Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marek88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Mysle,ze warto powtorzyc najczesciej chyba slyszane haslo na forach o podobnej tematyce - jest normalna miesiaczka = nie ma ciazy = nie ma obawy.
Ja to natomiast chyba wpadam juz w paranoje naprawde. Widze swojej ukochanej wszystkie (albo duza wiekszosc) objawów w ogole jakie znam. Dzis (25 dc) zaczely pobolewac piersi, co nie jest niczym niezwyklym, jednak rowniez pojawil sie zoltawy sluz w niewielkiem ilosci - zapowiada on raczej nadejscie okresu, infekcje czy stan blogoslawiony? Rozumiem,ze kwestia sluzu to sprawa indywidualna i kazda kobieta moze miec inaczej. Juz sam nie wiem co myslec, a czym blizej planowanego okresu tym stres sie zwieksza - chyba niedlugo zejde sam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 1:28 am Temat postu: |
|
|
Noo, to dopiero 25 dc a nie 40... Ma jeszcze trochę czasu. Luzuj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marinapl
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2012 12:26 am Temat postu: |
|
|
Witajcie, chciałam opisać trzy sytuacje, które ostatnio spędzają mi sen z powiek. Ostatnią miesiączkę zaczęłam 4.12 - cykle mam nieregularne, trwają jednak one powyżej 30 dni (ok 34).
1. 15/16 grudnia - boję się, że chłopak mógł przenieść trochę preejakulatu w okolice mojej pochwy, chociaż on twierdzi, że nie dotyka płynu na swoim członku - no ale ja tak, więc mogłam go rozmasować, a on potem dotykając się przenieść go na mnie. O żadnym wytrysku nie było mowy. Ewentualnie mogłam go przenieść sama ale to już podczas prysznica. A woda zabija przecież plemniki?
2. 17 grudnia, wytrysk miał miejsce ale na moje piersi - potem brałam prysznic i boję się, że z wodą mogły się dostać do pochwy...
3. 22.12 - kochaliśmy sie w zabezpieczeniu. Chociaż ręce miałam suche to wcześniej dotykałam członka partnera, więc mogłam przenieść preejakulat z początku zabawy na zewnętrzną stronę prezerwatywy. Wytrysku też nie było, dopiero jakies 5-10 min.po tym jak skończyliśmy sie kochać.
Generalnie te sytuacje by mnie nie stresowały, ale w tym cyklu nie mogę orientacyjnie nawet wyznaczyć dni płodnych. Niby szyjka uniesiona, ale śluzu płodnego bardzo mało. Przez kilka dni odczywam już kłucie jajników i podbrzusza. Generalnie pobolewał mnie cały brzuch - jakby był wzdęty - ale zakładam, że to od infekcji wirusowej gardła i braku apetytu z powodu wysokiej gorączki. Ale wczoraj 24.12 zauważyłam na swoich piersiach niebieskie żyłki - gdzie nie wyszukam wszędzie czytam, że to wczesny objaw ciąży + ich pobolewanie. Czy istnieje jakakolwiek szansa żeby w wyniku opisanych sytuacji zajść w ciążę? Proszę o odpowiedź bo zwariuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lasica26
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2013 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Cześc jestem tu nowa ale chciałam się zapytać o taka nurtującą mnie rzecz a mianowicie:
trzy testy pokazuja że jestem w ciąży z czego ogromnie się ciesze bo mimo moich młodych lat bardzo pragnęłam tego stanu
według moich obliczen i obliczen kalendarzaWoman Log wychodzi na to że jestemw 5 tygodniu ciąży, czy mogę już kierować się do ginekologa by stwierdził czy z moim maleństwem jest wszysko dobrze... pytam dlatego że sama mam problemy zdrowotne i boje sie że dzidziusiowi się coś stanie z tego powodu.... jedyne co wiem to to że jestem astmatykiem i odkad zaczelam podejrzewac ciaze odstawilam swoje leki oraz leki ze wzgledu na chora nerke....
oraz chcialam się zapytać czy tez was strasznie boli podbrzusze nie jest to taki sam bol jak na @ dużo lrzejszy i jak zjem to na chwile przestaje dodatkowo mam bole w okolicy ledzwiowo krzyrzowej lecz tez nie zawsze...
I mimo tak wczesnego etapu ciazy wydaje mi sie ze strasznie mi brzuch urósł a twardnieje jak pojem czy to normalne... oraz ostatnie pytanie czy wy w poczatkach ciazy tez mialyscie takie ciagotki do zblizen ze swoim partnerem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2013 8:05 pm Temat postu: |
|
|
lasica26 napisał: | czy mogę już kierować się do ginekologa by stwierdził czy z moim maleństwem jest wszysko dobrze... |
najlepiej isc w 7tc. teraz byc moze nie widac procz pecherzyka nic poza tym.
po co masz sie stresowac czy zabije serducho czy nie?
a tak za 2 tyg bedzie juz widac i slychac pulsujaca kropke
lasica26 napisał: | oraz chcialam się zapytać czy tez was strasznie boli podbrzusze nie jest to taki sam bol jak na @ dużo lrzejszy i jak zjem to na chwile przestaje dodatkowo mam bole w okolicy ledzwiowo krzyrzowej lecz tez nie zawsze... |
mnie bolało i puszczalo.
zupełnie jak na okres ale trwało krocej i co pare dni. bol plecow to norma. nie przejmuj sie. potem bedzie jeszcze gorzej
lasica26 napisał: | I mimo tak wczesnego etapu ciazy wydaje mi sie ze strasznie mi brzuch urósł |
raczej niemozliwe.
brzuch uwypukla sie ok 5,6mca.
moze masz wzdecia itp.
lasica26 napisał: | czy wy w poczatkach ciazy tez mialyscie takie ciagotki do zblizen ze swoim partnerem... |
ja miałam.
zmienia sie poziom hormonow i stad te pociagi sexualne.
jesli gin stwierdzi ze nie ma przeciwskazan to smiało sie kochajcie.
poki co radziłabym sie wstrzymac.
taka czy siak zycze lekkiego porodu i powodzenia! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ektosia
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2013 1:14 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | W dniu spodziewanej miesiączki zrób test i bedzie odpowiedz. Biały gęsty sluz ( kremik) wystepuje zarówno w ciazy jak i w normalnej drugiej fazie cyklu. |
Witajcie, a ja mam pytanie odnośnie tego śluzu... rozumiem, że nieprzejrzysty, mętny, nieciągnący się, kłaczkowaty pojawia sie po owulacji i jest niepłodny..
a kiedy najwcześniej będąc już w ciąży można zauważyć ten biały gęsty śluz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lasica26
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2013 11:47 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz.
Byłam dziś u ginekologa i jestem w szoku bo z moich obliczen i ostatniej @ wychodzilo na 5tydzien a tu szok bo malenstwo jest malutkie kropeczka ale jakie to piekne i to dopiero 3 tydzien
pani dr powiedziala ze normalne jak cos to mam zarzyc sobie nospe ale jak nie boli strasznie to lepiej unikac jakich kolwiek lekow i odrazu kazala mi kupic kwas foliowy.
Wiec kolejna wizyte mam za dwa tygodnie i jak powiedziala juz powinno byc widac jak serduszko bije |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolina22
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 2:03 pm Temat postu: |
|
|
witam mam problem 1 listopada mialam ostatnia miesiaczke i od tamtej pory umnie nie wystapila 2 tyg temu zrobilam test wyszlo ze nie jestem w ciazy a 2 dni temu wykonalam i pojawila sie bardzo nie widoczna kreska w linii t wiec wzielam test i pojechalam dzis do lekarza pokazalam tes a lekarz mi odpowiedziala ze zadnej kreski na tescie niema i nie jestem w ciazy pobrala cytologie i zbadala mowiac ze macica niejest powiekszona zaczynam sie matrwic bo od 2 miesiecy niemam miesiaczki dodam ze ostatnio podczas stosunku zauwarzylam krew nie pokoje sie pomozcie z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 9:20 pm Temat postu: |
|
|
lasica no mowiłam ze za wczesnie.. teraz bedziesz martwiła sie o serducho... i po co Ci to ?
kwas powinnas łykac juz przed zajsciem w ciaze, ale trudno. teraz tez jest wazny.
karolina juz Ci odp w innym dziale. nie powielaj postow. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna32
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 1:30 pm Temat postu: czy mogę być w ciąży???? |
|
|
Witam serdecznie:)
Mam pytanie...11 grudnia miałam @ trwała ok 5 dni 10 dnia cyklu wystąpiło krwawienie 1 dniowe z silnym bólem brzucha, potem się uspokoiło dodam iż staramy się o dziecko z mężem i w listopadzie współżyliśmy w dni płodne.
Obecnie od wigilii mam silny ból brzucha z prawej strony robi mi się słabo jestem senna bolą mnie piersi czasami budzą mnie nudności ale od prawie tygodnia mam plamienia pierw były żółto krwawe teraz brązokrwawe występują codziennie w niedużych ilościach żle się czuję ból jest silny z prawej strony odczuwam szczypienie i palenie przy prawym jajniku. Co mi jest???????????????? Proszę o odpowiedź @ ma być 10 stycznia
POZDRAWIAM WSZYSTKICH |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|