Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalnie dla tego

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 58, 59, 60  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ilonka2
Gość

PostWysłany: Nie Wrz 17, 2006 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a i jeszcze kiedys slyszalam ze jesli ciaza jest poza maciczna to testy zawsze wychodza negatywe wiec moze ja mam ciaze poza maciczna
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Wrz 17, 2006 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ilonka, jeżeli podejrzewasz ewentualna ciążę pozamaciczną to jak najszybciej udaj sie do ginekologa i powiedz o swoich obawach bo gdyby okazało się to prawdą, twoje zdrowie "rozrodcze" stoi pod znakiem zapytania
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 17, 2006 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy ciąży pozamacicznej występują określone objawy, m.in. bóle w okolicy kręgosłupa lędźwiowego, bóle w okolicy jednego z jajników ( w którym doszło do ewentualnego zapłodnienia).
Najlepsze w tym przypadku jest badanie laparoskopowe.
Ale ciąża pozamaciczna raczej zdarza się starszym kobietom.

Na naszej stronie możesz poczytać jeszcze trochę:

http://www.biomedical.pl/ciaza/ciaza-pozamaciczna-a56.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ilonka
Gość

PostWysłany: Pon Wrz 18, 2006 8:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy w czasie ciazy poza macicznej jest mozliwy okres przez pierwsze 3 miesiace? a czy do takiej ciazy moze dojsc dzieki peetingowi? czy tylko podczas mormalnego stosunku?
Powrót do góry
pozioomka

PostWysłany: Pon Wrz 18, 2006 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
byc moze juz oszalałam ale zastanawia mnie jedna sprawa czy mozna zajsc w ciąze gdy siedzimy w pozycji siedzacej przedniej(tak to sie jakos nazywa)ale jestesmy ubrani, calujemy sie a on wkladajac mi reke "tam" troche mnie piesci...czy jest mozliwe aby tak zajsc w ciaze??bo mnie to jakos dreczy...nio ale mam miesiaczke..prosze o odpowiedz...
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Wrz 18, 2006 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poziomka, a czy wiesz jak docodzi do zapłodnienia? co ty myslisz że facet ma plemniki na całym ciele i może zaplodnic za pomoca ręki?! Poczytaj w książce do biologi o anatomi czlowieka i jak dochodzi do zapłodnienia.
hakuna

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sorry ze zawracam wam głowe,ale tak im dłuzej czytam to forum to skokowo to uspokojam sie to denerwuje jeszcze badziej.
ryzyko zapłodnienia, podczas pettingu kiedy oboje bylismy w bieliźnie,a on miał wytrysk w bokserki, dotykał mnie nimi,a pozniej mogl przeniesc nasienie reka w okolice mojego sromu i łechtaczki,czy zapłodnjienie w takich okolicznosciach jest wogole mozliwe? teoretycznie chyba nie,tym bardziej ze wypadały wtedy dni niepłodne.... ale i tak mam niewyobrazalny stres Sad okres spoznia mi sie juz 5 dni, raczej zero śluzu sucho, a jak juz to gesty i biały czyli niepłodny...
tydzien temu wrocilismy z nad morza, ale klimat nigdy nie wpływal na moj cykl, stres (nawet maturalny, tez niewiele, bo troche go przyspieszył)...a wiec co sie dzieje?? prosze odpiszcie bo zwariuje Sad
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie, nie jesteś w ciazy. Bokserki pochłonęły wodę a plemniki bez wilgoci nie sa w stanie sie poruszac . Do tego tez sluz wskazuje na dni nieplodne, a plemniki nie dostana sie do ajjeczka w takich okolicznosciach. Mnie sie okres spoznil 4 dni ostatnio tez pod wpływem stresu ze jestem w ciazy. Ja uwazam ze nie masz sie czego bac Smile)
hakuna

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej fasolko, kiedys ptałaś czy ktoś np KOBIETA moze z tobą pogadać na gg, rozmawiałaś z kims?
tak sie z tym męcze, ze potrzebuje jakiegos kontaktu, wpadam tu pare razy dziennie Sad
mówisz ze bokserki to wchłoneły ale jesli on dotykał mojego sromu i łechtaczki? nie ma siły zeby to sie przesuneło głebiej? przeciez podniecona kobieta to tez wilgotna jest......
wyobrażnia zestresowanej kobiety jest nieograniczona Smile
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Wrz 19, 2006 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hakuna nie masz sie co martwic..mi keidys okres sie spoznial prawie miesiac...bo jezdizlam to w gory to nad morze..i zawsze tez nigdy przez zmiane klimatu nic sie nie dzialo...... a 4 dni spoznienia to nie jest duzo:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 58, 59, 60  Następny
Strona 27 z 60