Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.31

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 07, 2013 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proponuje udać się jak najszybciej do lekarza. Być może to zaczyna się okres ale nie wykluczone że coś się dzieje innego

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anna32

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 1:20 am    Temat postu: czy mogę być w ciąży???? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia81 dziękuję za odpowiedź. Dodam iż plamienia są znikome ustępują gdy leżę gdy się poruszam wraca bół i plamienie....hmmm powiem szczerze strasznie się boję żeby to nie były znów torbiele na jajnikach lub ciąża pozamaciczna. Choruję na padaczkę i czytałam że takie dolegliwości są gdy ciąża jest wysokiego ryzyka lub pozamaciczna. W środę o 18 mam wizytę już się nie mogę doczekać badania i uzyskania informacji co się dzieje. Pa Sad
Powrót do góry
AgnieszkaNeo

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wyszedł mi wynik beta hcg 95,76 co to oznacza proszę o pomoc
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ciaze Wink

Powrót do góry
alessandrra88

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 2:02 pm    Temat postu: Zaburzenia miesiaczki > negatywne testy. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was wszystkie Kobietki bardzo serdecznie !
Mam ogromny problem, z góry proszę o optymalną pomoc tj. poradę. Od 2 lat przyjmowałam antykoncepcję doustną, pigułki. 5 miesięcy temu odstawiłam je, miesiączki przychodziły jak zwykle - 26 każdego miesiąca. Miesiąc temu nie nadeszła , zrobiłam test ciążowy (dodam że regularnie współżyję ze swoim mężczyzną, bez zabezpieczeń) wynik testu - negatywny , miesiączka nadeszła niespodziewanie 9 grudnia, trwała do 14. Dziś jest 12 a okresu jak nie było tak niema. Zrobiłam test ponownie , wynik - negatywny. Mam "niepokojące" objawy ciąży czyt. powiększone piersi, nudności etc. Jestem poza granicami kraju od paru miesięcy - w innym wypadku od razu udałabym się do mojego ginekologa. W tym nie wiem czego się spodziewać i co myśleć o tym wszystkim. Czy możliwością jest zaburzenie gospodarki hormonalnej w wyniku odstawienia tabletek , a być może test się pomylił.
Czy któraś z was być może była w podobnej sytuacji
bądź ma jakieś pomysły, porady. Proszę o odpowiedz dziewczęta jestem bardzo zaniepokojona. Rolling Eyes
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alessandrra88 odstawienie tabletek jest najczęstszą przyczyną problemów hormonalnych. Organizm potrzebuje czasu aby wrócić do równowagi stąd możliwe problemy . Oczywiście nie wykluczone ,że masz również rozchwiane hormony z innego powodu. Miesiączka opóźnia się z wielu przyczyn np. stres, choroby,zmiana klimatu, zaburzenia hormonów bądź pojedynczego i oczywiście ciąża.
Jesli współżyjesz bez zabezpieczenia to ciąża oczywiście musi być brana pod uwagę . Jesli jednak zrobiłaś test w odpowiednim czasie i wyszedł negatywny to jednak raczej to nie to. Sugerowałabym powtórzyć test ( najwcześniej oczywiście w dniu spodziewanej miesiączki) z porannego moczu. Jesli wyjdzie znowu negatywnie to nestety musisz się uzbroic w cierpliwość i czekac na okres. Wizyta u gina wskazana chociażby we wzgledu na kontrolę hormonów.

Powrót do góry
kalaaa3

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wysłany: Czw Sty 24, 2013 6:19 pm Temat postu: Czy mogłam zajść w ciążę?

--------------------------------------------------------------------------------

Witam, 10 dni temu, pieściłam się ze swoim chłopakiem. Ocierał penisem o moje narządy,miałam na sobie bieliznę, lecz pod wpływem wydzielanego śluzu była już cała mokra, a do tego wydzielił mu się płyn (nie sperma), ale z tego co wiem zawiera on plemniki. Obliczyłam i wychodzi na to, że były to dni niepłodne, dodam jeszcze, że nie mam za sobą pierwszego stosunku, lecz okres spóźnia mi się już tydzień, a nigdy wcześniej tyle mi się nie spóźniał i nie wiem co robić. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale mam temperature 37,1 stopni i nie jestem na nic chora, czuję się dobrze. Pomóżcie, czy mogę być w ciąży?
To dla mnie bardzo ważne
Powrót do góry
stokrotka23

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam23lata odstawilam tabletki w listopazie ,biore od tej pory tabletki folik(kwas foliowy)staramy sie z mezem o dziecko.cykle mam regularne ostanio27dni oklres mialam11-01-2013trwal4dni ale byl bardzo skapy i brazowawy.od okresu staramy sie o dziecko,a szczegolnie od20-01-2013 a wczoraj rowiesz staralismy sie,bola mnie sutki i piersi,wczoraj mialam biala gesta wydzieline z pochwy,jestem rozdrazniona i denerwuje mnie wszystko jak myslicie jakie mam szanse aby zajsc w ciaze?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stokrotka23 przede wszystkim jeszcze w ciazy nie jesteś Wink. Od 20 stycznia był odpowiedni czas - teoretycznie oczywiscie aby doszło do zapłodnienia. Szacując ,że owulacja może nastapic miej wiecej w połowie cyklu. Myslę,że juz mozna odpocząć Wink i czekać na rozwój sytuacji. Oczywiście test można zrobic najwcześniej w dniu spodziewanej miesiaczki. Trzymam mocno kciuki;)
kalaaa3 brak szans na ciążę....logiczne. Temperatura ciała nie ma nic do rzeczy

Powrót do góry
stokrotka23

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje bardzo za odpowiedz:)mam nadzieje ze uda nam sie.jeszcze mam takie pytanie nie wiem czy w tym dziale ale zapytam:)otoz okazalo sie ze musze przejsc fizjoterapie poniewaz mam problem z kregoslupem i boje zie ze gdybym byla w ciazy moze to zaszkodzic.teraz musze poczekac do07-02-2013 i okaze sie czy bedzie dzidzia mam ogromna nadzieje ze bedzie:)pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41