Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 20)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Acka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobiłam test i wyszedł negatywny:( ale okresu jak nie miałam tak nie mam;/ to trochę u mnie dziwne bo mam regularne cykle co 26 dni a minęło 30 i nic. jak spojrzeć wstecz to nie miałam stresów żeby się miesiączka mogła pogmatwać
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 1:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj jeszcze z tydzień. Jeśli nie wystąpi idź do ginekologa. Może trzeba wywołać...
Acka

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 8:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no będę musiała ewentualnie iść. dziękuje za wysłuchanie:)
Powrót do góry
annka22

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 5:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmmm Confused Mam pytanie.

Otóż mój cykl miesiączkowy trwa od 27 do 30 dni, wliczając 5 dni @. Ostatnia miesiączka zaczęła się 27go czerwca i skończyła 1go lipca. Z kalendarzyka owulacyjnego wynika, że mam 4 dni niepłodne po @ czyli do 5go lipca. Dzień owulacji przypada na 12stego lipca.

Uprawialiśmy z mężem seks przerywany 2go, 8go i 14go lipca, czyli 2 razy w ciągu dni płodnych w tym 2 dni po 'teoretycznej' owulacji. Mój mąż 'wyszedł' ze mnie jakieś 2-3 sekundy przed wytryskiem.
Czy jest możliwość zajścia w ciążę?

Dodam jeszcze, że od ok 2 tygodni czuję śpiąca, mimo, że od tygodnia mam niepłodne dni to mam straszną ochotę na seks, tak samo jak w dni płodne. Najchętniej robiłabym to codziennie - ba! kilka razy dziennie
Poza tym wydaje mi się, że trochę przytyłam, tzn mój brzuch jest bardziej wystający, nawet jak rano wstanę i nic nie zjem. W moim brzuchu też się coś dziwnego dzieje, czuję jak bym miała balon w środku i czasami lekko mnie pobolewa (ból podobny jak przy bólu żołądka, ale jest bardzo delikatny i trochę inny). Mam ochotę na czekoladę, na ostre jedzonko i placki ziemniaczane *-* I bardzo często oddaję mocz, co godzina lub 1,5 (czasami rzadziej).

Okres mam dostać 24go lub 27go lipca. Nie chcę żeby się pojawił Sad
Jak oceniacie szansę na dzidzię?
Wg mnie chyba trochę za wcześnie na objawy Confused a jednak możliwość jest.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 9:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na objawy jest faktycznie za wczesnie ale roznie z tym bywa.
Ciaza jest niewykluczona, a jesli wychodzil na sam koniec no to zawsze moglo cos "kapnąc" wiadmo ze w plynie przed samym wytryskiem mogą pojawić się plemniki. Radziłabym zrobić test 14 dni po stosunku, test albo z moczu (najlepiej porannnego - wtedy stężenie hormonu jest największe), albo jeszcze bardziej wiarygodny z krwi - będziesz miała 100% pewności.

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 9:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedz. Poczekam do dnia spodziewanej @ jeśli się nie pojawi (co mam nadzieję, że się zdarzy) wybiorę się na badania krwi i do gina.
Powrót do góry
Marietta87

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinezka mam nieregularne cykle, a stosunek był 2-3 dni przed tym jak dostałam okres
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm mysle ze nie jestes w ciazy ale masz nieregularne okresy..ja stawiam ze ejsli rzeczywiscie bylo to przed okresem to ciazy nie ma Smile
Powrót do góry
martha...

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm... nie wiem jak odbierać to co się ze mną dzieje... dla mnie to mało prawdopodobne że jestem w ciąży ale może wy mi pomożecie.
czasami uprawiamy sex, "zabezpieczając się" stosunkiem przerywanym, ale tylko w dni niepłodne (chybaże się walnęłam w obliczeniach).
opowiem wam co się dzieje, dzisiaj nacisnełam prawy sutek z którego wyleciała kropelka a właściwie pół kropelki płynu, płyn przezroczysty i bezwonny. od paru dni bardzo delikatnie boli mnie podbrzusze jak nacisnę ręką to lekko poblewa. według moich obliczeń jestem świeżo po dniach płodnych więc stosunku nie było pare dni. piersi nie bolą, jeśli chodzi o zachcianki to w sumie jakotakich nie mam ale jem inaczej od 2 tygodni jestem za granicą więc zmieniłam sposób odżywiania mimowolnie, jem to co tutaj jest dostępne. dużo siusiam, dużo moczu za jednym razem oddaję. miesiączkę przewiduję na około 1 sierpnia. odpowiedzcie co o tym sądzicie, dopiero w sobotę będę miała dostęp do apteki więc prawdopodobnie kupię test ciązowy ale nie wiem czy jest sens?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym poszła do ginekologa...

Na siarę to nie wygląda, ale nie jest to normalne że z sutka wydostaje się ciecz.

Co do ciąży...Jeśli to były dni niepłodne to bym ją wykluczała...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41