FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lunaaa
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 12:46 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope -mozliwe ze mialam dni plodne. Niestety nie umiem ich wyliczyc bo mam nieregularne cykle (byl to ok 11-13 dc.). Na 100% zdazyl wyjsc przed wytryskiem ale czy tam jakies preejakulaty nie polecialy to juz nie wiem. Poniosla nas chwila chociaz gdyby pojawila sie ciaza to nie byłoby tragedii, ale fakt-masz racje o zabezpieczeniu trzeba pamietac;) A jakos wczesniej nie mozna zrobic tego testu? Slyszalam o testach strumieniowych co po 6 dniach wkrywaja ciaze? pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fortminorx
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 29, 2013 11:23 am Temat postu: |
|
|
Witam !
Po ostatnim poście - strone wcześniej - moja dziewczyna dostała okres z lekkim opoznieniem - był on jednak bardziej skąpy niz zwykle, po pierwszym dniu wlasciwie sie zatrzymal, a potem wznowił na kolejne 3-4, tyle że był mało obfity. W tym miesiacu czekamy znowu - jest 27 dzien cyklu, przy normalnych 23-25 dni. Dziewczyna jest od poczatku lipca na diecie białkowej, dodatkowo w tym miesiacu pojawila sie tez chyba jakas infekcja, miała taki białożólty śluz, ktorego wczesniej nie miewała, wystepowało pieczenie w okolicach wejscia do pochwy, szczegolnie przy oddawaniu moczu. Współżyjemy klikanascie razy w miesiacu, zawsze z prezerwatywą, jednak czasami nie sprawdzam jej szczelności, po porstu ufam, że jesli jest cała na moim członku, to nie ma w niej wad w typie "małych dziurek", ale i tak staram sie nie konczyc w niej, tylko na niej, tak dla wiekszego spokoju. Pytanie : czy oplaca nam sie robić test ? Jutro moja dziewczyna wyjezdza na poludnie europy i osobiscie boje sie dodatkowego opoznienia zwiazanego ze zmiana klimatu. Czy tamten skąpy okres mogł być objawem ciąży już z tamtego miesiaca ? (też stosunki zabezpieczone, poza jednym w 1 dzien tamtego okresu - ostatniego "normalnego"). Pomocy ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iza_joa Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 29, 2013 12:12 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej udac sie do lekarza ---regulamin wielokrotnie złamany---- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fortminorx
|
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 6:02 am Temat postu: |
|
|
No to mamy dzien 28. Okresu nie widać, jest pare typowych objawów np. bóle dolnej czesci kregosłupa, spory apetyt, pare wypryskow na twarzy, tyle ze utrzymuja sie juz pare dni, nawet niektore (pryszcze) zanikają. No i nic. Nadal niezbyt wiemy czy kupowac już test czy nie, bo to chyba nieco wcześnie. W razie czego nadal prosimy o rady i przemyslenia dotyczace naszego problemu. Dzieki ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 11:16 am Temat postu: |
|
|
Brak szans na ciaże. Jeśli stosunek był zabezpieczony to niby jakim sposobem miałoby dojść do zapłodnienia??
Opóźnienia, skąpy okres lub plamienia mogą wystepować w wielu różnych przypadkach _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fortminorx
|
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Tosiu za odpowiedź !
Wiesz, pewnie po prostu nałożyło się jednocześnie parę okoliczności, ktore jakoś samoistnie zasiały w nas lekki strach. Jakieś krótkie krwawienia w środku poprzedniego cyklu, ktorych nigdy nie było, potem skąpy i przerywany okres, obecnie delikatne opoznienie, ktore w sumie tez nigdy nie występowało, no i jeszcze ta zagranica.
Edit:
Postanowiliśmy jednak zrobić test. Udało nam się dostać takowy marki ClearBlue.
Dziewczyna zrobiła go dzisiaj nad ranem i forum po raz kolejny nie zawiodło - wynik negatywny. Tyle że okresu nadal nie ma, ale po internetowej konsultacji z ginekologiem, ten na podstawie opisanych objawów zdiagnozował zapalenie pochwy i zalecił właśnie wykonanie testu. Może to zapalenie jest problemem? Teraz dziewczyna ma dużo takiego gęstego, białego śluzu, o konsystencji kremu w sztyfcie, który z niej wręcz wypływa.
Pytanie: czy test robiony 30 dnia cyklu, jakieś 5-7 dni od spodziewanej miesiączki, można uznać za 100% wiarygodny, czy lepiej go jeszcze niebawem powtórzyć? I drugie: czy zapalenie pochwy może wpływać na cykl w taki sposób, że po prostu przesuwa pierwszy dzień miesiączki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Sie 04, 2013 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Test wykonany po upływie spodziewanej miesiączki uznaje się za wiarygodny. W waszym przypadku potwierdziło to co było oczywiste - brak ciąży. Gesty śluz o konsystencji kremu/balsamu występuje w drugiej fazie cyklu. Okres powinien nadejść. Oczywiście mogą wystąpić zaburzenia hormonalne i bez tabletek miesiączka się nie pojawi nawet wiele tygodni. Może być opóźnienie spowodowane stresem, tabletkami, chorobą.... Zapalenie pochwy..... hmmmm. Czy ma swędzenie, pieczenie, śluz jest biały? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fortminorx
|
Wysłany: Nie Sie 04, 2013 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Zatem czujemy się uspokojeni w kwestii nieplanowanego póki co rodzicielstwa Na ten okres czekamy już tydzień - po północy będzie ósmy dzień, mógłby się już zjawić. Może to ten klimat - niestety do końca sierpnia dziewczyna będzie na południu Europy. Albo stres, bo przy takim opóźnieniu już niestety się dawno włączył. Innych chorób nie było w ostatnim czasie, tylko ta dieta. Sam już nie wiem. Ukochana twierdzi, że nigdy takich opóźnień nie było, bez względu na dietę itp. Zaburzeń hormonalnych też nie stwierdzono..
Co do zapalenia pochwy: owszem, miała lekkie swędzenie, pieczenie towarzyszy do teraz (przede wszystkim przy oddawaniu moczu) oraz biały śluz, o gęstości takiego kremu do twarzy, jogurtu, albo nawet kefiru. W tej chwili tego śluzu jest już o wiele mniej, pozostawia minimalne ilości śladów na wkładce (wystarcza jedna dziennie, a wcześniej 5-6 i tak przez parę dni). Śluz jest bezzapachowy.
Najgorsze jest to czekanie i fakt, że do końca sierpnia nie ma szansy na wizytę u ginekologa. Stąd też to moje marudzenie i szukanie rady. Ale może jutro już przyjdzie chociaż ten okres, bo objawy jakieś jakby są... i pozostanie kwestia wyleczenia z infekcji. Bo zakładam że jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sasha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie! Chciałabym się poradzić. Razem z partnerem uprawialiśmy petting bez zabezpieczenia. On doszedł w trakcie trzymania członka w okolicach wejścia do pochwy, a ja mam dni płodne. Wiele tej spermy na mnie nie było. Od razu wytarłam się chusteczką i poszłam pod prysznic umyć się mydłem. Czy w takich okolicznościach szansa zajścia w ciążę jest duża? Czas tak szybko leci, że ja po prostu pomyliłam tygodnie i dlatego myślałam, że nie mam dni płodnych, ale jednak mam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 9:55 pm Temat postu: |
|
|
sasha jesli miałas duzo sluzu płodnego i okolice owulki to szansa jakas jest.. ale szczerze watpie bo wytrysk musiałby byc w srodku a nie był. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|