FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
roxi86
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 2:15 pm Temat postu: |
|
|
No to córcia sie ucieszy jak sie malenstwo urodzi kwas foliowy na szcsecie biore zawsze jako suplement wiec powinno byc ok dziekuje wszystkim za wypowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 2:18 pm Temat postu: |
|
|
powodzenia _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 5:28 pm Temat postu: |
|
|
roxi gratulacje spokojnych 40 tygodni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Moja dziewczyna regularnie bierze tabletki anty, nie brala antybiotykow, nigdy nie pominela zadnej tabletki.
Z uwagi na dziwne bole zrobila test ciazowy, ktory wyszedl pozytywnie. Po 2 godzinach rozpoczelo sie krwawienie, dzien po terminie w ktorym powinien byc okres.
Co o tym sadzicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Thor, ja widzętutaj trzy wyjaśnienia, albo test był błędny ( skoro twierdzisz, że bierze tabletki anty regularnie ), albo Twoja dziewczyna zaszła w ciążę ( a mogło tak się stać jejeżeli być może wcale nie brała tabletek regularnie ), ale poroniła skoro przyszedł okres , albo jest w ciąży, a to krwawienie świadczy o jakichś nieprawidłowościach i jeśli nie zgłosi się do lekarza, może ciążę stracić.
Najlepiej niech zrobi jak najszybciej jeszcze jeden test, jeżeli wyjdzie pozytywnie, to wszystko będzie jasne i powinna zgłosić się do lekarza.
Jednak moim zdaniem, nawet jeżeli to była ciąża, to skoro przyszła miesiączka to dziewczyna po prostu poroniła, tak się zdarza w wielu przypadkach i dziewczyna nawet nie wiedzą, że były w ciąży bo przychodzi okres. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Jutro z rana dziewczyna zrobi 2 test, wtedy wszystko sie wyjasni mam nadzieje.
Dziekuje za szybka odpowiedz, obym jeszcze nie byl tatą
P.S mozliwe zajscie w ciaze jesli regularnie sie bierze tabletki, bez antybiotykow i duzej ilosci witaminy c? (podobno oslabia). Oczywiscie bez biegunek i wymiotowania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Thor, zajście w ciąże przy regularnym braniu tabletek anty nie jest możliwe. Ja brałam kilka lat i jakoś wtedy nie zostałam mamą
Jeżeli okazałoby się, że test będzie pozytywny to obstawiałabym, że jednak Twoja dziewczyna czasami zapominała o tabletce, albo może miała jakieś dolegliwości żołądkowe, które wywoływały wymioty zanim tabletka się wchłonęła.
No, ale życzę, żeby test jutro był negatywny, skoro nie jesteście jeszcze gotowi na dziecko. _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Przy tabletkach napisane sa dni, wiedzialaby gdyby zapomniala jednej, a zapewnia mnie, ze brala regularnie. Wymiotow brak.
Kolejna sprawa...czy to prawda, ze skrzepy podczas krwawienia daja 100% pewnosc, ze ciazy brak? Kilka miesiecy temu czytalem, ze jezeli podczas miesiaczki w krwi odroznic mozna kawalki sluszczonej macicy, to ciaza nie ma prawa istniec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Thor napisał: | czy to prawda, ze skrzepy podczas krwawienia daja 100% pewnosc, ze ciazy brak |
to akurat bzdura
każda dziewczyna może miewać różne miesiączki, czasami ładne, jednolite, że tak napiszę, a czasami ze skrzepami, to zależy od różnych czynników ( min. od długości cyklu ), ale na pewno nie ma to nic wspólnego z wykluczaniem ciąży.
Nie szukaj już lepiej żadnych objawów, bo zaczniesz się wkręcać, obserwowałam już tutaj takie przypadki, szkoda Twoich nerwów. Jutro z rana kolejny test i tyle. Moim zdaniem powinien być negatywny, jeżeli dziś przyszła normalna miesiączka. _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Mam taka nadzieje...ale tak na zdrowy rozum...jak moze byc ciaza, jezeli scianka macicy ulega zluszczeniu...? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|