Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga xs Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 11:16 pm Temat postu: |
|
|
Napewno nie jestes w ciazy,w tej sytuacji to raczej nie mozliwe.A jesli chodzi o objawy to nie wystepuja one po dwoch dniach od stosunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxx
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 10:56 am Temat postu: ciąża? |
|
|
witam
Moj cykl trwa średnio co 31 dni.Ostatnią miesiączke miałam 27 września,18 pażdziernika kochałam się z partnerem bez zabezpieczenia i do dzisiejszego dnia nie mam okresu(czy mogło dojść do zapłodnienia?)kiedy można wykonać test aby był wiarygodny wynik po jakim czasie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty87
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 10:59 am Temat postu: Re: ciąża? |
|
|
xxxx napisał: | witam
Moj cykl trwa średnio co 31 dni.Ostatnią miesiączke miałam 27 września,18 pażdziernika kochałam się z partnerem bez zabezpieczenia i do dzisiejszego dnia nie mam okresu(czy mogło dojść do zapłodnienia?)kiedy można wykonać test aby był wiarygodny wynik po jakim czasie? |
test powinnas wykonac w dniu planowej miesiaczki - wtedy jest pewny...
wczesniej owszem tez ale to jakos 7 - 10dni po stosunku // z tego co pamietam // jesli zle mowie to zaraz to ktos zweryfikuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 11:23 am Temat postu: |
|
|
według moich obliczeń miałaś już dni niepłodne ale dla pewności wykonaj test
możesz go robic już od 7 dnia po prawdopodobnym zapłodnieniu - jednak dla wiarygodnego wyniku najlepiej wykonc go w dniu planowej miesiączki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
americandream
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 12:48 pm Temat postu: |
|
|
mam takie pytanie.
kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia. 5 dni pozniej dostalam okres. regularnie tak jak powinnam. ale w tym miesiacu okres spoznia mi sie juz kolo 6-7 dni. ale 9 dni temu zaczelam brac antybiotyki. bralam je cos kolo 4 dni. pozniej przez 3 dni bolal mnie brzuch (ale to taki typowy bol zoladka byl). i teraz pytanie. czy moge byc w ciazy. czy to opoznienie okresu moze wynikac z tego ze bralam antybiotyki?
i jeszcze jedno. ile czasu moze mi sie spoznac okres jak wczesniej bralam antybiotyki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli nie kochaliscie sie podczas tego cyklu to nie jestes w ciązy tylko opóźnienie związane jest z Twoją chorobą.. wiec głowa do góry i spokojnie czekaj na okres.. wydaje mi sie że około dwoch tygodni moze sie spozniac okres.. A najlepiej i tak rozwiac swoje wątpliwosci wizytą u lekarza.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 12:02 am Temat postu: |
|
|
Opoznienie okresu czesto bywa spowodowane jakas choroba,nawet lekkim przeziebieniem,a co za tym idzie rowniez przyjmowaniem lekow i uwazam,ze dokladnie tak jest w Twoim przypadku.Wszystko bedzie dobrze,zobaczysz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxx
|
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 10:46 am Temat postu: |
|
|
witam
to jeszcze raz ja tak jak wczesniej juz pisałam moj cykl trwa srednio 31 wiec jesli dobrze licze to dni plodne wypadały 11-19 pazdziernika?Nadal nie mam okresu moje piersi troche mnie pobolewaja kiedy dotykam, stały się dziwnie nabzmiale a otoczki wokół brodawek dziwnie duze , zaopserwowałam również pojawiającą się linie od pępka, ale nie jest ona mocno ciemna(przypomne ze 18-X kochałam sie bez zabezpieczenia)Co o tym myślicie czy to może byc ciąża |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwiak
|
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 11:42 am Temat postu: Tak czy Nie? |
|
|
Witam nazywam sie Sylwia (24l).
Mam mały problem. Czekam już na okres od 8 dni i jak narazie cisza. Zawsze ma go rowno co 28 dni - dosłownie ! Teraz zamiast miesiaczki mam tylko bole jakby miesiączkowe tz: boli mnie brzuch - dziwne uczucie ciezko opisać, mdlosci jakis specjalnych nie mam, tylko chce mi sie spać. Ostatni okres miałam 29 wrzesnia i jak narazie czekam dalej. kochałam się z mężem 16.10 i skończył we mnie:) czy możliwe żebym była w ciąży. Wczoraj tj. 02.10.06 zrobiłam test (Pro-test - robiłam wieczorkiem) wynik był negatywny lecz ja dziwnie sie czuje. OK 1,5 miesiaca temu byłam u ginekologa, który powiedział, że wszysko jest ok - a jezeli chodzi o te sprawy ginekologiczne to chodze na kontrole co 3-4 miesiace - tak na wszelki wypadek.
Pomózcie już nie wiem co mysleć. Mam nabrzmiały brzuch!
Nie wiem czy jestem w ciązy czy nie - nie stresuje sie tom myślą bo wychodze z założenia jak będzie to ok jak nie to też ok - stresów też nie mam zadnych.
Prosze o odpowiedz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziana1986
|
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 11:51 am Temat postu: |
|
|
mam pytanie czy jak często oddaję mocz mogę być w ciąży nieraz nie mogę wytrzymać 15 min mam już tak od 2 tygodni. Pozatym nie bolą mnie piersi ale zauwazylam że są nabrzmiałe brodawki tak jakby się powię kszyly a na sudkach mam jakby takie małe guzki czy co niewiem jak to nazwać jakby miały zaraz pęknać. Od czasu do czasu bolą mnie krzyże ale nie często czasami zakręci sie w głowie jestem jakoś bardzo nerwowa aż sama się siebie dziwię .Proszę o szybką radę.Z gory dzię kuję za wszystkie odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|