Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 18)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dziwczyneczka

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 4:43 pm    Temat postu: pomocy, pomocy, pomocy!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oto mój problem:
23 stycznia 'kochałam się' z chłopakiem. (Nawet do mnie nie wszedł(tylko mnie musnął (próbował wsadzać), dodam, że miał prezerwatywę - nie miała jak pęknąć. 10 dni później miałam normalny okres - trwał 5 dni - nie było to plamienie! Zwyczajny dość intensywny okres.
Po 25 dniach zaczął mi się następny (nie mam jeszcze regularnych). Tym razem było bardzo obfite krwawienie, trwało jednak 4 dni.
Za 5-8 dni spodziewam się następnego okresu.

Pytanie: czy można w takim wypadku można myśleć o ciąży?!?!
Margines: Na 100% jestem dziewicą!

Objawy jakie występują u mnie
1. często chodzę siusiu - ale jest to oddawanie moczu w minimalnych ilościach. (średnio 3 - 4 razy dziennie)
2. (jeśli to jest objaw - nigdy wcześniej nie patrzyłam na mój brzuch) mam taki 'napęczniały brzuszek' nie jest duży.
3. dwa dni temu miałam owulację, do tej pory troszkę mnie kuje lewa pierś. Nie mam przeczulicy.

Proszę o pomoc!!!!

--- przenosze do tematu pokrewnego i nie pisz kilka takich samych postow, usunelam je --- Pituszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kamkaz85

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli jesteś dziewicą to nie ma mozliwości ciązy. Poza tym skoro Twój chłopak w Ciebie nie wszedł a na dodatek miał prezerwatywę, to niby jak mial wlac w Ciebei nasienie? Jest to poprostu niemożliwe. Poza tym jak sama piszesz, masz co miesiac okres. A to, ze czesto chodzisz do toalety, to może masz zapalenie lub przemarzłaś. Ciąża jest niemożliwa.
Powrót do góry
najka486

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 7:21 pm    Temat postu: tabletki Novynette Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Wink we wtorek zaczęłam brać tabletki Novynette ponieważ zaczął mi się okres a w niedzielę kochalam się z moim chłopakiem który doszedł we mnie.. czy mogę być w ciąży?

Pisz w odpowiednim dziale i temacie. Nie zakładaj nowych jeśli istnieją już pokrewne.

Przyłączyłam do pokrewnego działu i tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 7:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie jesteś w ciąży

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85 napisał:
Jesli jesteś dziewicą to nie ma mozliwości ciązy.

zaraz zaraz a co to za stwierdzenie?? dziewica tez moze zajsc w ciaze i nia pozostac... wiec prosze mi tu nie wprowadzac w blad...

Dodano po 1 minutach:

dziwczyneczka ciaza jest niemozliwa Smile
Powrót do góry
majk64

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam! pisałem kilka dni temu o Naszej sytuacji, mianowicie dzis mijają 2 tygodnie od spodziewanego okresu. 30 dnie zazwyczaj 31/32 dniowego cyklu podczas pettingu sperma (gumka pękła/zsuneła sie) znalazla się w okolicach pochwy (lechtaczka, wargi etc). dwa testy, odpowiednio robione 4 i 9 dni po terminie okresu wyszly negatywnie. mimo to okres nie nadchodził.
dzis moja luba byla u ginekologa.
powiedział jej (rozmawialem z nią tylko chwilę, więc nie mam dokładnego info), ze okres spoznia się z powodu małych pęcherzyków jakie utworzyły się jej na jajniku (jajnikach?). powiedzial, ze jest to spowodowane złą dietą, za duzo węglowodanów czy cośtam.
przepisał luteinę na wywołanie okresu, dodatkowo tran i inne środki.
w kazdym razie - kamien z serca, nie będę tatusiem - jeszcze Wink

cały stres sie przyda - na przyszłość będziemy mądrzejsi Smile

i moje pytanie: czy ta dolegliwość, te pęcherzyki, mogą być/są niebezpieczne?
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 3:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majk tak myslalam ze to nie byla ciaza. Warto isc do gina, wtedy sie wszystko wie na 100% Smile ciesze sie ze jest ok. A co do pecherzykow to mam nadzieje ze leki pomoga
Powrót do góry
gosiakkk89

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 7:19 pm    Temat postu: :((( Boze:( Pomóżcie.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam 20 lat, 21lutego kochalam sie z chłopakiem.. bylo zapezpieczenie.. ale nastpailo cos dziwnego, w momencie gdy stosunek sie zakonczyl i wyciagal go ze mnie, we mnie zostala prez, wytrysk nastapil obok bo byla dosc spora plama na lozku.. ale czy to mozliwe by troche dostalo sie do mnie:( ktres mialam miec 12ego.. dzis 18sty.. boje sie:( byly to dni plodne:( czy to moze byc ciaza?Sad cholerneiboje sie testu zrobie go w weekend z nim:(

co sadzicie:(

wiem ze jest milion takich tematow ale nie moge dłzuej czekac a tu wydaje mi sie ze szybciej dostane odp:((( Crying or Very sad

--- temat przenosze do pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
lesia

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 7:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie stresuj się niepotrzebnie bo to może opóźnić miesiączkę.
Jeżeli kochaliście się w prezerwatywie a wytrysk był na łóżko a nie na Ciebie albo w Tobie to raczej powinno być ok. Dla świętego spokoju zrób test.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41