Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LENKA4526

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W przyszlym tygodniu ide do ginekologa,dzis dzwonilam i sie umowilam Smile Tak dlugo jeszcze miesiaczka mi sie nie spozniala- 19 dni. Ciaze wykluczylam,bo test wykonalam po 7 tygodniach od stosunku i wynik negatywny, a objawow jak na 2 miesiac nie mam zadnych. Denerwuje sie sie tym i jeszcze pierwsza wizyta u ginekologa... Dziekuje Wam za pomoc Smile Odezwe sie po wizycie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lenka nie denerwuj sie ! Smile wiadomo ze 1wsza wizyta tym bardziej u gina jest straszna a potem.. zobaczysz.. wogole nie bedziesz przezywała.
daj znac co tam wyszlo Very Happy

Powrót do góry
pat13

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
A więc tak ... bylo to wałkowane milion razy na forum wystarczyło by poczytać ale napiszę kolejny raz....

1) Sluz wydobywajacy sie podczas podniecenia nie zawiera plemnikow, moga plemniki sie w nim pojawic owszem ale tuz przed samym wytryskiem. Wczesniej nie ma szans,

2) Kobiety w czasie ciazy nie maja okresu tylko moga wystapić plamienia. Wiele osob myli je z okresem i nie rozroznia tego... jednak w czasie ciazy moze sie pojawic ten "okres" ale jest on z reguly krótszy i bardziej skapy niz zwykly okres.

Co do tabletek.... nie sadze aby mialy jakis szczegolny wplyw... napwno w Twoim przypadku zwieksza regularnosc miesiaczek, zmniejsza bol i obfitosc a przy okazji beda stanowic bardzo dobre zabepieczenie przed ciaza.

witam ponownie...miałam nadzieję, że nie będę musiała już tutaj zaglądać, ale niestety... zaczynam się poważnie martwić, choć wciąż nie wiem dlaczego...dzisiaj w nocy dostałam normalnych, okropnych boleści jak to bywa w pierwszym dniu miesiączki, do tego wymioty, ale już kiedyś mi się to zdarzyło, przez ból...problem polega na tym, że to nie jest miesiączka,a jakieś ciemnobrunatne plamienie, jednak oddając mocz widać gęstą krew...dodam, że na początku tygodnia normalnie bolały mnie piersi, tak jak przed okresem, chociaż dłużej tylko lewa i to z lewej strony pod pacha..zauważyłam też widoczne żyłki, jednak nie wiem, czy nie miałam tak już wcześniej...normalnie nie wiem co myśleć, kiedyś też już miałam takie plamienie, ale zaraz potem była normalna krew...kupiłam dla pewności test ciążowy, pytanie brzmi czy mogę go zrobić jutro rano? kurcze, przecież to jest prawie niemożliwe żebym zaszła w ciążę, nie wiem czy ja już fiksuję i doszukuję się wszędzie objawów, ale zaczynam popadać w jakąś paranoje..czy ten stres, niedosypanie może mieć związek z tym plamieniem, a może to plamienie poprzedzające okres?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ile dni od stosunku minelo? Jesli minelo 14 dni mozesz zrobic test.

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie, nie stosunku nie było, już opisywałam tutaj moją sytuację :Witam Smile
Mam pytanie.16 listopada uprawiałam z chłopakiem petting, jeszcze nigdy się nie kochałam. On pieścił mnie palcem, wiem, że dotykał też swojego członka, jednak do wytrysku doszło już na sam koniec, kiedy to ja się nim zajęłam, po wytrysku już się nie dotykaliśmy. Mam bardzo nieregularne cykle, wahające się od 25 czasami do 35 dni;/ do tego są strasznie bolesne. Czasami jednak zdarzało się, że dostawałam okres tego samego dnia co w poprzednim miesiącu. Tak też się stało teraz. We wrześniu miałam okres 27, w październiku 21, no i teraz 21 listopada, czyli 5 dni po pettingu. Kiedy rano się obudziłam, czułam,że mam mokro i tak w sumie przez pół dnia. Póżniej było już ok, no i 21 ten okres, normalny tak samo bolesny i obfity jak poprzednie. Moje pytanie brzmi czy mogło dojść do zapłodnienia??1 grudnia poczułam lekki ból po lewej stronie podbrzusza, podejrzewam,że to jajnik. No i w sumie od tamtej pory go czuję, ale nie non stop, tylko co jakiś czas jak pomyślę o tym.Dodam, że przez przeglądanie tych for internetowych mam straszny mętlik w głowie i dzień w dzień, wraz z kolejnym wątkiem dostaję kolejną dawkę stresu...Czasami jest mi niedobrze, ale podejrzewam,że to ze strachu. Obecnie jestem w ciągłym stresie, już nie wiem co mam myśleć, czy ten ból może być bólem owulacyjnym czy coś innego??" <-to ona.
Jestem ciekawa, czy mimo tych plamień mogę zrobić test?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jezeli twoje okolice imtymne niemialy kontaktu ze sperma to ciaze mozna wykluczyc.

Jednak jesli cie to martwi, zrob test najlepiej z krwi da ci 100% pewnosc, koszt ok 30 zl

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro rano zrobię zwykły płytkowy, a później zobaczymy..po świętach i tak chyba polecę do ginekologa w sprawie tabletek..mam nadzieję, że jutro nie zobaczę żadnej 2 kreski, no chyba, że naprawdę jestem wiatropylna, albo mam cholernego pecha.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe sadze ze to ciaza.... tak latwo w ciaze sie nie zachodzi. predzej bym obstawiala ze to z powodu stresu.

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też mi się nie wydaje, ale zawsze jakiś strach jest..mimo wszystko dzięki Wink
Powrót do góry
LENKA4526

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mialam sie odezwac po wizycie u ginekologa, a wiec nie bylam, poniewaz dwa tygodnie temu w srode dostalam okresu. Spoznial sie 20 dni, ale obserwowalam go, trwal tydzien, byl obfoty i pojawily sie takze skrzepy krwi. Ciaze wykluczylam wiec powodem spozniajacego sie okresu. Mysle, ze sprawil to stres, cwiczenia i choroba. Tak jak mowilam u ginekologa nie bylam, czy moze uwazacie, ze powinnam pojsc ??? Dziekuje za pomoc Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 36 z 40