Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
janusz a ilodniowe ma cykle? i kiedy to sie stało...dokłądnie ktorego dnia? a jak to nie sluz?;/ moze warto pomyslec o escapelle? a nie gdybac... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
jak 2 grube kreski to napewno ciaza. powodzenia _ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwa15
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:32 pm Temat postu: |
|
|
ok mam nadzieje ze mi sie nie spozni ze stresu
spoznia mi sie...w sumie nie długo miałam dostac w poniedziałek ale jeszcze nie mam 4dni mi sie tylko spoznia...ale zawsze dostawałam okres w ten dzien co powinnam dostac.
mam cały czas ten sluz...i mam takie bole od dwóch dni jak bym miała dostac okres wiec myslałam ze dostane ale go ma... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janusz.M
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 12:29 am Temat postu: |
|
|
@wind_of_hope
To był pierwszy dzien po krwawieniu.
no właśnie zastanawiałem się czy to nie śluz ale pewności nie mam:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:01 am Temat postu: |
|
|
Janusz - jesli ma regularne cykle to w ciazy nie powinna byc... nie napisałes dokładnei ilodniowe wiec narazie nie mam pełnego obrazu sytuacji..
zazwyczaj Wy faceci czujecie kiedy zbliza sie wytrysk nie ? wiec moze to z niej cos poleciało.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
acia224
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:52 am Temat postu: witam |
|
|
Jestem poraz pierwszy tu i potrzebuje porady.
Juz od tygodnia, moli mnie dolna czesc brzucha. Jest twardy, jak jem to jest wiekszy, i mnie boli z lewej i prawej strony. W tamtym tygodniu bolaly mnie piersi, ale w tej chwili mnie nie bola, ale sutki bardziej czerwone i sterczace i na dodatej bardzo gorace. Moja temperatura podwyzszyla sie o kilka stopni. Cialo mam rozpalone, i na dodatek boli mnie glowa, szczegolne z tylu.
Mialam stosunkek w ta sobote bedzie 2 tygodnie i od tego czsu wszystko sie zaczelo. Jestem na dodatek bardziej zmeczona, chcialam bym spac dluzej, nie chce mi sie wstawac z lozka.
Bylam u lekarza, i zrobiono mi test czy mam wirusa - nie, temperatura byla o godzinie 5.20 po poludniu 39 stopni. Lekarz kazal zrobic badanie krwi, i moczu wyniki w przyszlym tygodniu.
Mialam ochte zrobic test ciazowy, ale sie boje. Chcialabym zeby byl pozytywny.
Ma ktos jakies rady czy to sa objawy ciazy. Dziekuje z gory
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelinka1987
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 11:16 am Temat postu: |
|
|
Witam Was dziewczyny.Dawno mnie tu nie było Więc zaczne od tego.Od wrzesnia staramy się z narzeczonym o bobasa ale puki co niestety nic z tego nie wychodziło,więc poszłam do lekarza i zapisał mi Duphaston który brałam od 23 do 27 marca 2 razy dziennie po jednej tabletce,dostałam @ 31 marca a trwała ona do 4 kwietnia...a właściwie nawet nie można było tego nazwać okresem lecz plemieniem,tego samego dnia czyli 4 kwietnia kochałam sie z narzeczonym rzecz jasna bez zabezpieczenia i wytrysk był w środku,dlatego ciekawi mnie czy mogłabym zajść w ciąże w ten dzień??Wiem że to był dzień jak najbardziej niepłodny niestety ale mam bardzo nieregularne @ ,z tego względu między innymi dostałam Duphaston.Dodam że prędzej kochaliśmy się w dni płodne(tak mi sie przynajmniej wydawało,bo tak wyszło z moich obliczeń ale wiem że przy takich @ jak moje trudno trafić na taki dzień)i nic.Robiłam już testy wielokrotnie,szczerze powiedziawszy zaczyna mnie to powoli martwić czemu nie mogę zajsć w ciąże której tak bardzo bym chciała Teraz znów będe brała Duphaston od 16 do 25 dnia cyklu.Ps.Dodam że prędzej miałam @ od 6 do 11 lutego,a kochałam się z narzeczonym 7 i 8,12 i 13 oraz 21 i 22 marca.Proszę o odpowiedź.Serdeczne pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janusz.M
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 1:01 pm Temat postu: |
|
|
@wind_of_hope
Ostatnio wlasnie nie ma regularnych :/
Z tego co czytałem to pierwszy dzien po skonczeniu krwawienia nalezy do dni niepłodnych, chyba?
No właśnie nic nie czułem, a pare chwil pozniej skonczylem i czulem wiec chyba raczej to bedzie z niej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Janusz.M Poczytaj sobie w dziale metody naturalne. Tam jest napisane jak wyliczyć dni płodne i niepłodne. Bo to co napisałeś, to jest kompletna bzdura gdy Twoja kobieta ma nieregularne cykle...Bo czasem jest tak, że kobieta może mieć dni płodne nawet podczas miesiączki. To zależy od długości cyklu, a nie od tego czy to przed czy po miesiączce...To co podałeś jest prawdziwe tylko dla cykli regularnych 28-dniowych.
Ewelinka1987 Spokojnie na pewno się w końcu uda. Ja bym sobie zrobiła badania jeśli po roku starania nic by z tego nie wyszło. I jeśli nic by nie wykazały, to wtedy cieszyła się przytulaniem gdy ochota najdzie...Bez celowania...Bo tak wbrew pozorom najłatwiej zajść. Możesz sobie wyliczyć dni płodne i niepłodne (jak to zrobić jest napisane w dziale metody naturalne). Zawsze możesz kupić testy owulacyjne (nie wiem czy to o nich mówiłaś, czy o wykrywających ciążę).
3mam kciuki żeby się udało _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelinka1987
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 2:17 pm Temat postu: |
|
|
do nowicjuszka- no mam nadzieje że się wreszcie uda.A pisałam o testach wykrywających ciąże. Ale uspokoiła mnie troszeczke Twoja odpowiedź do kolegi Janusza.M że przy nieregularnych cyklach tak jak moje, kobieta czasem może być płodna nawet w czasie miesiączki lub zaraz po niej...wprawdzie słyszałam o tym,i czytałam wielokrotnie ale cały czas sie upewniam zaglądając na kolejne fora No i poczekamy zobaczymy jak to będzie,mam ogromną nadzieje że kiedy minie rok od czasu kiedy sie staramy z narzeczonym nie będe musiała już robić żadnych badań tylko po raz pierwszy w życiu będe się cieszyć z tego ze tyje haha Trzymajcie za mnie kciuki :)PS.A tak przy okazji..(chociaż mam nadzieje że te informacje będą dla mnie zbędne),czy mogłabyś mi napisać jakie trzeba wykonać badania?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|