Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
justyna&paulina
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 7:46 pm Temat postu: |
|
|
hej czy moze ktos odpowiedziec mi na pytanie czy moge byc w ciazy kiedy tak naprawde tylko raz i to wczasnie wakacji usiłowalismy uprawiac sex i przebic błone ale chyba do tego nie doszło bo przerwalismy z powodu bolu choc małe krwawienie wystapiło obecnie prowadzimy igraszki ale kiedy moj partner czuje ze moze dojśc do wytrysku zakłada prezerwatywe.obecni okres spoznia mi sie 14 dnii i strasznie bola mnie piersi :cry: nie wiem co mam robic boje sie testu i isc do lekarza moze moj okres jest powodem stresu??? błagam odpowiedzcie
---- edit by Paweł:
Ten post pozostawiam, z tematu "czy przez peeting można zajść w ciąże" post został usunięty. Prosze nie pisać 2 takich samych postów w różnych tematach, oraz prosze o stosowanie maksymalnie 3 znaków interpunkcyjnych koło siebie. (w tym poście chodziło o znaki zapytania)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamik
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki jo@sia cały czas cierpliwie czekam na okres i mam nadzieje ze wkrótce sie pojawi...pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brigidka
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 2:04 am Temat postu: |
|
|
witam wszytkich pierwszy raz pisze na forum i pierwszy raz mam tego typu problem, zawsze uzywalismy prezerwatyw z moim chlopakiem, a jednego razu nie stosowalismy prezerwatywy, nie moge nazwac tego ze sie kochalismy bo trwalo to chwile moj chlopak wszedl we mnie i po chwili przerwal i powiedzial ze bez gumki nie bedziemy sie kochac, ale przed wejsciem wytarl to co wydobylo sie z niego.Okres spoznia mi sie juz 3 dni wczesniej nie mialem okresu regularnego i chce wiedziec czy tak krotka chwila mogla spowodowac zajscie w ciaze???Prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fejs
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 1:05 pm Temat postu: |
|
|
agusia39 to myslisz ze moje obawy sa bezpodstawne?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 1:06 pm Temat postu: |
|
|
brigidka nie masz sie co martwic:) moim zdaniem na 100% nie jestes w ciazy... musialoby dojsc do wytrysku w tobie ... a ten plyn to plyn z prostaty on teoretycznie nie zawiera plemnikow.. jedynie tuz przed wytryskiem moze wystapic tzw. kropelkowanie , tam pojawia sie jakis % plemnikow:) a 3 dniowe spoznienie to nic , duzo kobiet tak ma i sie nie denerwuj bo to tez moze wplynac na to ze okres bedzie dlaej sie spoznial pozdrowionoka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jo@sia
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 2:15 pm Temat postu: Brigidka |
|
|
Hejka Brigidka!Zgadzam się z Pituszką. Nie istnieje praktycznie zadne prawdopodobieństwo abyś była w ciąży. Opóźnienie okresu może mieć różne przyczyny, mnie samej ostatnio m-czka spóźniła się ok. 9 dni. I nic, wszystko jest w porządku.Opóxnienie m-czki może być nawet spowodowane zwykłym przeziębieniem, czy nawet stresujacym dniem, bez względu na to jak bardzo byłaś lub jesteś zestresowana.
A to co wytarł twój partner to tylko wydzielina jaką ma każdy z nas.Każdy meżczyzna i każda kobieta "ma swoją wydzieline".Fakt faktem u meżczyzn moze w niej zawierac sie jakis % plemników ale tak jak wspominała moja poprzedniczka tylko niewielki % i w sytuacji, gdy mężcyzna jest juz bardzo blisko końca.
Nie ma sie czy przejmować Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jo@sia
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 2:24 pm Temat postu: do fejs |
|
|
Jeśli mogę się wtrącić, to także uważam że twoje obawy sa niepotrzebne. Jeśli mówisz że od tamtego czasu mineły juz 3 m-czki, czyli minęły juz mniejwięcej ok 3 m-ce,a twoja partnerka nie ma innych objawów takich jak powiększony brzuch, czy nabrzmiałe piersi, nie wymiotowała itd. To naprawdę nie ma sie o co martwić.
Jeśli chcesz się upewnić, to wyszukiwarce google.pl wpisz hasło:objawy ciąży i wyszukaj.Wejdź na pierwszą strone jaka wyskoczy ci na liście znalezionych, tam znajduje się dokładny opis objawów ciąży.I co lepsze umieszczony jest w tabelce, więc łatwo znajdziesz. Po przeczytaniu tego będziesz pewny że twojej partnerce napewno "nie grozi " ciąża.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 2:41 pm Temat postu: Re: Brigidka |
|
|
jo@sia napisał: | Opóźnienie okresu może mieć różne przyczyny, mnie samej ostatnio m-czka spóźniła się ok. 9 dni. I nic, wszystko jest w porządku. |
wlasnie mi tez sie okres spoznial 23 dni! wiec to ponad 3 tygodnie bylo , a to dlatego ze bralam antybiotyki i bylam chora.. wiec sama widzisz brigitka okres moze sie spozniac nawte bardzo dlugo, a to jest przyczyna inna niz ciaza.... niestety my kobiety tak mamy ze jak anwet kilka dni sie spozni to myslimy odrazu o ciazy.. a w wielu przypadkach to nie chodzi zupelnie o to:) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 11:54 am Temat postu: |
|
|
fejs