Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malutka23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stosunek przerywany nie jest zadna metoda antykoncepcyjna. Moim zdaniem to moze byc ciaza. Zrob test z porannego moczu, 2 tygodnie od stosunku bedzie juz wiarygodny. jesli bedzie pozytywny, zacznij brac kwas foliowy, dla zdrowia maluszka. Zycze powodzenia i daj znac co wyszlo!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mewa81

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki malutka23 za odpowiedz.
Wiem, ze stosunek przerywany nie jest zadna metoda antykoncepcyjna, nie staramy sie o dziecko, ale tez mamy swiadomosc, ze stosunek przerywany to nie jest metoda zapobiegania ciazyi na pewno bedziemy zadowoleni gdy malenstwo sie pojawi Smile Mlodzi to my juz nie jestesmy, 27 latek nam juz "stuknelo" Smile
Kwas foliowy juz biore od jakiegos czasu, tak profilaktycznie. Skoro uwazasz, ze to moze byc ciaza to jutro rano robie tescik. Very Happy
Na pewno dam znac co wyszlo.
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zycze Wam powodzenia Laughing My tez bysmy bardzo sie ucieszyli gdyby okazalo sie ze nosze w sobie kolejnego dzidziusia. Jedno dziecko juz mamy, nasza kochana coreczke. Uwierz mi, macierzynstwo uskrzydla... Very Happy Czekam na wiadomosc. Buziaki papa
Powrót do góry
kochamage

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

więc tak.. jak juz pisalam w sobote kochalam sie z chlopakiem bez prw przez kilkadziesat sekund i nie doszlo do wytrysku..ale no wlasnie dzis pobolewa mnie brzuch i ogolnie mam kiepskie samopoczucie. a z kalkulatora wychodzi ze byl to ostatni dzien plodnosci u mnie wiec nie powinno sie nic stac prawda??
Powrót do góry
anonymous1

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciazowe bóle brzucha miewa sie rano i to tez nie od razu. A zle samopoczucie.. Stres. Poza tym w pierwszych dniach ciazy, czy nawet w pierwszym tygodniu wystepuje nadaktywnosci fizyczna, dobre samopoczucie.

A i do wszystkich, ktorzy sie stresuja 'palcowymi wpadkami': na reku plemnik nie moze przezyc dluzej niz 30 sekund, przy tym wczesniej traci swoje zdolnosci zapladniajace, w dodatku przy dlugosci palcow 8,9 cm to fizycznie niemozliwe, zeby pokonaly droge do macicy, a tym bardziej jesli nakladaliscie spodnie, czy cos, dotykaliscie lozka. Tam sa rozne bakterie, tak samo jak w powietrzu, a plemnik to nie Rocky Balboa i 15 dlugich rund nie wytrzymuje, smierc natychmiastowa. I nie schizowac sie, nie nakrecac zbytnio. 18-70 godzin to plemnik moze przetrwac w warunkach laboratoryjnych, w srodowisku zasadowym, czyli krotko mowiac - w banku spermy?

Prosze mnie poprawic, jesli sie myle.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochamage, jak nie chcesz wpaść, to nie korzystaj z kalkulatora tylko naucz się obserwować swoje ciało

anonymous1, w śluzie szyjkowym kobiecym mogą przetrwać nawet 7 dni :P
a jeżeli sperma znajdzie się na palcach i zostanie bezpośrednio wprowadzona do pochwy, to są szanse na zapłodnienie
anonymous1

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
kochamage

anonymous1, w śluzie szyjkowym kobiecym mogą przetrwać nawet 7 dni Razz
a jeżeli sperma znajdzie się na palcach i zostanie bezpośrednio wprowadzona do pochwy, to są szanse na zapłodnienie

No w sluzie szyjkowym tak, ale wez wprowadz nasienie z palcow do pochwy na glebokosc taka, gdzie moglyby sie zlaczyc z macica, do tego trzeba wytrysku.. Poza tym jak palce zostaly wlozone po uplywie jakichs 5 minut, gdzie tymi rekoma podciagalo sie spodnie, a sperma byla wyslizgnieta z prezerwatywy, w ktorej sa srodki plemnikobojcze, to szanse sa zerowe. W dodatku tej spermy bylo tyle, co bym sobie palec polizal. Poza tym w pochwie jest srodowisko kwasne, a w szyjce dopiero zasadowe. Wiec prawdopodobienstwa nie ma.

Prosze mnie poprawic po raz kolejny jesli sie myle.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 7:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko mówisz dobrze oprócz jednego - jakby DUŻE ilości ŚWIEŻEJ spermy na palcu wprowadzić do pochwy, to wymieszają się one ze śluzem kobiecym (niekoniecznie szyjkowym) i dopiero spływają dalej. w śluzie płodnym (nieszyjkowym) plemniki nie giną od razu. wiesz, ciąże z przerywańca też są a tam nie ma bezpośredniego wytrysku "w środku". co do reszty masz absolutna rację ;)
anonymous1

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
jakby DUŻE ilości ŚWIEŻEJ spermy na palcu

Czyli tak jakby moj przypadek jest absurdalny, skoro sperma miala przed tym stycznosc z prezerwatywa, ktora posiada srodek plemnikobojczy.
Powrót do góry
mewa81

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malutka23 napisał:
Zycze Wam powodzenia Laughing My tez bysmy bardzo sie ucieszyli gdyby okazalo sie ze nosze w sobie kolejnego dzidziusia. Jedno dziecko juz mamy, nasza kochana coreczke. Uwierz mi, macierzynstwo uskrzydla... Very Happy Czekam na wiadomosc. Buziaki papa

Robiłam dziś test z porannego moczu i wynik jest negatywny, wiec juz sama nie wiem. Okresu nadal nie mam i nie czuje, ze go dostane, pecherz sprawia wrazenie, ze co chwile pelny, tak wiec biegam do toalety co 5-10 minut, piersi bola.... nie wiem. Poczekam z nastepnym testem jakis tydzien i wtedy zobacze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 39 z 42