Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 1:09 pm Temat postu: Czy to może być ciąża ?? |
|
|
Miałam regularny okres nawet dzień wcześniej trwający normalnie 6 dni. Stosunek był prawie miesiąc temu przed daną miesiączką. Tuż po miesiączce zaczeły boleć mnie jajniki i trwa to już z 5 dni raz mocniej raz słabiej raz wogle. Mam 16 lat. Proszę o szybką i zetelną odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kurtt
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Kochanie uprawianie stosunku płciowego w wieku 16 lat jest niepoważne. Niewykluczone, że twoje młode, jeszcze nie w pełni rozwinięte ciało (układ rozrodczy) zostało mocno nadszarpnięte przez stosunek (teoria MacVoughtta czy jak mu tam było). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaśka Gość
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 3:14 pm Temat postu: |
|
|
niewyklucone że może to być zapalenie jajników, rade wybrać się do lekarza
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maga Gość
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 3:42 pm Temat postu: zastanów się... |
|
|
Zastanów się czy w wieku 16 lat jesteś gotowa do tego żeby się z kimś kochać. Decydując się na współżycie bierzesz na siebie dużą odpowiedzialność za wszelkie konsekwencje takiego działania. Ciesz się życiem tak jak powinna to robić dziewczyna w twoim wieku-BEZTROSKO.Idź do lekarza, bo może wdała się jakaś infekcja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JULIA Gość
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 9:20 pm Temat postu: Czy jestem? |
|
|
A więc,kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 11 i 13 dniu cyklu, teraz boli mnie brzuch,tak jakbym miała dostać okres, i bolą mnie jajniki,czy to możliwe abym była w ciąży?Niewykluczam ze było by fajnie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Ale to takie ciche marzenie a ty pytasz nas (forumowiczów) jak wróżke, czy masz jakieś przesłanki do tego aby podejżewać że jesteś w ciąży :>
Test i wizyta u lekarza wionosą góra 80 zł. (jeżeli wizyta u lekarza będzie prywatna) i masz pewność. Wizyta u wrózki 100 zł. I masz jeszcze mniejszą pewność niż odpowiedz na forum
Ja staram sie być naprawde wyrozumialy i rozumie że większość osób pisze tutaj pod wpływem emocji ale prosił bym bardzo o przemyślenie. No ja ani nikt inny nie jest wstanie Ci powiedzieć czy jesteś w ciąży czy też nie. Jest wstanie jedynie udzielc odpowiedzy czy możliwe jest to. MOŻLIWE czyli wcale nie musi tak być.
W tym dziale są przykejone dwa tematy:
"Jak dochodzi do zapłodnienia"
"Objawy ciąży"
One są opracwane przez lekarzy, i to są pewne wskazówki, tak samo jak każda inna odpowiedz na forum
Głupio mi troche jest zjeżdzać co niektórych na forum, bo piszą tutaj w nadzieji na odpowiedz, ale przeceniają możliwości internetu, naprawde nikt nie jest w stanie napisać (tak ty jesteś w ciąży a ty nie) i to co tutaj ktoś napisze już staje sie żeczywistością. A chciał bym tak by rozwiązal by to problemy i skróciło nerwy wielu osób. Spróbujce zrozumieć też i tą drugą strone ze my nie jestesmy wstanie (no nie da sie) rozwiązać takich problemów. Co najwyżej można napisać z własnego doświadczenia (przeżyć i wiedzy) o podobnych problemach. I po to jest stwrzone forum.
Ja osobiście sam nie wiem jak sie zachowac gdy czytam posty i mam wrażenie że znajduje sie w gabinecie lekarskim. Przykre to bo nie moge pomuc tym ludzią (nie umie) a chciał bym, i nie jestem wrogo nastawiony do nich. Zdaje sobie sprawe że siedzą przy tym monitorze i oczekują pocieszenia i rozwiązania ich problemów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Róża
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 8:53 pm Temat postu: krew a ciąża |
|
|
Mam pytanie, otóż jestem w 5 miesiącu ciąży. Niedawno kochałam się z moim mężem,podczas stosunku nie czułam żadnego bólu ani jakiś nieprzyjemnych doznań. Po stosunku byłam w ubikacji i zauważyłam bardzo niewielkie ślady krwi na bieliźnie. Zdarzyło się to pierwszy raz, w ogóle byłam zaskoczona bo nie czułam bolu -tak jak pisałam wcześniej.Wiem, że krew podczas ciąży nie jest dobrym znakiem:(Co prawda to były śladowe ilości, poza tym moja wizyta u ginekologa dopiero bedzie za 2 tyg, wiec nie mam okazji się nikogo poradzić w tej kwestii. Bardzo chciałabym kochać się z moim mężem i mam dużą ochotę na seks, jednak obawiam się, że coś jest nie tak. Dziękuje za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Hej-ka rozyczka ie cche cie przerarzac ale ja jestem w 2-tygodniu ciazy i tez kochałam sie dzis w sumie z moim chlopakiem i tez pojawily sie sladowe znaki krwi !!! i sama nie wiem co to moze oznaczac a tak jak ty do ginekologa ide za 2 tygodnie a dokladnie ( 25-maja ) i nie wiem co robic wiec powiem ci tak jak narazie przestan sie kochac bo to moze spowodowac utrate plodu !!! a jesli juz chcesz sie kochac to pozycje wygodne dla ciebie np takie gdzie nie lezysz na brzychu lub meszczyzna na twoim ( czyli takie bez nacisku na brzuch ) pozdro dla ciebie kochana !!! a tak przy okazji jakie mialas objawy ciazy ??? odp plis marta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Martucha ja juz nic nie rozmumiem bo w tym temaie piszesz ze jestes w 2 tyg ciazy a w temacie"czy jestem w ciazy" pisalas ze sie kochalas przez dwa miechyy bez zabez i nie jestes w ciazy, o co tu chodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 10:34 pm Temat postu: |
|
|
jestem w ciazy od 2 tygodni !!!! teraz !!!! ale jakis czas temu z 4 miechy temu nie bylam a kochalam sie biez zabezpieczenia i nie zaszla w ciaze chodz bardzo tego chcialła !!! o to mi chodzilo pozdro dla ciebie gosc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|