Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 11:35 pm Temat postu: |
|
|
sickboy moim zdaniem nie ma sie co martwic o ciaze... podczas podniecenia sluz kobiety potrafi stac sie bardzo plynny wiec jezeli byla prezerwatywa to bedzie ok
malwa15 jezeli okres byl normalny i kochala sie 5 dni przed to to byly dni nieplodne wiec ciaze wykluczam, jednak nie zaszkodzi zrobic testu dla pewnosci... a co do sluzu obawiam sie ze to moze byc infekcja i radze wizyte u lekarza ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olka81
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 11:41 am Temat postu: czy jestem w ciąży i czy grozi mi poronienie:( |
|
|
Witam czy może ktoś miał już taki przypadek?? ostatnią@miałam 10 lutego zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wyszły pozytywnie poszłam do mojego ginekologa przepisał mi DUPHASTON a przy badaniu nie było jeszcze widać zarodka więc miał ten lek mi wywołać@ jak nie bede w ciąży a jak jestem to miał zadziałać odwrotnie i zapobiec poronieniu. Nie plamiłam jakiś czas ale w pracy miałam za dłuży wysiłek więc pokazało się plamienie póżniej ustąpiło a teraz zaczęła pokazywać sie nie wielka ilość krwawień niby to już byłoby początek piątego tygodnia ale płodu nie widać na usg dostałam skierowanie na badanie beta hcg i w poniedziałek mam dobiór wyników ale bo zarodek moze sie nie rozwijac boje sie ze do tego czasu moze dojsc do poronienia prosze o jakas wiadomoscna ten temat dziekuje i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olka81
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam czy może ktoś miał już taki przypadek??Sad ostatnią@miałam 10 lutego zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wyszły pozytywnie poszłam do mojego ginekologa przepisał mi DUPHASTON a przy badaniu nie było jeszcze widać zarodka więc miał ten lek mi wywołać@ jak nie bede w ciąży a jak jestem to miał zadziałać odwrotnie i zapobiec poronieniu. Nie plamiłam jakiś czas ale w pracy miałam za dłuży wysiłek więc pokazało się plamienie póżniej ustąpiło a teraz zaczęła pokazywać sie nie wielka ilość krwawień niby to już byłoby początek piątego tygodnia ale płodu nie widać na usg dostałam skierowanie na badanie beta hcg i w poniedziałek mam dobiór wyników ale bo zarodek moze sie nie rozwijac boje sie ze do tego czasu moze dojsc do poronienia prosze o jakas wiadomoscna ten temat Sad dziekuje i pozdrawiam
Przeczytaj regulamin forum. Nie zakładaj nowego tematu skoro istnieje już pokrewny. Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:38 pm Temat postu: |
|
|
jeśli masz stwierdzoną ciążę to jedź na izbę przyjęć. powiedz że plamisz i boisz się poronienia. nie wiem czy się nie mylę ale ciążę w tym tygodniu już powinno dać się rozpoznać- niekoniecznie na USG ale poprzez badanie.
jeśli coś źle myślę to niech mnie poprawią bardziej zorientowane
ale nawet jeśli nie masz stwierdzonej ciąży to możesz pojechać na pogotowie i powiedzieć, że masz podejrzenia iż jesteś w ciąży ale że plamisz i boisz się, że poronisz.
powinni udzielić Ci pomocy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Olka81 lekarz swtierdzi zarodek dopiero po ok 6 tygodniach. <przynajmniej mój lekarz tak twierdzi>. Wiec być moze to jest za wczesnie, by lekarz zauważył zarodek na badaniu usg. test wyktyje ciąże wczesneij. Ja na twoim miejscu zaczęłabym sie naprawde oszczędzac, bo dużym wysiłkiem mozesz zaszkodzić dziecku. Odbierz wynik beta i wtedy będziesz miała pewność. Trzymam kciuki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zuśka
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Dzień dobry ...pisałam kilka dni temu ze zaczęliśmy starać się o dzidziusia, mamy 5 letniego synka...dziś zrobiłam test...pojawila się delikatna różowa kreska obok kreski testowej.....wiem co to znaczy i trzymam kciuki za wszystkie starające się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Zuśka.... GRATULACJĘ i trzymam mocno kciuki aby sie udało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
salsssa
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 6:20 pm Temat postu: |
|
|
spotkalam się z moją pierwszą miłoscią.nie mialam długo chłopaka wiec nie stosowałam pigułek antykoncepcyjnych bo lekarz mi powiedział że może mi je przepisac tylko przy regularnym współżyciu.trochę nas poniosło i odbyliśmy stosunek.chłopak się zabezpieczył prezerwatywą,ja byłam jakieś dwa dni po miesiączce.po stosunku on wysunał członek okazało się że prezerwatywa została we mnie ale nie zwinięta.wystawała,trochę zawartości wypłynęło na pościel.zauważyłam to od razu i wyciągnęłam prezerwatywe z resztą zawartości,która teoretycznie nie mogła się wylac we mnie.jednak się stresuje.do następnej miesiączki mnóstwo czasu.każda minuta się ciągnie nieublaganie.weekend.ginekolog dostępny dopiero w poniedziałek.czyli za późno na tabletke 72 h.
chyba umrę ze stresu,już nigdy tak nie zrobię.ide po środki antykoncepcyjne bez względu na wszystko.ale co zrobić teraz?tylko czekać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 9:44 pm Temat postu: |
|
|
jesli masz regularne miesiaczki, to nie powinnas miec dni plodnych. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maalutka
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:19 pm Temat postu: Pomocy ! |
|
|
Jakiś czas temu obawiałam się, że jestem w ciąży, jednak dostałam okres<wtedy cykl był 25dniowy, a nie mam jeszcze regularnych>
uspokoiłam się, jednak dokładnie po 25 dniach zauważyłam u siebie brązową wydzielinę ... nie mam rzadnych objawów ciązy <byłby to 6 tydzień>. Czy jest możliwość, że jednak w niej jestem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|