Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
repetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Czy jeżel w 8 dzień cyklu (cykle mam zazwyczaj ok. 29-30 dni, ostatni trochę krótszy bo 27) kochaliśmy się, ale bez finiszu (chłopak wszedł we mnie kilka razy, ale nie skończył w ogóle) mam podstawy, żeby martwić się o ewentualną ciążę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
jesli nie doszedł w Tobie to jak mozesz zajsc w ciaze? nie ma takiej opcji _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
villemo
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 12:19 pm Temat postu: |
|
|
witam. pewna rzecz nie daje mi spokoju i prosiłabym o odpowiedź. Otóż, kochałam się w 16 dc., zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, jednak zsuneła się i została we mnie, w środku. mój chłopak co prawda zapewnia mnie, że nie mam czego się bać, bo nawet do wytrysku nie doszło i nawet nie zapowiadało się, że dojdzie, no ale obawiam się trochę, że może dojść do zapłodnienia, bo na przykład w prezerwatywie mogło być trochę płynu. Okres mam raczej regularny, choć ostatni dostałam w 23 dc, gdzie przeważnie dostaję 27-29 dc. Tak więc nawet nie wiem jak obliczyć dni płodne, czy sugerując się długością ostatniego cyklu czy tą długością cyklu, którą mam przeważnie.
bardzo bym prosiła o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowy_now
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 1:18 pm Temat postu: |
|
|
A tak w ogóle to ktoś słyszał o kimś kto zaszedł w ciążę przez petting albo ubranie etc. bo jak przeglądam stronki to jest pełno postów o tym że jest to możliwe że zdarzały się przypadki ale nikt nie podaje konkretów nie ma osób które by powiedziały tak ja tak miałam. Więc się zastanawiam czy ktoś coś kiedyś słyszał? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nula09
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 5:33 pm Temat postu: |
|
|
Wreszcie przypomniałam sobie hasło Dziekuję za pomoc od mala_mi i nowicjuszka. Miesiączka sie spóżniła... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 6:13 pm Temat postu: |
|
|
Nula09 spóżniła się od stresu prawda?:> Bo szans na ciaże z tego co opisałaś nie było.
nowy_now wiesz co na tym forum od początku się mówi że "przez ubranie w ciaże się nie zajdzie" w czasie pettingu jest to możliwe jeśli dziewczyna ma dni płodne a sperma będzie miała kontakt ze śluzem płodnym, to są szanse. Jednak z tego co mi wiadomo nie było przypadku na forum że dziewczyna zaszła w ciaże przez petting... chyba że dziewczyny które są dłuzej tutaj odemnie coś o tym wiedzą, ale nie przypominam sobie żeby w ciagu tych 2,5 roku taki przypadek miał miejsce... zwykle gdy sperma miała kontakt ze śluzem płodnym dziewczyny na wszelki wypadek brały tabletkę "po". _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowy_now
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Ok, więc z tego wynika że prawdopodobieństwo jest bliskie hmm 0%. Powiedz mi czy w sytuacji kiedy facet leży przykryty od pasa w dół jakimś kocem czy czymś i robi sobie dobrze a jego partnerka pieści go od pasa w górę (nie dotyka penisa). On czuje że dochodzi więc zakłada majtki pod kocem. Lecz dochodzi. Po tym idzie do lazienki bierze prysznic i wraca do kobiety do niczego juz nie dochodzi pomiędzy nimi. Czy na kocu mogł zostac prekuliat czy jak to sie zwie i ona przez to może jakoś zajść w ciąże, ma ostatnie dni płodne (przedostatni-ostatni).
Dzięki za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 7:30 pm Temat postu: |
|
|
nowy_now nie, tak w ciaze sie nie zachodzi. Po drugie plemniki w nieprzyjaznym srodowisku zyja tylko bodajze do 5 minut czy nawet mniej...
W tej sytuajci co opisałes to ryzyko ciaży jest rowne zero. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
nowy_now napisał: | A tak w ogóle to ktoś słyszał o kimś kto zaszedł w ciążę przez petting albo ubranie etc. |
ja znam ale nie osobiscie.. dziewczyna zaszła w ciaze "przez palec" na ktorym była duza ilosc spermy.. mało tego była dziewica ii myslała ze dziewice w ciaze zajsc nie moga- jak widac myliła sie... miała pecha i to duzego. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|