Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 11:47 pm Temat postu: |
|
|
paulinka181 napisał: | kochałam się moim kolega bez zabezpieczenia i skończył we mnie |
gratulacje! sex z kolega.
a co jak jestes w ciazy? kolega pobiegnie po pierscionek i oswiadczy sie?
jasne ze nie . tym bardziej ze ma 18lat lub niewiele wiecej,.
nie wiem jak mozna doporowadzic do sexu z "kolega", i to na dodatek nie zabezpieczonego..
przechodzac do pytania:
nie napisałas jak długie masz cykle i ile mniej wiecej trwa okres.
terst zrobiłas po 16dniach wiec wydaje mi sie ze powinien byc ok.
mam pytanie:
umiesz wogole liczyc swoje dni płodne, owulacje itp? czy kochasz sie kiedy popadnie nie zwazajac na niebezpieczenstwo?
Dodano po 1 minutach:
paulinka181 napisał: | Dodam ze okres dostałam 09.03 a skończył mi się 11.03 czyli bardzo krótki był i też mówią ze jak się jest w ciąży pierwszy okres można jeszcze dostać. |
jesli poprzedni stosunek zakonczyl sie wytryskiem w srodku a Ty miałas owulacje w tym czasie to sa duze szanse na to ze jestes w ciazy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lewa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 4:46 pm Temat postu: |
|
|
hej.. opiswałam wczęsniej juz moj przypadek. dostaam okres dzien za wcześnie.. co więcej.. jest on baardzo słaby. może sobie wkręcam ale przez dzień praiwe w ogole nie elci krew. dopiero w nocy zakrwawiłam całą podpaskę któa była do wymiany. poza tym krew jest razem ze śłuzem rozciągliwym praiwie takim samym, jak przy owulacji. czy w ciąży może wystąpić takie krwawienie jak u mnie ? bo w nocy krew normalnie spływała ale w dzień prawie wogole.. co myślicie?
a i powiedzcie mi czy moge zrobić test ciązowy w trakcie tego "okresu" bo gdy oddaje mocz to krew spływa kroplami nie będzie to miało wpływu na wynik testu? czytałam wcześniej że mogą sięzdarzyć tylko plamienia. u mnie to jest krew tylko jest jej bardzo mało. juz sama nie wiem licze na wsparcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 10:57 pm Temat postu: |
|
|
lewa nie panikuj. przeciez Ty nie jestes w ciazy.
dostałas okres i pomału bedzie sie rozkrecał. moze tez byc tak ze zmienia Ci sie cykl menstruacyjny i tak jak mialas kiedys "potok", tak teraz jest jego o wiele mniej. i wcale nie musi to oznaczac ciazy .
co do testu - to mozesz wykonac, nie ma to wpływu na wynik. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
mam prośbę o niejako potwierdzenie - 2 kreski na teście ciążowym i bHCG 56, zaznaczam ze wyniki sa zrobione na 2 dni przed okresem.
Ale chyba moge zalozyc ze juz nie dostane )
Prosze o info czy moge sie juz cieszyc.... i czy mam zrobic badanie progesteronu i jaki powienin byc wynik????
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:12 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję . Jak najbardziej możesz się cieszyć . Żadnego progesteronu nie musisz badać chyba ,że wcześniej miałaś z nim problemy.
Zapraszam do działu "ciaża i poród" _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
elos
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 12:39 am Temat postu: Czy moja dziewczyna jest w ciaży ?? |
|
|
Kochalismy sie bez zabezpieczenia, lecz nie doszlo do wytrysku w pochwie. teraz mija czas w ktorym miala miec okres lecz nie ma go , i w dodatku ma mdlosci i nie ma apetytu. Jednak przez ostatni tydzien bardzo sie denerwowala ze jest w ciazy , czy to moglo opoznic okres ?? jak zrobila test ciazowy 3 tygodnie po stosunku to w okienku gdzie mial sie pojawic wynik to cale sie zaczerwienilo, prosze o pomoc z gory dziekuje
----REGULAMIN!Pisz w odpowiednich miejscach i nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 10:27 am Temat postu: |
|
|
elos nie rozumiem tego:
elos napisał: | w okienku gdzie mial sie pojawic wynik to cale sie zaczerwienilo |
tzn co ? pojawiła sie 1 kreska czy 2?
jaki test robiła? płytkowy? paskowy? strumieniowy? na ulotce jest dokładnie napisane jak interpretowac wynik
jesli nie doszlo do wytrysku to nie ma mowy o ciazy mozesz byc spokojny.
stres ma b.duzy wpływ na opoznienie okresu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 8:04 pm Temat postu: hej |
|
|
wole zbadac progesteron i sprawdzac bete bo w grudniu mialam ciaze jajowodowa usuwana....
troszke sie zatem niepokoje....ale jutro dopiero termin miesiaczki i pojde znow zbadac bete
pozdrawiam
Witam,
Beta wzrosła do 172, progesteron 33ng/ml - mysle ze to dobre wyniki - jakies 14 dni po owulacji.
7 Kwietnia mam usg...oby byl pecherzyk w macicy. Trzymajcie ksiuki prosze!!! Smile
Pozdrawiam
----Nie pisz proszę post pod postem i przejdź do działu "ciąża i poród" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 11:22 am Temat postu: czy w ciąży brzuch jest twardy |
|
|
czy w ciąży brzuch jest twardy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 12:39 pm Temat postu: |
|
|
nie powinien. Kiedy w zaawansowanej ciąży jest twardy równa się to ze skurczami. W innym wypadku jest miękki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|