Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 18)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

janusz a ilodniowe ma cykle? i kiedy to sie stało...dokłądnie ktorego dnia? a jak to nie sluz?;/ moze warto pomyslec o escapelle? a nie gdybac... Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak 2 grube kreski to napewno ciaza. powodzenia Smile_

Powrót do góry
malwa15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smile ok mam nadzieje ze mi sie nie spozni ze stresu Wink
spoznia mi sie...w sumie nie długo miałam dostac w poniedziałek ale jeszcze nie mam 4dni mi sie tylko spoznia...ale zawsze dostawałam okres w ten dzien co powinnam dostac.
mam cały czas ten sluz...i mam takie bole od dwóch dni jak bym miała dostac okres wiec myslałam ze dostane ale go ma...
Powrót do góry
Janusz.M

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 12:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

@wind_of_hope
To był pierwszy dzien po krwawieniu.
no właśnie zastanawiałem się czy to nie śluz ale pewności nie mam:/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Janusz - jesli ma regularne cykle to w ciazy nie powinna byc... nie napisałes dokładnei ilodniowe wiec narazie nie mam pełnego obrazu sytuacji..
zazwyczaj Wy faceci czujecie kiedy zbliza sie wytrysk nie ? Smile wiec moze to z niej cos poleciało..

Powrót do góry
acia224

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:52 am    Temat postu: witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem poraz pierwszy tu i potrzebuje porady.

Juz od tygodnia, moli mnie dolna czesc brzucha. Jest twardy, jak jem to jest wiekszy, i mnie boli z lewej i prawej strony. W tamtym tygodniu bolaly mnie piersi, ale w tej chwili mnie nie bola, ale sutki bardziej czerwone i sterczace i na dodatej bardzo gorace. Moja temperatura podwyzszyla sie o kilka stopni. Cialo mam rozpalone, i na dodatek boli mnie glowa, szczegolne z tylu.

Mialam stosunkek w ta sobote bedzie 2 tygodnie i od tego czsu wszystko sie zaczelo. Jestem na dodatek bardziej zmeczona, chcialam bym spac dluzej, nie chce mi sie wstawac z lozka.
Bylam u lekarza, i zrobiono mi test czy mam wirusa - nie, temperatura byla o godzinie 5.20 po poludniu 39 stopni. Lekarz kazal zrobic badanie krwi, i moczu wyniki w przyszlym tygodniu.
Mialam ochte zrobic test ciazowy, ale sie boje. Chcialabym zeby byl pozytywny. Very Happy

Ma ktos jakies rady czy to sa objawy ciazy. Dziekuje z gory

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ewelinka1987

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 11:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was dziewczyny.Dawno mnie tu nie byłoSmile Więc zaczne od tego.Od wrzesnia staramy się z narzeczonym o bobasa ale puki co niestety nic z tego nie wychodziło,więc poszłam do lekarza i zapisał mi Duphaston który brałam od 23 do 27 marca 2 razy dziennie po jednej tabletce,dostałam @ 31 marca a trwała ona do 4 kwietnia...a właściwie nawet nie można było tego nazwać okresem lecz plemieniem,tego samego dnia czyli 4 kwietnia kochałam sie z narzeczonym rzecz jasna bez zabezpieczenia i wytrysk był w środku,dlatego ciekawi mnie czy mogłabym zajść w ciąże w ten dzień??Wiem że to był dzień jak najbardziej niepłodny niestety ale mam bardzo nieregularne @ ,z tego względu między innymi dostałam Duphaston.Dodam że prędzej kochaliśmy się w dni płodne(tak mi sie przynajmniej wydawało,bo tak wyszło z moich obliczeń ale wiem że przy takich @ jak moje trudno trafić na taki dzień)i nic.Robiłam już testy wielokrotnie,szczerze powiedziawszy zaczyna mnie to powoli martwić czemu nie mogę zajsć w ciąże której tak bardzo bym chciałaSad Teraz znów będe brała Duphaston od 16 do 25 dnia cyklu.Ps.Dodam że prędzej miałam @ od 6 do 11 lutego,a kochałam się z narzeczonym 7 i 8,12 i 13 oraz 21 i 22 marca.Proszę o odpowiedź.Serdeczne pozdrowionka Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Janusz.M

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

@wind_of_hope
Ostatnio wlasnie nie ma regularnych :/
Z tego co czytałem to pierwszy dzien po skonczeniu krwawienia nalezy do dni niepłodnych, chyba?
No właśnie nic nie czułem, a pare chwil pozniej skonczylem i czulem RazzRazz wiec chyba raczej to bedzie z niej.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Janusz.M Poczytaj sobie w dziale metody naturalne. Tam jest napisane jak wyliczyć dni płodne i niepłodne. Bo to co napisałeś, to jest kompletna bzdura gdy Twoja kobieta ma nieregularne cykle...Bo czasem jest tak, że kobieta może mieć dni płodne nawet podczas miesiączki. To zależy od długości cyklu, a nie od tego czy to przed czy po miesiączce...To co podałeś jest prawdziwe tylko dla cykli regularnych 28-dniowych.

Ewelinka1987 Spokojnie na pewno się w końcu uda. Ja bym sobie zrobiła badania jeśli po roku starania nic by z tego nie wyszło. I jeśli nic by nie wykazały, to wtedy cieszyła się przytulaniem gdy ochota najdzie...Bez celowania...Bo tak wbrew pozorom najłatwiej zajść. Możesz sobie wyliczyć dni płodne i niepłodne (jak to zrobić jest napisane w dziale metody naturalne). Zawsze możesz kupić testy owulacyjne (nie wiem czy to o nich mówiłaś, czy o wykrywających ciążę).

3mam kciuki żeby się udało Smile
Ewelinka1987

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do nowicjuszka- no mam nadzieje że się wreszcie uda.A pisałam o testach wykrywających ciąże. Ale uspokoiła mnie troszeczke Twoja odpowiedź do kolegi Janusza.M że przy nieregularnych cyklach tak jak moje, kobieta czasem może być płodna nawet w czasie miesiączki lub zaraz po niej...wprawdzie słyszałam o tym,i czytałam wielokrotnie ale cały czas sie upewniam zaglądając na kolejne fora Razz No i poczekamy zobaczymy jak to będzie,mam ogromną nadzieje że kiedy minie rok od czasu kiedy sie staramy z narzeczonym nie będe musiała już robić żadnych badań tylko po raz pierwszy w życiu będe się cieszyć z tego ze tyje haha Very Happy Trzymajcie za mnie kciuki :)PS.A tak przy okazji..(chociaż mam nadzieje że te informacje będą dla mnie zbędne),czy mogłabyś mi napisać jakie trzeba wykonać badania??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41