Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
desperated
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 9:51 pm Temat postu: |
|
|
wiem ze to was wkurza ale musze zadac to pytanie. czy mozna zajsc w ciąże przy myciu miejsc intymnych sama letnia woda jesli godzine wczesnije mialo sie na reka preejakulat (prawdopodobnie) i w czasie tej godziny wiadomo ze kilkakrotnie reka tarla sie o cos wiec ewentualne plemniki w wiekszosci zostaly usuniete ale jednak mam co do tego watpliwosci. wiem ze to glupie ale nurtuje mnie to. w dodatku dodam ze mialam okres dwa dni po tym incydencie mam regularne cykle i raczej byly to dni nieplodne . dziekuje za odpowiedzi *
Dodano po 7 minutach:
prosze o szybką odpowiedz ;/
-----edit by nowicjuszka-----
Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne!
Przeczytaj regulamin forum. Jest zamieszczony w każdym dziale.
Przyłączyłam do pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 9:58 pm Temat postu: |
|
|
2 dni przed okresem nie można zajść w ciążę !
poza tym w samym preejakulacie plemników nie ma, jeśli nie dochodzi do wytrysku, a gdyby były to zginęłyby albo w wyniku zmiażdżenia albo przy kontakcie z wodą.
Ostatnio zmieniony przez mgm dnia Sob Lip 25, 2009 10:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
desperated
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:03 pm Temat postu: |
|
|
myslisz ze nie? ;/ sa rozne przypadki ;/ ale zyje nadzieja ze nie zaszlam.. teraz od tego wszystkiego mam takie mysli ze wkrecam sbie rozne objawy ;/ nawet pojawienie miesiaczki mi nie poprawilo nastroju bo wiem ze mozna ja miec mimo ciazy. i chociaz wiem ze w dni nieplodne nie mozna zajsc wi ciaze to i tak ciaglke o tym mysle ;/
Dodano po 2 minutach:
mysle jeszcze czy plemniki moglyby "prztetrwac w pochwie podczas okresu i zaplodnic kolejna komorke jajowa ?
Dodano po 1 minutach:
mgm dziekuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
plemniki w niesprzyjających warunkach - brak śluzu płodnego - gina bardzo szybko, a juz na pewno nie 'przeżyją' okresu !! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
desperated
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:07 pm Temat postu: |
|
|
jest jakies medyczne potwierdzenie tego ze nie przetrwaja tych zazwyczaj 5 dni kiedy moga przevczekac w pochwie podczas okresu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:12 pm Temat postu: |
|
|
pochwa to nie poczekalnia dla plemników
plemniki mogą przeżyć max. 7 dni pod warunkiem, że masz śluz płodny, a na min. 10 dni przed okresem takiego nie masz!
a w ogóle o jakich plemnikach mówisz ?? przecież - z tego co zrozumiałam - nie miałaś nawet kontaktu ze spermą, a w preejakulacie ich nie ma, jeśli nie ma wytrysku !! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
desperated
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:14 pm Temat postu: |
|
|
no tak mgm z twojego punktu widzenia amsz racje:) ale wiele czytalam ze w preejakulacie znajduja sie plemniki ;/ ale jednak coraz bardziej utwierdzasz mnie w tym ze nie jestem wciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:17 pm Temat postu: |
|
|
plemniki MOGĄ się pojawić w preejakulacie, ale tylko bezpośrednio przed wytryskiem, czyli: nie ma wytrysku = nie ma plemników w preejakulacie!!
i tyle.
nie jesteś w ciąży ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
W preejakulacie plemniki zdolne do zapłodnienia pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem. W ciążę nie zajdziesz _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
desperated
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 10:30 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi i przepraszam nowicjuszke za utrudnienia i moja wiadomosc wyslana do ciebie , dziekuej wam bardzo ...czytam na tym forum duzo i wiem ze macie jakies dosiwadczneie . macie pojecie to o czym mowicie i dlatego jestem pewna ze sie nie mylicie dziekuej :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|