Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.27

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jaa18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niechcem zasmiecać tutaj takim tematem.Nic nie poradze miałam juz 2 skierowania do szpitala na operacje a oni nic nie robią.Widocznie tacy lekarze..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaa18 - no to nie temat na ten dział .. cóż poradzisz, taka służba zdrowia, może udaj się do innego ośrodka leczniczego, szpitala czy może nawet lekarza .. okej, nie zaśmiecajmy tutaj forum, bo moderator nam da .. Laughing
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 8:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaa18 z tym problemem skieruj się do odpowiedniego działu . Może tam Ci jakoś pomogą . Dziwna sytuacja...

Powrót do góry
kobietka 26

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 7:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

14 września kochałam się z moim facetem ,to był 10 dzień cyklu,skończył dwa razy we mnie ,bez zabezpieczenia. Jakie są szanse że się udało zajść w ciążę? Kiedy zrobić test? Czy w ciągu tygodnia odczuję sama że jestem w ciąży?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 9:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zalezy czy masz regularne i ilu dniowe cykle masz..... jesli sa regularne i 28 no to jak najbardziej kochalas sie w dni plodne wiec mozliwosc ciazy istnieje.

Objawy ciazy wystepuja ok 4-6 tydzien.

Test zrobic najlepiej w dniu spodziewanje miesiaczki albo po minimum 14 dniach od zaplodnienia. Najlepiej z krwi BHCG, da 100% pewności.

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 9:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"Najlepiej z krwi BHCG" czyli po prostu zbadać krew w punkcie pobierania krwi . Ja w temacie ciąży jestem zielona bo to będzie moja pierwsza ciąża ,jeśli będzie.

okres mam regularny co 28 dni,+/- 1 dzień.trwa 5 dni.
Powrót do góry
jainieja

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:21 am    Temat postu: czy to możliwe? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 tygodnie temu współżyłam z chłopakiem. Stosuje tabletki antykoncepcyjne ale i tak sie boje bo mam pare objawów ciąży tj ból w podbrzuszu, podwyższoną temperaturę, moja twarz narała rumieńców (zawsze byłam blada) lekkie zmęczenie...
Mam pytnie... czy takie objawy mogą wystąpić już w drugim tygodniu ciąży?
No i skoro biore tabletki... to jaka jest możliwość? 1% to chyba za mało żebym powinna się martwić? Jak uważacie?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kobietka 26 no to ciąża jak najbardziej mozliwa.

Co do BHCG, To idziesz do lab. medycznego, i prosisz o badanie krwi pod kątem wystąpienia hormonu BHCG. Wynik odbierasz na drugi dzień. Koszt badania w zależności od miejsca zamieszkania waha się zwykle od 25-30 zł. Spokojnie bez obaw to nic takiego Smile

jainieja Jak długo bierzesz tabletki? Czy bralas antybiotyki? Zapomniałaś o jakiejs pigulce? Zazywasz preparaty na bazie dziurawca? Mialas wymioty? Biegunkę ?

Jeśli nic z powyzszych to szanse na ciaze sa wlasciwie zerowe. No jesli sie obawiasz ciazy wg mnie bezpodstawnie, to moze warto pomyslec a) czy jestes na prawde gotowa na seks? b) Moze o jakims dodatkowym zabezpieczeniu tj prezerwatywa?

Objawy zykle wystepuja 4-6 tydzien, wiec za wczesnie n objawy ciazowe.
Pamietaj ze mozna wiele sobie wmoic, a po drugie jesli sa to poczatki brania tabletek to sa to zwykle "Efekty uboczne"
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kobietka 26 ciąża możliwa ale nie tak łatwo niestety Wink. Test wykonaj najlepiej w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki . Test z krwi możesz wykonać nieco wcześniej na około 2 dni przed planowym okresem ale nie warto. Poczekaj na dzień miesiączki i zrób normalny z moczu. Jeśli chodzi o objawy to nie odczujesz ich za szybko choć to zależy od danej kobiety. Zazwyczaj czujemy się tak jakbyśmy zaraz miały dostac okres. Dopiero póxniej zaczynają się typowe objawy ( choć nie zawsze) ciążowe.

jainieja czy dopiero zaczęłaś brac tabletki??

Powrót do góry
inanna

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie mam maly problem tzn pewnie sama sie schizuje
czy to mozwliwe zebym byla w 6mieisiacu ciazy i nic o tym nie wiedziala??
ostatni raz z facetem kochalam sie w marcu seks z prezerwatywa i bez niespodiznke ( tak mi sie wydaje)do tej pory okres mialam reguralnie co 29-31dni w lipcu mialam 1 lipca pozniej 30 wiec powinnam dostac tak okolo 28 sierpnia a do dzisiaj nic objawow zblizajacego sie okresu tez nie ma Sad
test ciazowy robilam przedwczoraj i wyszedl negatywny
ostatnio mialam troche stresu i bralam dosc silne srodki przeciwbolowe typu ketanol forte i inne dostepne na recepte
co o tym sadzicie jest mozliwosc ciazy czy nie??
u mnie zdrowy rozsadek mowi ze nie ale panika mowi ze tak
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41