Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ciąża niemożliwa!
myszkaa6

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm tez mi sie w sumie wydaje ze ciaza jest niemozliwa ..... tym bardziej ze test tez był negatywny...ale wiadomo jak ktos sie panicznie tej ciazy boi to czytajac wszystkie objawy w necie w koncu cos w psychcie sie dzieje ;/ mam nadzieje ze to naprawde nie to bo ostatnio mnie jajnik pobolewał ale teraz mam chyba dni płodne a zawsze wtedy mnie pobolewa cos ;]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kasix78

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc, mam pytanie.
Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy- kilka dni przed miesiaczka kochalam sie z chlopakiem, miesiaczke dostalam normalnie i zaczelam przyjmowac tabletki, w chwili obecnej biore juz drugie opakowanie, niestety cos jest nie tak- mimo iz od tamtego czasu nie kochalam sie z chlopakiem to mam dziwne bole podbrzusza i lekkie krwawienia. Stad moje pytanie czy istnieje mozeliwosc ze pomimo tego iz mialam okres to jednak jakims cudem jestem w ciazy????
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myszkaa6, nie jesteś w ciąży. dni plodnych nie ma w ciąży. jedyne co, to Twoja psychika może troszkę szaleć nie wiadomo z jakich powodów Wink

kasix78, to prawdopodobnie skutki uboczne tabletek. jak nie miną po 3cim opakowaniu trzeba pewnie będzie je zmienić. ciąży brak
eftewu

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 11:27 pm    Temat postu: Czy to ciąża ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
To mój pierwszy post, a i forum odkryłem dopiero dzisiaj. Jeżeli gdzieś już jest taki temat, to proszę się nie złościć...

Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie mi co się może dziać.

Wydaje mi się, że moja narzeczona jest w ciąży. To byłby w sumie 3 tydzień od zapłodnienia, o ile takowe miało miejsce. Szukałem w internecie objawów i w ogóle, lecz nie potrafię z nich do końca stwierdzić czy to ciąża czy nie.
Moja kobietka przez jakiś czas miała nudności, wymiotowała, leciała Jej krew z nosa, miała podwyższoną temperaturę, krwawiła z dróg rodnych, odczuwała inne zapachy i ma apetyt na różne kwaśne potrawy. Zrobiliśmy test i wyszedł negatywny, aczkolwiek nie ufam testom ani odrobinę. Wszystko wskazywało mi na to, że jest w ciąży, lecz dzisiaj dostała miesiączkę. 4 dni przed czasem. I o dziwo nie jest tak bolesna jak co miesiąc. Zawsze aż płakała z bólu i nie była w stanie się poruszać, a dzisiaj jest wszystko dobrze.
Proszę o jakąś podpowiedź/radę/cokolwiek po czym będę mógł być w miarę pewny co się dzieje. A, i chodzi jeszcze o to, żeby nie było potrzeby pójścia do lekarza, moja ukochana tego nie chcę.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

-----edited by emilka----
temat przyłaczyłam do zbiorczego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a przepraszam ile narzeczona ma lat, ze nie chce iść do lekarza?
test zrobiony w odpowiednim czasie jest wiarygodny. nic nie piszesz o stosunkach, więc zakładam, że były sytuacje w których do ciąży mogło dojść. w każdym razie pierwszym objawem ciąży jest brak miesiączki, więc sama nie wiem, czy to moze być ciąża. niech powtórzy test z porannego moczu lub zrobi beta hcg
eftewu

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do stosunków dochodziło w dni płodne, nie trafiliśmy w owulacje z tego co mi wiadomo.

A co do testów, to nie uważam, żeby były wiarygodne. Poprzednim razem jak myśleliśmy, że jest w ciąży, mimo, że nie było takich objawów jak teraz, to co drugi test pokazywał inny wynik...
Powrót do góry
demoneczka

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam to znowu ja wlasnie odebralam wyniki na tarczyce na szczescie wyniki sa dobre wiec dalej nie wiem co jest przyczyna braku miesiaczki (a w ciazy nie jestem chodz bardzo bym chciala)a moze przyczyna tego jest to ze bralam tabletki antykoncepcyjne ale minolo juz 7 miesiecy odkad nie biore Confused
Powrót do góry
kasix78

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasix78, to prawdopodobnie skutki uboczne tabletek. jak nie miną po 3cim opakowaniu trzeba pewnie będzie je zmienić. ciąży brak[/quote]

Wiesz ale ja już wcześniej brałam te tebletki i nie mialam efektow ubocznych... przynajmniej takich. Dodam jeszcze, ze wciąz mam takie dziwne uczucie jakbym jutro miala dostac miesiaczke, pobolewania brzucha i piersi, oj powaznie mnie to niepokoi...
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 5:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eftewu nudności, wymioty, krew z nosa, podwyższona temperatura to objawy oslabienia - moze jakas grypa zoladkowa dosc czesta o tej porze roku.
krwawienia z drog rodnych to napewno nie objaw ciazy
test negatywny zrobiony w dobrym terminie napewno nie objaw ciazy
miesiaczka raczej to nie objaw ciazy a szczegolnie jesli jest szybciej niz normalnie.
Moja rada nie buduj sobie ze to ciaza ... jesli bedzie to predzej czy pozniej sie okarze. Ale objawy przed 3 tygodniem to malo prawdopodobne

Sadze ze trapi ci glowe to "Do stosunków dochodziło w dni płodne, nie trafiliśmy w owulacje z tego co mi wiadomo." - skoro dni plodne to dni plodne jak sama nazwa wskazuje ( twoje plemniki moga sobie przenocowac u kobiety) i to zajmuje glowny temat twoich rozmyslan - ze moglo by byc.

demoneczka jesli masz okres co dwa trzy miesiace to to raczej nie jest normalne ... moze lepiej zmien lekarza skoro chcesz zajsc w ciaze. Moze tarczyca w pozadku ale jakies problemy z nadnercza czy co kolwiek innego ... mogly by byc skutkiem tabletek a moze nie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 21 z 42