Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewelina90

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 12:17 pm    Temat postu: Boje się czy jestem w ciąży. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boje sie,że jestem w ciazy.Niewiem co o tym mysleć cała się trzęse nie wiem co robić.chcem wiedziec po ilu dniach od stosunku mozna wiedzieć,ze jest sie w ciąży i po ilu dniach zaczynają sie objawy?Prosze odpiszcie czekam

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro zabezpiecznie nie zawiodło to obaw niema, a co do okresu to był on normalny? A ból brzucha może być spowodowany czumś innym może masz po jedzeniu wzdęcia?
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A masz jakieś podstawy aby sądzić że jesteś w ciązy? OIbjawy nie występują po kilku dniach tylko jak już tygodniach najszybciej. Do zapłodnienia dochodzi w ciągu trzech dni a do zagnierzdzenia chyba wciągu od 6 do 12 dokładnie niewiem jak źle napisałam niech mod mnie jakis poproawi. A co do ciązy to napisałaś tak niewiele że nic z tego sie nieda wywnioskować. Miałaś stosunek niezabezpieczony w dni ppłodne z wytryskiem w środku? A moze bez wytrysku w środku? Napisz coś wiecej. Jak długie masz cykle?
malgoska23

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 12:48 pm    Temat postu: sluz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to znowu ja powiedzcie mi jaki jest sluz kobiety ktora zaszla w ciaze bo moj jest taki bialy kleisty czy to normalne ? czekam na okres jutro mam dostac i sie bardzo denerwuje a prawdo podobnie jestem w ciazy

----

powiedzcie mi gdzie moge zrobic badanie krwi i czy musze miec skierowanie??

posty połączyłam. emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

śluz przed okresem przypoina taki jaki powinien być w ciąży ale to sprawa indywidualna
badanie krwi w każdym laboratorium, nie potrzebne jest skierowanie
whiskas

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:18 am    Temat postu: Przedwczesny okres... na diecie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc

Mam 19 lat i taki problem, ze bylam na diecie kopenhaskiej dzis (5 dzien) i wlasnie dostalam okresu, choc moj cykl jest w polowie (12 tabletka) ,biore pigulki antykoncepcyjne, mam chlopaka i praktycznie codziennie sie kochamy.

Ale jesli to okres i moj zegar biologiczny sie rozstroil..to boje sie ze moge zajsc w ciaze..albo czy juz nie jestem . czy ktos mial moze podobny problem ??

prosze o odpowiedz

----edited by emilka----
przeniosłam temat do podwieszonego
Powrót do góry
a_wesolowska86

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 2:42 pm    Temat postu: ciąża, czy się udało??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam 22 lata. zachciało nam sie Dzidziusia. Mamy pracę, mieszkanie, warunki, więc nie chcieliśmy już dlużej czekać.
i nie wiem czy jest szansa, że się udało. Miesiączkę miałam 9. września 2008. (cykl trwa u mnie 27 dni) zgodnie z obliczeniami dni płodne mam mniej więcej od 17. września do 24. września. kochaliśmy się bez zabezpieczenia 19 września. jaka jest szansa, że się udało??? proszę o odpowiedź.
i czy to, że nie brałam wcześniej kwasu foliowego jest jakimś ciężkim przewinieniem?? Embarassed

pozdrawiam wszystkich.
P.S. trzymajcie za nas kciuki Very Happy

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
niunia080292

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 7:53 pm    Temat postu: prosze pomocy!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.mam takie glupie pytanie,otoz kochalam sie wczoraj z moim chlopakiem (19 wrzesnia) pod koniec stosunku zauwazylismy ze pekla nam prezerwatywa i sperma zostala we mnie zamiast w prezerwatywie.
na drgu dzien czyli dzis w poludnie dostalam miesiaczke co prawda 3 dni wczesniej ale dostalam. moje pytanie brzmi czy jest jakas szansa ze moglam zajsc w ciaze... wiem kiedy sa dni plodne a kiedy nie tylko tylke sie slyszy o ciazy nawet podczas miesiaczki... prosty przyklam mam w domu...moja mama zaszla w ciaze podczas okresu.
prosze o porade..
dziekuje z gory Smile

----edited by emilka----
przeniosłam temat do podwieszonego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

whiskas, może to krwawienie jest spowodowane np. nadżerką? wątpię, żeby to była ciąża skoro przyjmujesz regularnie tabletki. dieta kopenhaska wykańcza organizm, więc w sumie też mogą się różne rzeczy przy niej dziać, niejedną koleżankę odwozili do szpitala po tej diecie..

a_wesolowska86, jest duża szansa, najlepiej gdybyście się kochali tak 20, 21, 22, ale tutaj też nie jest źle. kwas foliowy powinien być łykany przed ciążą, ale w pierwszych tygodniach jej trwania również

niunia080292, ciąza wykluczona. dni w czasie i po okresie mogą być płodne (to zależy od długości cyklu i jego wahań), natomiast przed okresem (który wystąpił) nie ma możliwości zajścia w ciązę. wg mnie tabletka po nie jest konieczna
myszkaa6

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 3:34 pm    Temat postu: ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej...mam pewien problem..otoz niedawno wspolzylam pierwszy raz z chlopakiem ale na lozku byla jakas plama ale po chwili wyschla wiec nie mogla to byc sperma wiec chyba to bylo ode m nie ale na wszelki wypadek sprawdzilismy czy prezerwatywa nie pekla i wszystko bylo wporzadku...nie musze chyba mowic jak sie zestresowałam....jeszcze potem zaczal mi sie spoznic okres...ale naszczescie go dostałam...był normalny trwał 5 dni tak jak zawsze u mnie .... a i musze powiedziec ze robilam tez test okolo 9 dni chyba po tym stosunku....ale teraz jakos chyba mam juz urojenie bo mam wrazenie ze ciagle mie cos pobolewa w dole brzucha i nawet jak mnie głowa zaboli to juz mysle ze jestem w ciazy...a tak naprawde zadnych objawor takiej ciazy nie mam...myslicie ze ciaza jest mozliwa ? i czy dostalabym wtedy normalny okres? czy poprostu psychika plata mi juz figle ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 20 z 42