FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agus Gość
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 5:09 pm Temat postu: pomocy:P |
|
|
a ja sie chcialam dowiedzoec jak to jest czy w pierwszym tyg to sie jakoś czuje i wogole:??? mogl by mi ktoś pomoc poiedziec>>L< |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz wydaje mi sie żę trzba by sie zabrać do tego od tyłu
Tu taj jest temat jak dochodzi do zapłodnienia:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-dochodzi-do-zaplodnienia-vt426.html
A potem proównać z tym co stało sie u Ciebie.
To o co pytasz to kropelkowanie (u góry forum jest menu i tam jest opcja wyszukaj - wejdz w nią i wyszukaj frazy "kropelkowanie" znajdziesz mnustwo tematów w ażdy wytłumaczenie do poszczególnego przykładu ).
Jeżeli test wykonałaś poprawnie to znaczy że wynik jest wskazaniem stanu faktycznego (nie dowierzanie może wprowadzić nieptorzebn nerwy)
Najleprzym rzowiązaniem jest poczekać na okres, jeżeli z nim będzie coś nie tak to zrobić kolejny test, jeżeli wyjdzie negatywny to zgłosićs ie do lekarza (jeżeli występują inne niepkojące objawy bądz jest problem z miesiączką), jeżeli pozytywny no to też wizyta u lekarza, ale tym razem już w celu potwierdzenia a nie dochodzenia co sie tak faktycznie dzieje.
Nie nalezy sie mocno denerwować, czy usilnie zadręczać tym wszystkim tym bardziej w samotności, pogadac z kimś, wyjść na siwerze powietrze, na słońce, przejść sie z przyjacołką po sklepach i opltokować |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 5:19 pm Temat postu: |
|
|
@ misia:
Nie uieszczaj dwuch takich samych pytan w dwuch tematch, wystarczy jedno w jednym temacie, dotycace jednej sprawy
@ agus:
Nie, to strasznie indywidualna sprawa, ale w perwszym tygodniu to nie da sie tak odrazu wyczuć. Nie jest tak że budzisz sie rano pewnego dnia i wszystko jest inaczej, coś sie dzieje z organizmem, czy tez inaczej postrzegasz świat.
To sie dzieje stopniowo, owszem czasem bużliwie, ale organizm musi mieć troche czasu na zmiany a ty właśnie będziesz odczuwała te zmiany.
Tableke z przybliżonymi terminami poszczególnych objawów jest w tym temacie:
http://www.biomedical.pl/forum/objawy-ciazy-vt233.html
Nie traktuj tego jak sztywne ustalenie, ale przybliżone (uśrednione w śród kobiet terminy) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia Gość
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Widzisz ja wszystko wiem ... tylko mimo tej wiedzy pozostaje tak cholerna prawdopodobnośc A okres spóznia mi sie 2 miesiące;] choc wczesniej nieregularnośc siegała 4 miesięcy;] Pocieszam sie myslą ze skoro nie było wytrysku a wydzielająca sie wydzielinę zawierająca plamnieki musi zatwierdzic Wytysk i osiagniecie orgazmu, oraz to iz pierwszy test wykzał brak ciązy!! mam nadziej ze okres spóznie mi sie ze zdenerwowania i stresu anizeli miałby byc objawą ciązy;] NO coż musisz zrozumiec, że jestem w strachu;] i czaasem dobrze gdy inna osoba poradzi dodam iz mój chłopak nie odczuwał, ydzielającego sie płyny z jego penisa;] oraz dawał 75% pewnosci na to iz wszystko jest w porzadku:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Wiem o ty że część osób (wcale nie mała) pisze tutaj aby poprostu wywalić chodz część strachu i obaw z siebie. To nic zlego, a jeżeli ja czy kto kolwiek inny był wstanie sprawic uśmiech czy lekka ulge na twarzach ludzi przed monitroami to dla mnie jest to dowód na to że forum spełnia swoją role w pełni i warto zaglądac tutaj kilka razy dziennie.
No co do tego że nie wyczuł to musze Cie troche zmartwić (a może właściwie jego) to jest nie wyczówalne, i nie do powtrzymania. To nie jego wina, kazdy facet tak ma
Wiesz stres jest nie odzowny, zazwyczaj stres kojaży nam sie z czymś złym, negatywnym, probujemy z nim walczyć, pozbyć sie go i stwożyć świat (sytacje) w których go nie ma. To nie do konca tak, zamiast pozbyć sie go należalo by poszukać sposobu na opanowanie go.
Stres problemy, dylematy, obawy, lęk może występować (nawet powinien) ale nie może on dominować przez dłuższy czas. Dobrym sposobem na rozładowanie lęków jest rozmowa z kimś. W tedy nie kłębi sie tyle myśli w glowie przez cały czas. Nie izolowanie sie od ludzi, od rozmów ze znajomymi, oraz od tych ludzi na ulicy, moze tego nie zauwzamy, ale przejście sie ulica gdzie są ludzie, parkiem czy chodzby po centrum handlowym jest wstanie poprawic humor, zauwazanie ludzi, spostrzeganie tego co nas otacza i że jest tego wiele. Światlo dzienne tez ma dobry wpływ, wyjść (ziama jest i mi tez sie nie chce wychodzić ) ale w poludnie wyjść na spacer, czy chdzby bo jakaś bzdure do sklepu.
Wiedza też jest wazna, w tedy jestesy w stanie wykluczyć pewne myśli (a bardzo rózne myśli czasem dla kogś patrząceg z boku naprawde "głupie" ale dla tych ludzi są realne - przykad ktory padł na forum a ja osobiście zetknełem sie z nim na żywo "czy można zajść w ciaże będąc w bieliźnie?" no mało mozliwe patrząc na to nie mając takieg problemu, ale dla ludzi ktorzy zaczynają intensywnie myśleć o tym wszystkim i nie mają wiedzy zaczyna być to realne).
Wypad z przycjacółmi bądz praca - zajęcie sie czymś i skupienie na czymś innym.
Jest wiele sposobów na poradzenie sobie z stersem, niepewnością czy tez lękiem, musisz postarać sie znalesć odpowiedni dla Ciebie myśle że jak sie zastanowisz i pogadasz ze znajoymi to znajdziesz coś odpowiedniego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia Gość
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 8:30 pm Temat postu: |
|
|
TYlko, ze w moim przypadku były rozmowy z przyjaciółmi, wypad na miasto, do kina , na zakupy... etc. ale w momencie gdy jestem sama czuje ze jest nie tak;] Pocieszam sie dobrym wynikiem testu... no i tym iz mój chłopak nie miał w pełni osiągnietego wytrysku, w którym zawarta jest wieksza ilośc plemników!! Chciałabym sie dowiedziec ze cz jestes lekarzem czy po prostu jestes zeznajomniony z wiedza na ten temat? a moze po własnych przypadkach?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Nie nie jestem lekarzem.
Jestem informatykiem z zawodu wyuczonego a własciwie którego cały czas sie ucze jeszcze.
Moje wypowiedz traktuj jako "kumpla" który wie nieco więcej niż większość 19 latków - bo ja mam tyle lat
A skąd mam taką wiedze, częściowo z własnych przeżyć (raz miałem nie szczeście zastanawiać sie czy przypadkiem coś poszło nie tak :/) pozatym lubie dość (hmmm jak to okreslić - różnie to jest odbierane) zawansowane upodobania (myśle że to dobre określnie). Które zakrawają o wiedze medyczną |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia Gość
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 9:48 pm Temat postu: |
|
|
cóz to dobrze zawsze wrto coś innego robic poza tym co jest koniecznościa:) a jesli chodzi o moje obawy to czasem stramn myslec sie rozsądnie i wtedy jest wszytko dobrze mianowicie wtedy wiem ze nie mam w brzuszku rozwijającej sie fasolki:) Bardziej bym sie obawiała gdyby doszło do wytrysku... no i gdybym nie zrobiła testu:) ale skoro to wszsytko powyzej wskazuje na brak ciązy wydawac by sie mogło ze moje obawy nie powinny występowac:) Jednak zawsze pozostaje te cholerne kilka %%% prawdopodobności... CZasem pocieszam sie myśla iz wiele par było w owiele gorszej sytuacji i u nich rózniez było wszystko dobrze:) ale dziekuje za wspieranie:)
z drugiej strony to dziwne, że informaty interesuje sie medycyna....któz wie a moze zmień kierunek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Zastanawiam sie nad psycholgią, chdz jednak klawisze to jest to nad czym moge siedzieć i siedizeć - to mnie kręci uwielbiam gdy nie wiem jak napisać jakiś program czy jak rozwiązac daną baze danych.
Co do lekarzy na forum to osobiście bym sam gruntownie sprawdził osobe która by sie podała za lekarza. Nie pozwole aby jakiś psełdo lekarz pisal tutaj diagnozy.
Jeżeli ktoś che konsultacji to lepiej bedize jeżelu uda sie do normlanego lekarza, a nie szukan w necie - może bolesne ale prawdziwe.
A co do wspierania, to nie ma sprawy Wpdaj od czasu do czasu na forum, może i ty poprawisz komuś humor czy bedziesz coś wiedziała na jakieś pytanie Serdecznie zapraszamy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia Gość
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 10:44 pm Temat postu: jak stwierdzic czy test został dobrze wykonanY?? |
|
|
Miałbym jeszcze jedno pytanie jesli piszecie sie o żle wykonanym tescie to co macie konkretnie na mysli?? co mozna zrobić niepoprawnie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|