Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jansee
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 6:22 pm Temat postu: jeszcze jedno |
|
|
dziekuje za odpowiedzi, bo wiem, ze na pewno jestes bardzij doswiadczone ode mnie, bo wczesniej opisywana przeze mnie sytuacja to moj pierwszy raz...
a ten plyn ejekulacyjny, jezeli moj chlopak go troche wydzielil to on nie przejdzie, przez majtki????????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monstera
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 6:50 pm Temat postu: Czy mogę być w ciąży?? |
|
|
Proste pytanie. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy stosowaniu prezerwatywy, zakładając, że wszystko było ok, bez awarii, a dni przyjemności były +/- 5 i 9 dniem cyklu. Przyjmując najgorszą wersję, że drugi raz był dniem płodnym (możliwe). Szczerze powiedziawszy pytam, bo nigdy tej metody nie stosowałam i zadaje sobie pytanie teraz czy nie było to zbyt ryzykowne. Teoretycznie chyba nie, ale irracjonalny strach przed ciążą przyszedł zupełnie nieproszony, a do miesiączkowej odpowiedzi jeszcze z 20 dni:/Za każdą odpowiedź bede wdzieczna. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandra_2006
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 7:20 pm Temat postu: |
|
|
zawsze sa jakies procenty na zajscie w ciaze ale male 1% to co to jest chyba ze sie gumeczka zerwie to wtedy mozna wpasc ehhe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mas1o
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Czy moze byc w ciazy, jezeli - jest dziewica, chlopak nie mial wytrysku a jedynie dotykal penisem "tam". W tym plynie co ulatwia wszystko sa podobno plemniki (15% mezczyzn to ma). I teraz okres sie spoznia (2 dni juz). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jansee
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 8:33 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem bo ja sama jestem panikara, bo ja obawiam sie jak moj chlopak byl w majtkach i dotykal,ale chyba wazne abys innym powiedzial jaki to byl dzien cyklu twojej kobiety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Pytanie nie jest proste i odpowiedz też nie jest prosta. Temat przyłączony do specialnie wydzielonego tematu dla tego pytania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jansee
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 8:44 pm Temat postu: do Pana Pawła |
|
|
Panie Pawle widzialam pana wczesniejsze posty i mam prosbe aby pan cos odpisal na moj wczesniejszy post, ocenil moja sytuacje, proszeeee.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 9:14 pm Temat postu: |
|
|
mas1o - takie przypadki mają naprawde promil możliwości.
okres spóźnia sie prawdopodobnie za przyczyną zmian w organiźmie lub nasilonych obaw o prawdopodobieństwo ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 10:15 pm Temat postu: |
|
|
@monstera:
Z tego co piszesz to nie, sama napisałas że zakładasz że wszystko przebiegło tak jak miało przebiec.
RAdził bym zastanowienie sie z partnerem nad metodą antykoncepcji która da wam obojgu sataysfakcje.
Pamiętaj jednak zę antykoncepcja to nie zwolnienie od odpowiedzialności, nigdy tak nie będzie, zawsze trzeba uważać, metoda tylko zmienia punkt widzenia, prezerwatywa, tabletki, globulki, wkładki, w każdej z tych metod trzeba na coś uważać, trzeba myśleć .
Zapewne jak siądziecie któregoś dnia, pogadacie, zastanowicie sie, to wybierzecie taką metode aby seks był czymś przyjemnym a uważanie i odpowiedzialność była tak dobra technicznie jak tego sobie zażyczycie.
Bo tak właściwie to zmienia sie tylko techniczny sposób myślenia o tym wszystkim, przy każdej z metod trzeba pilnować czegoś innego bo jest ona po prostu inna. Na początku pewnie takie podejście wyda wam sie dziwne (model jest lansowany inny), ale zobaczycie że potem to sie przyda Przyda gdy będziecie chcieli mieć dziecko. Zakłądam ze każdy z was chce mieć rodzine, dobrą prace, psa i duży ogród a z okna sypialni piękny widok
Gdy będziecie myśleć, to w tedy będziecie planować to co chcecie
Temu służy antykoncepcja (i zmartwie was bo nawet sterylizacja nie daje 100% pewności że nie zajdzie sie w ciąże ) o tym zawsze trzeba myśleć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ef
|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 7:58 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
Uprawiałam przez krótka chwile stosunek bez zabezpieczenia (to była bardzo mała chwila, partner nie doszedł we mnie) Po dwóch dniach zaczęłam odczuwać bóle brzucha, oraz nudności. Ponadto mam ciągle stan podgorączkowy. Okres dostałam normalnie. Czy jest możliwość, że jestem w ciązy? Prosze pomóżcie:(
------------edit by drapaka--------------
Post przeniesiony do tematu specjalnie przeznaczonego do pytań związanych z ciążą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|