Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ola1234
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 10:22 am Temat postu: czy jestem w ciazy |
|
|
po okołu 6 dniach jak robiłąm to z chłopakiem dziwnie sie jakos czuje i od czasu do czasu mam wymioty ale tak ogolnie jest wszystko dobrze . kiedy to robiłam z nim do najbardziej płodnych dni brakowało mi tygodnia i sama teraz nie wiem co to moze byc. moze to jest spowodowane tym ze ostatnio jem sniadanie koło 13 a prace zaczynam o 9 i jestem te kilka godzin naczczo nic nie jem przez 4 godz. a teraz juz tak mam przez około 2 tyg i zastanawiam sie czy tak szybko objawy ciazy moga sie pojawic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ola1234
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 10:25 am Temat postu: czy jestem w ciazy |
|
|
po okołu 6 dniach jak robiłam to z chłopakiem dziwnie sie jakos czuje i od czasu do czasu mam wymioty ale tak ogolnie jest wszystko dobrze . kiedy to robiłam z nim do najbardziej płodnych dni brakowało mi tygodnia i sama teraz nie wiem co to moze byc. moze to jest spowodowane tym ze ostatnio jem sniadanie koło 13 a prace zaczynam o 9 i jestem te kilka godzin naczczo nic nie jem przez 4 godz. a teraz juz tak mam przez około 2 tyg i zastanawiam sie czy tak szybko objawy ciazy moga sie pojawic
---- edit by Paweł:
Temat przyłączony do specialnie wydzielonego tematu do tego pytania
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
grace
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 7:20 pm Temat postu: |
|
|
witam! chcialabym prosic Was o pomoc,poniewaz odchodze juz od zmyslow
moja sytuacja wyglada tak : od miesiąca kocham sie z chlopakiem bez zabezpieczenia,nigdy jednak nie konczymy we mnie. Warto tez dodac,ze moj ginekolog przepisal mi leki : closylbegyt i dostinex na wywolanie owulacji i uregulowanie cyklu. To ze wzgl.na to,ze mam zbyt wysoki poziom prolaktyny,ktora blokuje LH odpowiedzialne za dojrzewanie kom jajowej. Powiedzial oczywiscie ze nie jest to metoda antykoncepcji bo organizm czasem "wymysla" rozne rzeczy. Jednak prawdopodobnie bede miala problemy z zajsciem w ciaze.
Czy w takiej sytuacji mozliwe jest zebysmy wpadli ?
Czekam na miesiaczke,ktora spoznia sie 2 dni. Mam niby wszystkie objawy jakie mialam zawsze czyli bol brzucha i piersi. Przy ucisku boli mnie prawy jajnik-czasem mialam tak przed okresem.
Prosze napiszcie czy wogole jest jakas szansa na wpadke? bo ja nie potrafie ocenic tego obiektywnie
pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ola1234
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 8:50 pm Temat postu: |
|
|
po okołu 6 dniach jak robiłam to z chłopakiem dziwnie sie jakos czuje i od czasu do czasu mam wymioty ale tak ogolnie jest wszystko dobrze . kiedy to robiłam z nim do najbardziej płodnych dni brakowało mi tygodnia i sama teraz nie wiem co to moze byc. moze to jest spowodowane tym ze ostatnio jem sniadanie koło 13 a prace zaczynam o 9 i jestem te kilka godzin naczczo nic nie jem przez 4 godz. a teraz juz tak mam przez około 2 tyg i w nocy dosc czesto sie budze i zastanawiam sie czy tak szybko objawy ciazy moga sie pojawic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
demptd
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 8:52 pm Temat postu: Czy ona jest? |
|
|
no wiec.. wiem ze to bedzie najglupsze pytanie jakie kiedykolwiek tu padlo ale musze bo sumienie nie daje mi spokoju.. no wiec kochalem sie ze swoja dziewczyna pod koniec czerwca, do wytrysku nie doszlo, no i miala 5 okresow [wiem ze tu mi powiecie ze nie ma czym sie przejmowac, ale czytalem ze podczas ciazy mozna miec okresy] no i teraz niedlugo znowu ma miec okres, no ona nie przytyla wszystko ma takie same tzn zadnych dziwnych objawow no ale od 2 dni dziwnie sie zachowuje tzn o wszystko sie czepia i ma pretensje, nie wiem czy to moze objaw tej ciazy bo podobno kobieta w ciazy ma takie humory, no tylko ze jej to na razie nie przeszlo, nie wiem czy sie martwic czy to wina tego ze okres jej sie zbliza? troche sie martwie i jestem no nie ciut ale bardzo przewrazliwiony wiec prosze o szybka odp.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 10:15 pm Temat postu: |
|
|
wszystko wskazuje na napięcie przedmiesiaczkowe lub poprostu gorsze dni
gdyby to była ciąza to na bank byście wiedzieli - był by to już ok 5 miesiąc - wtedy nie da sie niezauważyć ciąży - czuć już ruchy dziecka .
nie masz sie co obawiać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ola1234
|
Wysłany: Sob Gru 09, 2006 11:18 am Temat postu: |
|
|
po okołu 6 dniach jak robiłam to z chłopakiem dziwnie sie jakos czuje i od czasu do czasu mam wymioty ale tak ogolnie jest wszystko dobrze . kiedy to robiłam z nim do najbardziej płodnych dni brakowało mi tygodnia i sama teraz nie wiem co to moze byc. moze to jest spowodowane tym ze ostatnio jem sniadanie koło 13 a prace zaczynam o 9 i jestem te kilka godzin naczczo nic nie jem przez 4 godz. a teraz juz tak mam przez około 2 tyg i w nocy dosc czesto sie budze i zastanawiam sie czy tak szybko objawy ciazy moga sie pojawic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamik
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 7:00 pm Temat postu: |
|
|
""Mam problem w środe 22.11. skonczyłam brac tabletki i do dzis nie mam okresu bralam tabletki regularnie przez 6 m-cy, na poczatku listopada wspołzyłam z narzeczonym, mimo tego ze bralam tabletki uzywalismy prezerwatywy....raczej malo prawdopodobne jest zebym byla w ciazy, ale martwi mnie brak okresu...lekarz kazał czekac jeszcze tydzien...mialam tez ostatnio duzo stresów, przez nerwy troche schudlam...teraz znowu sie denerwuje bo okres sie spoznia...to czekanie jess okropne...jak ktos moze pomoc to z góry dziekuje pzdr""
wiec dalej nie mam okresu z nerwow zrobilam test, całe szczescie wyszedł negatywnie nie jestem w ciazy ale czemu nie ma okresu ?? dodam jeszcze ze miedzy 10.11 a 12.11 podrózowałam za granice(samolotem) czy to moze miec wpływ na brak okresu, troche bola mnie sutki i troche schudłam (pewnie tez z nerwów) ... niewiem co sie dzieje... do lekarza dopiero za tydzien ide............. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jo@sia
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 9:35 pm Temat postu: To normalna reakcja organizmu |
|
|
Witam! Chciałabym cię pocieszyć, sytuacja którą opisujesz jest moim zdaniem jak najbardziej naturalną reakcją organizmu.
Przytoczę tu swój własny przykład kiedy to zaczęłam intensywnie jeździć na rowerze.W skutek tego moja m-czka miała straszne opóźnienie i tak jak ty zamartwiałam się co się dzieje.Wykluczyłam możliwość ciąży i dalej nie wiedziałam co mi jest.Lekarz także kazał cierpliwie czekać.
I.... doczekałam się. Okazało się że powodem tego opóźnienia było właśnie intensywne uprawianie sportu, a przy tym ogromny stres.
Uważam że powinnaś jeszcze cierpliwie poczekać.
Naprawdę to nic złego że miesiaczki jeszcze nie ma, czasem zdarzaja sie takze takie sytuacje, że poprostuowulacja może nie wystąpić przez jakiś czas i jest to całkowicie normalne.
takie juz jesteśmy my kobiety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinka18
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 10:42 pm Temat postu: Okres w czasie miesiączki |
|
|
Prosze odpowieccie mi na pytanie?? Moge miec okres w pierwszym i drugim miesiącu jezeli bym była w ciąży.
Prosze odpowieccie mi szybko na te pytanie. Jest to mozliwe?
----edit by Paweł:
Temat przeniesiony do działu "objawy ciąży" do tematu, "czy jestem w ciąży"
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|