Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 20)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rozczochrana

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu więc dlatego u lekarza wyszło 6tydzień, bo przyjmuje się że owulacja występuje ok. 2 tyg po 1 dniu krwawienia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jaa18

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jak ja mam to rozumieć,że jestem w 4 czy w 6 tyg.??
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

licząc "po lekarsku" jesteś w 6 tygodniu ciąży, jeśli mija 4 tygodnie od owulacji
Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sorki,że tak sie dopytuje a jak to wytłumaczyć,że ja dopiero jestem 4 tyg w polsce
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm no moim zdaniem tatuś tez powinien wiedziec jak się ciążę oblicza i przecież nie powinien chyba miec co do Ciebie jakichs podejrzeń? możesz powiedzieć że jesteś 6 tygodni od ostatniego okresu i tyle:) albo że jesteś w 4 tygodniu od zapłodnienia
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaa18 poza tym nawet jak lekarz określa datę porodu to przyjmuje się margines błędu : +- 2 tygodnie Smile więc moim zdaniem to wszystko jest ok Smile
zawsze możesz zabrać chłopaka na wizytę lekarską i potem poprosić ginekologa o rozwianie wszelkich wątpliwości Wink
Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki wielkie.był i dziasiaj ze mną,ale nie wchodził ze mna do gabinetu ale na drugą pójdzie.bo ja wiem,ze nie moge byc w 6 ty.bo jak od miesiączka to tak
Powrót do góry
czarna14000

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 10:12 pm    Temat postu: hey Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hey mam na imie magda che wiedziec jak moge zajsc szybko w ciaze mam 18lat i starany sie z chlopakiem o dziecko niekiedy mam tak okres ze mam 3dni wczesniej a lbo pozniej kiedy powinnam sie kochac zeby zajsc w ciaze Crying or Very sad
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zalezy jakie masz dlugie cykle, a najlepiej to kochac sie co drugi dzien bo z owulacja jest roznie... moja rada najlepiej ejszcze przemysl czy napewno chcesz:)
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie jest odp miejsce na tego typu pytania... poczytaj uwaznie forum i pisz tam gdzie powinnas...
tytuł tego postu jest --> Czy jestem w ciazy ...
a nie "staram sie o dziecko"...
wystarczy tylko poszukac...najlepiej jest miec podane pod nos.. ;]

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 18 z 41