FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nikki
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Zacznę od tego, że okres mam nieregularny, ale przez ostatnie 2 miesiące był co 30 dni. Teraz powinnam dostać w przyszłym tygodniu. Test robiłam miesiąc temu, w ciągu dnia, ale wyszedł negatywny.
Jestem osobą szczupłą, moja waga to 50kg, od listopada dobiłam do 53kg, mam małe piersi, ale teraz moje staniki są za małe, sutki ściemniały i otoczka wokół nich, pojawiły się spore grudki. Brzuch się powiększył, pojawił się ślinotok i nudności, czasem mam metaliczny smak w ustach. Nigdy nie miałam cellulitu,a teraz to jest masakra rozstępy na udach i pupie. Pajączki na nogach również się pojawiły. Zmiany nastroju, przy zwykłej reklamie w tv potrafię się popłakać, w ciągu dnia senność, ale wieczorem nie mogę usnąć. Palę od 10 lat, a teraz mam wstręt do papierosów i alkoholu. Ogólnie nigdy nie lubiłam sprzątać w domu, ani gotować obiadów, a teraz się rwę do tego. Cera jest tragiczna, całą buźkę mi wysypało, mam strasznie suchą skórę i wrażliwą, natomiast włosy są śliczne i nie przetłuszczają się jak dawniej. No i pojawiła się lekko brązowa linia od pępka w dół i dopiero teraz zauważyłam jak mam dużo i jakie ciemne pieprzyki.. Upławy koloru białego i gęściejsze. Dodam, że kocham się z chłopakiem bez zabezpieczenia i przeważnie kończy we mnie.
Miewałam już wcześniej niby objawy ciąży, ale nic z tego nie wychodziło, teraz czuję, że to może być ciąża, co o tym myślicie ?
Do ginekologa jestem zapisana na czwartek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Nikki część objawów, które opisujesz nie mają nic wspólnego z ciążą, część nie pojawia się we wczesnej ciąży tylko później, najlepiej będzie jeśli wykonasz test jeśli miesiączka nie pojawi się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Michuu
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Zwracam się do was z nst. sprawą. Moja dziewczyna od około 2 lat prawie używa NuvaRing ( taki krążek dopochwowy). Zawsze działał, nigdy nie nie zawiódł. Opiszę co mnie martwi. Otóż od pewnego czasu ( 3, 4 dni) moja dziewczyna jest ciągle zmęczona i nie wyspana, ale to ciągle. Mówi, że budzi się wręcz zmęczona. Do tego ma różne wahania apetytu tzn jeden dzień ( akurat wtedy sie pokłóciliśmy) zjadła tylko 2 bułeczki, a drugiego dnia już je normalnie. Zastanawiam się czy nie może to być jeden z najwcześniejszych objawów ciąży. Pierwszy dzień ostatniego krwawienia to 16.01 (poniedziałek), a 20.01 włożyła krążek(więc dziś 17 dc). Kochaliśmy się dopiero 21 bodajże. Średnio kochamy się raz dziennie w większości z finałem w środku. Martwi mnie ta jej senność. Co innego, że od tygodnia zgrzyta zębami, co ją czasem przebudza w nocy, i przez co rano wstaje wcześnie, a od 3, 4 dni ma taką specjalną nakładkę na zęby na dolną szczękę, żeby nie zgrzytać. Mówi że jej przeszkadza itd.. . Wiem, że może się to wydawać schizą i w ogóle, ale od momentu kiedy tak niedosypia czytałem różne artykuły w internecie i to niby jest pierwszy objaw...poza tym innychc nie zauważyłem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Michuu objawy, które opisujesz raczej nie należą do wczesnych objawów ciąży, chyba że do dość nietypowych, zgrzytanie zębów może świadczyć raczej o pasożytach, nerwicy lub problemach ze zgryzem, jeśli nie jesteście pewni należy zrobić test ciążowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Michuu
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje Wiki za odpowiedz. Ni nie, zgrzytanie zebami nie biopre tego pod uwage nienie skad, to zupelnie inne zagadnienie:) mi raczej o sennosc chodzi:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sacrum
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Kochałem się z moją dziewczyną w prezerwatywie, raczej nic nie pękło, był to pierwszy dzień krwawienia (ma raczej okres nieregularny). Teraz 6 dzień spóźnia jej się okres. Ma też bóle brzucha. Aa i dodam że schudła od stosunku z 3/4 kilo. Czy okres może się tyle spóźniać przez schudnięcie i stres? Próbowała wywołać okres jakimiś sposobami domowymi typu gorące kąpiele i inne, ale po tych 'zabiegach' skarżyła się tylko na straszny ból brzucha. Jak myślicie, ciąża jest możliwa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Michuu senność, również nie jest pewnym objawem ciąży, ja też ostatnio chodzę niewyspana a w ciąży nie jestem Zawsze jeśli są jakieś podejrzenia najlepiej zrobić zwykły test ciążowy,
Dodano po 1 minutach:
sacrum jeśli nic nie stało się z prezerwatywą to nie ma powodu do obaw, miesiączka może się spóźniać ze stresu, odchudzania, choroby |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sacrum
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam, to znowu ja. 8 dzień a tego okresu nadal nie ma. Czy jeśli coś by wydostało się z tej prezerwatywy krwawienie nie powinno utrudnić ruch plemników? ; ) Moja dziewczyna niby nie ma żadnych innych objawów oprócz tych niby przedmiesiączkowych, ale zaczynamy już panikować. Jak ma dość nieregularny okres to mogło się to tak wszystko przesunąć że podczas pierwszego dnia krwawienia były dni płodne?
oo i czy zawsze podczas ciąży istnieje podwyższona temperatura? Bo ona ma osłabienie...36.3/36.4. I czy jeśli doszłoby do zapłodnienia to ten okres wtedy trwający nie powinien się przerwać? Bo jak już mówiliśmy stosunek był pierwszego dnia krwawienia i tak sobie krwawiła przez 5 dni.. :< |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiaa91
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 7:43 pm Temat postu: |
|
|
oczywiście, że okres może się spóźnić przez stres. Przez schudnięcie również, jednak myślę, że 3/4 kg to nie jest tyle, żeby mogło zatrzymać miesiączkę.
Podczas ciąży temperatura jest podwyższona w pierwszych miesiącach, ale aby to stwierdzić trzeba mierzyć ją od początku cyklu.
Nie panikujcie! Jeśli prezerwatywa była cała to ciąży nie będzie. a dla spokoju niech dziewczyna wykona test jeśli minęło już wystarczająco dużo czasu od stosunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Veji
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 12:27 am Temat postu: |
|
|
Hey dziewczyny!! Słuchajcie mam takie pytanie: Za ok. tydzień moja dziewczyna powinnam dostać okres. Ma cykle 28 dniowe, ostatni zaczal sie 16 stycznia. Wczoraj zauwazylem ze szyjka jest nisko b. położona, i jest jakoś tak ciasno. Sama ona to poczułam (cos w stylu ze jest jakby pouchnieta..), kiedy wkładała po stosunku Nuvaring. Noc wcześniej była podobno mega mokra i troche tam podrażniona... Myślicie, że narazie jest wszystko ok, nie sa to niepokojace objawy( szczegolnie polozenie szyjki ktora dzis jest wysoko, i ciasnosc??)???czy wystepuja one przed okresem?? ( nie pamietam jak bylo miesiac temu:( ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|