Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.30

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
roxi86

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to córcia sie ucieszy jak sie malenstwo urodzi Smile kwas foliowy na szcsecie biore zawsze jako suplement wiec powinno byc ok Smile dziekuje wszystkim za wypowiedzi Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powodzenia Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 5:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

roxi gratulacje Smile spokojnych 40 tygodni Smile

Powrót do góry
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich.

Moja dziewczyna regularnie bierze tabletki anty, nie brala antybiotykow, nigdy nie pominela zadnej tabletki.

Z uwagi na dziwne bole zrobila test ciazowy, ktory wyszedl pozytywnie. Po 2 godzinach rozpoczelo sie krwawienie, dzien po terminie w ktorym powinien byc okres.

Co o tym sadzicie?
Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor, ja widzętutaj trzy wyjaśnienia, albo test był błędny ( skoro twierdzisz, że bierze tabletki anty regularnie ), albo Twoja dziewczyna zaszła w ciążę ( a mogło tak się stać jejeżeli być może wcale nie brała tabletek regularnie ), ale poroniła skoro przyszedł okres , albo jest w ciąży, a to krwawienie świadczy o jakichś nieprawidłowościach i jeśli nie zgłosi się do lekarza, może ciążę stracić.
Najlepiej niech zrobi jak najszybciej jeszcze jeden test, jeżeli wyjdzie pozytywnie, to wszystko będzie jasne i powinna zgłosić się do lekarza.
Jednak moim zdaniem, nawet jeżeli to była ciąża, to skoro przyszła miesiączka to dziewczyna po prostu poroniła, tak się zdarza w wielu przypadkach i dziewczyna nawet nie wiedzą, że były w ciąży bo przychodzi okres.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jutro z rana dziewczyna zrobi 2 test, wtedy wszystko sie wyjasni mam nadzieje.

Dziekuje za szybka odpowiedz, obym jeszcze nie byl tatą

P.S mozliwe zajscie w ciaze jesli regularnie sie bierze tabletki, bez antybiotykow i duzej ilosci witaminy c? (podobno oslabia). Oczywiscie bez biegunek i wymiotowania
Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor, zajście w ciąże przy regularnym braniu tabletek anty nie jest możliwe. Ja brałam kilka lat i jakoś wtedy nie zostałam mamą Smile
Jeżeli okazałoby się, że test będzie pozytywny to obstawiałabym, że jednak Twoja dziewczyna czasami zapominała o tabletce, albo może miała jakieś dolegliwości żołądkowe, które wywoływały wymioty zanim tabletka się wchłonęła.
No, ale życzę, żeby test jutro był negatywny, skoro nie jesteście jeszcze gotowi na dziecko.

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy tabletkach napisane sa dni, wiedzialaby gdyby zapomniala jednej, a zapewnia mnie, ze brala regularnie. Wymiotow brak.

Kolejna sprawa...czy to prawda, ze skrzepy podczas krwawienia daja 100% pewnosc, ze ciazy brak? Kilka miesiecy temu czytalem, ze jezeli podczas miesiaczki w krwi odroznic mozna kawalki sluszczonej macicy, to ciaza nie ma prawa istniec
Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor napisał:
czy to prawda, ze skrzepy podczas krwawienia daja 100% pewnosc, ze ciazy brak

to akurat bzdura Smile
każda dziewczyna może miewać różne miesiączki, czasami ładne, jednolite, że tak napiszę, a czasami ze skrzepami, to zależy od różnych czynników ( min. od długości cyklu ), ale na pewno nie ma to nic wspólnego z wykluczaniem ciąży.
Nie szukaj już lepiej żadnych objawów, bo zaczniesz się wkręcać, obserwowałam już tutaj takie przypadki, szkoda Twoich nerwów. Jutro z rana kolejny test i tyle. Moim zdaniem powinien być negatywny, jeżeli dziś przyszła normalna miesiączka.

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam taka nadzieje...ale tak na zdrowy rozum...jak moze byc ciaza, jezeli scianka macicy ulega zluszczeniu...?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41