Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 2:25 pm Temat postu: |
|
|
AnDziA1821 Oj kochana wykluczyłyśmy ciąże tak? Definitywnie więc okres spóźnia się z innego powodu :
-zaburzenia hormonalne
- normalny "pusty" cykl
- choroby
- stres
Jesali chodzi o objawy ciążowe to sa bardzo rózne i zależą od kobiety. Dlatego tez nie mozna się nimi sugerować bo każda z nas przechodzi to inaczej. Mnie piersi nie bolały.
Kiedy wykonać test ? Najlepiej i najwcześniej po dniu spodziewanej miesiączki. Wtedy test z cała pewnością wyjdzie prawidłowo.
Jeśli jest już długo po terminie to test wykonać mozna obojetnie o jakiej porze dnia.
Ale z czego ma byc u Ciebie ciąża? Przecie znie było współżycia, nie było plemniczków które mogłyby dotrzeć do jajeczka i je zapłodnić . Jeśli poprawi Ci to humor i oczywiście uspokoi Cię to zrób ten test. Wtedy może uwierzysz i przestaniesz się stresować _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 2:45 pm Temat postu: |
|
|
No wykluczyłyśmy tak zgadza sie. Czyli spóźnia siez innego powodu m. in. z tych które wypisałaś? A może być tak, że może być ten "pusty" cykl? Co wtedy, nie będzie w ogóle okresu?
Bo stres to swoją drogą z wymienionych przypadków.
No tak objawy ciąży są u różnych kobiet inne, bo każda przechodzi to inaczej.
No tak nie było współżycia ani nic,a jak było wcześniej to było zabezpieczenie i zawsze je sprawdzaliśmy i okres miałam normalnie raz większy raz mniejszy z upławami, więc nie wiem skąd u mnie mogłaby być ta ciąża.... Wcześniej myślałam, że mógł występować okres w ciąży ale nie bo mnie uświadomiłaś w tym.
A test.... kurcze sama nie wiem czy robić czy nie... Poczekam jeszcze do końca tygodnia. Na prawde czekam na ten okres jak na zbawienie jakieś... Już nie wiem co ze sobą robić żeby nie myśleć o tym... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Puste cykle zdarzają się nawet u zdrowej kobiety. Nie ma po prostu owulacji, endometrium nie przyrasta więc nie ma co się złuszczać. Normalnie w świecie cykl się wydłuża lub łączą się dwa . Ciąży nie ma bo nie ma z czego . Jesli okresu nie bedzie dwa-trzy miesiące to juz trzeba wybrać się do gina w celu znalezienia przyczyny czyli najprawdopodobniej zaburzeń hormonalnych. Masz w domku luteine? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Aha... Kurcze ale ja nie miałam nigdy czegoś takiego...... Matko kochana wolałabym żeby był okres normalnie.
A przez ten stres i dobieranie sobie do głowy ile sie może spóźnić?
Normalnie okres spóźniał mi sie z wyznaczonego dnia jakieś 2 góra 3 dni nie dłużej a teraz....
No tak ciąży nie ma bo nie ma z czego, racja.
Nie, nie mam luteiny, a na co ona jest? Mam sobie kupić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 7:49 pm Temat postu: |
|
|
NIE kupisz luteiny bez recepty. Jak pójdziesz do ginekologa to zapewne przepisze Ci ja na wywołanie okresu. Musisz byc cierpliwa, niestety. Jednak jak opóźnienie będzie coraz dłuższe to trzeba skontaktować się z ginem. Nie martw się jednak. Ja myślę,że to "normalne" opóźnienia. Ja miewałam brak okresu pa 6-8 miesięcy . No ale ja cierpie na policystyczne jajniki . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Tak właśnie myślałam, że nie kupie jej bez recepty.
Zrobie tak: poczekam cierpliwie do końca tygodnia jak nic sie nie będzie działo to wtedy wybiore sie do gina, bo na razie jeszcze cierpliwie poczekam i może akurat moja cierpliwość zostanie wynagrodzona
Szczerze powiem, że raczej wolałabym nie bawić sie jakieś zażywanie tabletek przyspieszających okres ale jak będzie to konieczne nawet w celu wyrównania okresu to jestem w stanie sie poświęcić. Zwłaszcza, że nie są to nie wiadomo jakie hormony jak to jest w przypadku tabletek anty.
Ojj no to faktycznie masz kochana... Ale widze, że dzidzuś jest i to najważniejsze
Ja swego czasu jak zaczęłam współżycie miałam problemy z grzybicą...i to było straszne... :/ po pierwszym razie miałam taką że myślałam że zamiast tyłka mam papier ścierny w środku... I pierwsze zetknięcie sie z ginem było dla mnie straszne... W domu nic nie mówiłam bo nikt nie wie o moim współżyciu bo nie preferują tego u mnie więc wole żeby żyli w nieświadomości, schudłam wtedy 5 kilo tak sie denerwowała. Wszystkie informacje jakie o tym czytałam i to co mi sie działo wskazywało na grzybice i jak byłam i gina i mi to potwierdził załamałam sie... Ale wzięlam tabletki i wszystko wróciło do do normy Trwało to 3 dni ale podziałało tylko swoje też przeszłam...
Później miałam nawrót ale szybko sie za to wziełam i nie doprowadziłam do gorszego stanu, później kupiłam sobie Abiofem na wyrównanie zasadowości w drogach rodnych i podmywałam sie Azulanem i od tego czasu odpukać nie mam tego typu problemów. Używam naturalnego mydła i wszystko mam pod kontrolą
No tylko jedynie teraz mam mały poślizg w problemach... Ale mam nadzieje że wszystko będzie okej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 8:21 pm Temat postu: |
|
|
AnDziA1821 napisał: | Aha... Kurcze ale ja nie miałam nigdy czegoś takiego...... Matko kochana wolałabym żeby był okres normalnie.
A przez ten stres i dobieranie sobie do głowy ile sie może spóźnić?
Normalnie okres spóźniał mi sie z wyznaczonego dnia jakieś 2 góra 3 dni nie dłużej a teraz....
No tak ciąży nie ma bo nie ma z czego, racja.
Nie, nie mam luteiny, a na co ona jest? Mam sobie kupić? |
Nic nie będzie (przeczytałam poprzednie posty). Czasem taki kaprys organizmu, a następnego miesiąca jest już wszystko w porządku co do dnia i godziny . Taki nieraz babski urok moim zdaniem, co poradzić...
'Więc' jeśli jesteś zdrowa itp., to nie ma potrzeby 'wbijania' sobie do głowy czarnych myśli o ciąży, chorobie itd. Organizm sam się reguluje i wie czego mu potrzeba.
Możesz dla pewności zrobić sobie test, jeśli by Cię wynik bardziej uspokoił.
Cytat: | Szczerze powiem, że raczej wolałabym nie bawić sie jakieś zażywanie tabletek przyspieszających okres ale jak będzie to konieczne nawet w celu wyrównania okresu to jestem w stanie sie poświęcić. |
E, to że raz się sporo przesunął nie znaczy, że kolejny będzie znowu później i rozwali się cykl. Ostatnio miałam po 39 dniach z jakiegoś powodu , a w tym miesiącu idealnie w 28 dniu... Czemu, nie wiem. Ale jak tak ostatnio myślę, to chyba coś mój organizm zaczyna lekko z tym świrować (może dieta, stres) a zawsze miałam regularne cykle.
Cytat: | poczekam cierpliwie do końca tygodnia jak nic sie nie będzie działo to wtedy wybiore sie do gina, bo na razie jeszcze cierpliwie poczekam i może akurat moja cierpliwość zostanie wynagrodzona |
No nieraz ta nagroda bywa dowcipna, bo kiedyś dostałam @ kiedy właśnie chciałam kupić test . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 8:53 pm Temat postu: |
|
|
dzięki za odpowiedź
No okres sie przesunie z powodów mi nieznanych ale taka natura kobiecego organizmu jak to napisałaś i że nie ma sie czym stresować i niepotrzebnie dopierać do głowy, tyle że ja już to zrobiłam heh.... ale jakoś to będzie
Jak na razie jest 35 dzień cyklu i mam nadzieje że moja cierpliwość będzie wynagrodzona
A na test poczekam do końca tygodnia i wtedy zobaczę co zrobie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2012 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny jest!! Dostałam okres dzisiaj
Strasznie bolał mnie brzuch ale sie przemogłam i nie wzięłam żadnej tabletki, jak na razie boli mnie do wytrzymania bo nalżyło. Okres mam niewielki jak na razie ale to pierwszy dzień więc mam nadzieje, że sie rozkręci Bo przecież nie ma podstaw ciąży....
A już z chłopakiem miałam kupować test ciążowy jutro a tu prosze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 2:29 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze mam jedno pytanie, czy wszytko jest ok jeśli mam ten okres a wystarcza mi tylko jedna podpaska...? Dodam że brzuch mnie boli i mam upławy... Tylko właśnie nie jest taki duży ten okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|