Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 8:22 pm Temat postu: |
|
|
na początek zaprzyjażni się z słownikiem ortograwicznym, a póżniej się zajmij sex-em:/
Takie komentarze są niedopuszczalne!!!Dostajesz ode mnie ostrzeżenie! / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemek23345
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
no nic myślałem że ktoś mi pomoże a tu wszyscy się naśmiewają ze mnie trudno |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 8:35 pm Temat postu: |
|
|
To dowiedz się ile trwa u niej najkrótszy i najdłuższy cykl w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Jak to będzie wiadomo to będzie można cokolwiek powiedzieć... Na razie nic więcej nie da się zrobić... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemek23345
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
mówi że 5 dni
Dodano po 5 minutach:
najdłuższy trwa 5 dni a krótki 4
Dodano po 4 minutach:
nowicjuszko teraz mi poradzisz
Dodano po 12 minutach:
proszę pomóżcie bo jestem kłębkiem nerwów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 9:20 pm Temat postu: |
|
|
ile trwa CYKL anie OKRES!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Przemek z seksem to jest tak ze trzeba sie liczyc ze w ciaze mozna zawsze zajsc...jesli miala dostac okres pare dni przed stosunkiem a go nie dostala to znaczy ze miala prawdopodobnie dni nie plodne i male sa szanse na zajscie w ciaze, ale skoro go nie dostala to moze tez oznaczac ze juz jest w ciazy....a nowicjuszka pytala cie o dlugosc cyklu a nie okresu.cykl trwa od jednej miesiaczki do drugiej prawidlowo 28 dni +- 3 . mam nadzieje ze pomoglam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemek23345
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 9:39 pm Temat postu: |
|
|
pomogłaś ale dziesięć dni przed stosunkiem nie miała okresy i 4 dni po też nie ma
Dodano po 3 minutach:
wiem jak mi napisała to załapałem jeszce raz dzięki za porade |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 2:46 am Temat postu: |
|
|
Przemek tak jak powiedziała anonimowa.Chodzi mi o długość cykli a nie o długość miesiączki.
Długość cyklu liczy się od pierwszego dnia jednej miesiączki do dnia poprzedzającego pierwszy dzień kolejnej.
Możesz pisać do mnie na pw jak wolisz... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
manka265
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 2:25 pm Temat postu: |
|
|
witam wszystkich ponownie
ostatni raz pisalam tutaj pod koniec stycznia tego roku
pisalam ze okres mi sie spoznia przeszlo 3 tygodnie, bola mnie piersi i brzuch. oraz ze wspolzylam z "dojsciem w srodku". testu nie robilam bo stwierdzilam ze to bez sensu bo za dwa tygodnie mialam isc do lekarza.. No i sie wybralam... Okazalo sie wtedy ze jestem w 7 tygodniu ciazy.. to byl dla mnie szok.. tak jak mi pisaliscie myslalam ze pomylilam sie w obliczeniach ale jednak sie okazalo co innego..
Dzis aktualnie jestem w 14 tygodniu ciazy... Strasznie sie ciesze i dziekuje wam za wszystkie porady
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sickboy
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Jestem tu całkiem nowy, ale po przeczytaniu całego tematu postanowiłem zasięgnąć u was rady. Oczywiście obawiam się o ciąże u mojej dziewczyny . Postaram się opisać sytuacje i podać jak najwięcej info.
Kochałem się z moją wybranką 20 marca, zabezpieczenie było w formie prezerwatywy (Durex oczywiście). Jak rzadko postanowiliśmy nie przerywać przed moim finałem i szczytowałem w środku. Były to dni płodne. Jej cykl trwa 28-30 dni, różnie to bywało w przeciągu ostatnich 6 miesięcy, ostatni okres miała 6 marca, spodziewamy się następnego między 3 a 5 kwietnia. Problemem jest, że przy wychodzeniu z niej mogło uciec trochę spermy. Prezerwatywa była założona poprawnie na 100% i nie pękła, była cała. Jednak po wszystkim partnerka poczuła jakby coś po niej spływało w niewielkiej ilości i raczej wyklucza tu własne płyny twierdząc, że jest to zbyt "płynne", było to w okolicach pupy. Od dwóch dni (4 dnia po stosunku i dziś 5) pobolewa ją podbrzusze, wczoraj twierdziła, że dosyć często chodzi do ubikacji. Oboje mamy obawy co do ciąży, na którą jest jeszcze dla nas za wcześnie. Zastanawiamy się czy przypadkiem nie uciekło trochę spermy dołem. Z góry przepraszam za chaotyczną wypowiedź. Proszę o pomoc, pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|