 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie macie się czego obawiać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aswa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 1:02 am Temat postu: zmartwienie |
|
|
Witam. Mam pytanie. Kochałam się z partnerem wczoraj i niestety pękł durex (myślałam, że to solidna firma...)... on prawie od razu się zorientował, a było jeszcze daleko do wytrysku. Ale na 100% był tam preejakulat. I jak wyjął to pieścił mnie palcami i po kilku minutach znalazł tam kawałek gumki... Zaraz porządnie wszystko tam umyłam (chyba nawet za bardzo, bo jestem strasznie podrażniona). Mam problem z wyliczeniem dni płodnych. Mam STRASZNIE nieregularne miesiączki, bardzo długie cykle. Rok temu miałam torbiel jajnika, która bierze się z niepękniętego pęcherzyka Graffa. Pan doktor powiedział mi wtedy, że to taka "uroda" i takie niępeknięte pęcherzyki będą się zdarzać. No i chyba ostatni miesiąc mi się tak zdarzył. Bo miesiączkę miałam 20-któregoś czerwca, a kolejną teraz 4 lipca, skończyła mi się w czwartek, 9 lipca. Strasznie mi się zmieniają cykle, aż przestałam już wyliczać bo nigdy nie było tak jak przewidziałam. Więc nie wiem czy miałam dni płodne czy nie. W sumie śluzu nie miałam, dzisiaj mi tylko trochę popłynął, ale troszeczkę Jak myślisz, duże ryzyko ciąży? Mam się bać czy nie? Proszę o szybką odpowiedź, Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 1:15 am Temat postu: |
|
|
Nie. Skoro nie było wytrysku to nie dojdzie do ciąży. Plemniki w preejakulacie pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem.
A co do durex'ów...Ja polecam extra safe...Pękły mi tylko raz jak sprawdzałam ich rozciągliwość ;P _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aswa
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 1:21 am Temat postu: |
|
|
Niby o tym wiem, przeczytałam cały ten wątek;) ale jednak warto to usłyszeć w swoim konkretnym przypadku dla świętego spokoju. Tym bardziej, że jestem w tych tematach raczej nowicjuszką. A mam pytanie jeszcze co do tego wymywania się. Słyszałam, że czasem gdy kobieta się dobrze umyje, to wymywa wszystko - dlatego w przypadku gwałtów (wiem - makabryczny przykład ) jest to często problem do sprawdzenia kto był sprawcą... Czy taka skuteczność porządnej kąpieli to tylko mit?
A co myślisz o moich dniach płodnych? Jest jakiś sposób na wyliczenie ich w aż tak nieregularnych przypadkach? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
Plemniki w takim wypadku już dawno dotarły tam gdzie powinny...Tyle że nie da się ich pobrać...
Stad niemożliwość sprawdzenia tożsamości sprawcy...
Ciąży to raczej nie zapobiegnie...A może zaszkodzić, gdyż wymywana jest naturalna flor bakteryjna pochwy i skutkuje to infekcjami.
Co do dni płodnych. Napisałam jak to zrobić w temacie "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" w tym dziale _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 9:22 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | A co do durex'ów...Ja polecam extra safe...Pękły mi tylko raz |
a mi pekły 2 razy ale nie safe classic i ultra thin _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kolega
|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie male pytanie. Kochalismy sie dluzszy czas z zabezpieczeniem poprzez prezerwatywe Durex (smakowe). Bez oralnego. I mam taki maly niepokoj. Na czas wytrysku wyjelem go z dziewczyny tak z 5 s przed i wszystko dzialo sie poza nia ale nie niej dokladnie na posladku. Prezerwatywa ani nie pekla, sadze ze byla dobrze dopasowana. I moj problem jest taki ze na posladku dziewczyny znalazlem jakos substancje dziwna nie wiem czy to ze mnie cze z niej, nie wiem czy moze to byl tylko pot. I czy istnieje ze z prezerwatywy cos wyleci ??
prosze o szybko odp poniewazz dopiero jes 43 godzina i jeszcze czas jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 8:09 pm Temat postu: |
|
|
nie ma mozliwosci zajscia w ciaze. A ta wydzielina to mogl byc np jej sluz a nie plemniki. Moim zdaniem wszystko jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Serenkaa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 7:40 am Temat postu: |
|
|
hej .. pisałam tutaj jakiś czas temu , mianowicie miałam dostać okres 17 -18 lipca , ale nie dostałam , strasznie się denerwuję .. co prawda mam objawy typowo przed okresowe i bóle podbrzusza ale i tak nie wiem co się się dzieje .. nie dopuszczam myśli do siebie , że mogłabym być w ciąży .. przecież wszedł we mnie tylko 5 razy , nie miał wytrysku długa droga do teggo była .. i w dodatku nie miałam owulacji .. ani dni płodnych.. wariuje już ..
może to przez moją mame , która strasznie pilnuje terminów mojej miesiączki ( nie wiem nawet po co ..) .. i już widzę już w jej oczach wyobrażenie mnie z wielkim brzuszkiem ..
pomóżcie ..
ktokolwiek ..? czytałam jeszcze że owulacja podczas ciąży nie jest możliwa a po tym zdarzeniu miałam owulacje ok 6-7 lipca bo owulacje mam dosyć bolesne . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Seba123
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 11:50 am Temat postu: |
|
|
mam pytanie kochalem sie z dziewczyna wsadzilem jej na chwilke ale wytrysku niemialem czy moze byc w ciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|