Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 9:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no oki Smile i mam jeszcze ostatnie już pytanko... czy one giną od razu przy kontakcie ze śliną czy musi minąć ileś tam czasu?? dzięki za cierpliwość bo w sumie od razu mogłam zadać to pytanie:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niepewna20 mysle ze gina odrazu a jesli nie to gora do 5 minut sa w stanie 'wyzyc"100%.

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za informacje i pozdrowionka:)
Powrót do góry
LENKA4526

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Smile Pisałam do Was jakiś czas temu, prosząc o radę. Byłam chora na grypę ostatnio i brałam bardzo dużo leków, nawet 9 tabletek dziennie. Spóźnia mi się miesiączka już 5 dzień i trochę zaczynam się denerwowa to sytuacją, bo mama powiedziała,że jeżeli dlugo jej nie będzie to pójdziemy do ginekologa. Wtedy dowie się, że nie jestem dziewicą i będzie bardzo źle. Jak uważacie co mogłabym jej powiedziec, żeby jeszcze poczekała, albo jak jej wytlumaczyc, że wolalabym wejsc do gabinetu sama. To spory problem, bo objawow ciazy zadnych nie mam jak na 6 tydzien... ale miesiaczki tez brak. Dzieki za pomoc Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli masz ukonczone 16 lat, to Twoja mama nie musi być w gabinecie
ulinkaaa

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 11:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie. Jestem swiezo po akcji z peknieta gumka. Pekl durex. To osmy dzien cyklu. Cykle dosc nieregularne ok.40 dniowe. Zorientowalismy sie z partnerem w trakcie, do wytrysku nie doszlo. Prezerwatywa byla jednak mokra, nie jestem w stanie stwierdzic, czy byl to plyn ejakujacyjny, czy moze ze mnie. Prosze napiszcie mi, czy to mozliwe, zebym zaszla w ciaze?

Umowilam sie na jutro do gina po tabletke po, ale nie wiem, czy jest sens. Prosze o odpowiedz.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie nie ma. 8dc to niepłodny (jeszcze), poza tym wytrysku nie było, ale zrobisz jak bedziesz uwazała.

Powrót do góry
ulinkaaa

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 12:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy fakt, ze w ciagu ostatniego roku po odstawieniu tabletek cykle mam dosc nieregularne (najkrotszy 32 dni, a najdluzszy 43) nie jest argumentem za tabletka?

Wewnetrznie czuje, ze nie chce jej brac, to ogromna dawka hormonu, nieobojetna dla organizmu, a wiem jakie hormony potrafia zrobic w nim spustoszenie... Ale z drugiej strony boje sie...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 9:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pojdz do lekarza i zobacz co on Ci poradzi Smile

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ulinka A po co chcesz brać tabletkę skoro to były dni niepłodne?

Dni płodne przypadają u Ciebie od 12 do 23 dnia cyklu...Nie panikuj. Ciąża niemożliwa...

A do ginekologa możesz iść, a nawet powinnaś, ale po tabletki antykoncepcyjne na stałe...Trzeba Ci cykl wyregulować, i można do tego tabletki anty wykorzystać...Dwa walory w jednym Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 31 z 40