Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 7:06 pm Temat postu: |
|
|
kochamage, nie napisałaś kiedy się to wydarzyło (jakie dni - płodne czy nie), ale jeżeli W OGÓLE nie było wytrysku, to nie będzie z tego ciąży
anonymous1, myślę, że ryzyko jest zerowe biorąc pod uwagę te 5 minut, o którym teraz wspomniałeś. dzień płodności no już był dość niebezpieczny ale nie taki mega. biorąc pod uwagę to, że dziewczyna dostaje okresu kazdego 21, to to było na 17 dni przed spodziewaną miesiączką. owulacja najczęściej występuje na ok. 10-16dni przed okresem, więc byłoby zagrożenie, ale JA go tutaj mimo dni płodnych nie widzę. no i tak poza tym, to dni płodnych się nie wylicza tylko obserwuje, więc takie wyliczanki to troszkę po pupkę potłuc ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
FOCZKA220691
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 7:35 pm Temat postu: |
|
|
tak kolezanko zadalam tylko pytanie i skad ty mozesz wiedziec ze nie chce dziecka napisalam to co myslalam i nie musze sie tu spowiadac zadalam wylacznie pytanie i nie po to by mnie tu krytykowano tylko odpowiedzili bo nie znam sie na tym dokladnie dla twojej wiadomosci napisalam po to by ktos poszerzyl moja wiedze na ten temat |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anonymous1
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Myslisz, ze ryzyko naprawde nie jest duze? Dzisiaj moja profesor od biologii powiedziala, ze to musialby wydarzyc sie cud, zeby doszlo do zaplodnienia zwlaszcza, ze przed wytarciem w gazete, tego nasienia na palcu bylo tyle, co bym go sobie bardzo delikatnie poslinil..
A, jeszcze jedno - czy ten 5. pazdziernika to byl dzien wysokiej plodnosci?
edit: zanim zaczalem ja 'zaspokajac' to minelo jakies 5 minut, czyli plemniki powinny zostac zabite przez bakterie, ktore mogly znajdowac sie na gazecie/lozku? |
a, i podobno plemniki poza organizmem kobiety zyja tylko do 3 sekund, to prawda? na biologii to mialem.
Prosze o szybka odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:34 pm Temat postu: |
|
|
3s ? no to zależy w jakim środowisku, ale tak w suchym środowisku lub w wodzie giną momentalnie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:46 pm Temat postu: |
|
|
FOCZKA220691 napisał: | tak kolezanko zadalam tylko pytanie i skad ty mozesz wiedziec ze nie chce dziecka napisalam to co myslalam i nie musze sie tu spowiadac zadalam wylacznie pytanie i nie po to by mnie tu krytykowano tylko odpowiedzili bo nie znam sie na tym dokladnie dla twojej wiadomosci napisalam po to by ktos poszerzyl moja wiedze na ten temat |
zadałas pytanie- ja odpowiedziałam.
jesli starasz sie o dziecko to zaznacz to na poczatku wiadomosci bo tak to nie wiadomo czy Ty chcesz miec dzidzie czy nie ... ja tak to odebałam.
skoro sie staracie to zycze powodzenia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kochamage
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 11:19 pm Temat postu: |
|
|
nie No do wytrysku nie doszlo. pytałam tylko z ciekawosci :d.. z kalkulatora wychodzi ze byl to ostatni dzien płodności. Dziekuje wam ze macie czas zeby odpisac na takie glupotki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anonymous1
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | anonymous1, myślę, że ryzyko jest zerowe biorąc pod uwagę te 5 minut, o którym teraz wspomniałeś. dzień płodności no już był dość niebezpieczny ale nie taki mega. biorąc pod uwagę to, że dziewczyna dostaje okresu kazdego 21, to to było na 17 dni przed spodziewaną miesiączką. owulacja najczęściej występuje na ok. 10-16dni przed okresem, więc byłoby zagrożenie, ale JA go tutaj mimo dni płodnych nie widzę. no i tak poza tym, to dni płodnych się nie wylicza tylko obserwuje, więc takie wyliczanki to troszkę po pupkę potłuc |
Dzieki, uspokoilas mnie . Bo juz naprawde chodzilem ostro zeschizowany. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gospo
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam mamy z partnerką problem.
Nie dostaje od 2 tyg okresu. Robiliśmy 2 dni temu 3 testy- 1 rano wyszedł pozytywnie, 2 po południu i wieczorem negatywnie.
Następnego dnia dziewczyna poszła do ginekologa, który stwierdził podstawowe objawy ciąży czyli rozpulchnienie macicy, posinienie szyjki, zmiany w śluzie itd. Stwierdził że to na pewno ciążą
Chciałem zapytać czy jest możliwe ze ginekolog sie myli, rzecz w tym ze kochamy sie zawsze w gumie, zachowując zasady bezp, do tego kochamy sie bardzo rzadko 2 razy w miesiącu.
Możliwe że to pomyłka??
Partnerka bardzo często miała nieregularny okres, czasem nawet z 2 tyg opóźnieniem. Czy te zmiany mogą byc spowodowane jakimiś problemami hormonalnymi i opóźnieniem okresu? czy lekarz może sie mylić??
Dziękuję i proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gospo
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 2:40 pm Temat postu: |
|
|
dodam ze partnerka ma refluks i bierze codziennie controloc oraz famogast |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mewa81
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam Was wszystkich na tym forum.
Mam nadzieje, ze mi pomozecie. Otoz jakies 2 tyg. temu uprawialam stosunek przerywany. Do wytrysku we mnie raczej nie doszlo, gdyz chlopak "wycofal" sie w momencie wytrysku.
Od 2 dni mam objawy typowe dla przeziebionego pecherza, biegam do toalety co 5 minut (nigdy nie mialam przeziebionego pecherza). Dodatkowo okresu tez nie mam, powinnam dostac w ciagu kilku najblizszych dni, a nie czuje sie tak jak zawsze przed okresem. Piersi tez mnie bolaly ale od 2 dni nie czuje zadnego bolu. Nie mam tez problemu z zaparciami, biegam codziennie a nawet kilka razy dziennie do toalety, wczesniej to moglam tylko pomarzyc o codziennym oddawaniu kalu, no i jesszcze nie mam apetytu, nic mi nie smakuje.
Miseiaczki mam nieregularne bo 28-35 dni, a dzis jest 28 dc.
Czy to moze byc objaw ciazy? Czy test juz bedzie wiarygodny, czy jeszcze powinnam poczekac z jego zrobieniem???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|