Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 20)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
desperated

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 9:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem ze to was wkurza ale musze zadac to pytanie. czy mozna zajsc w ciąże przy myciu miejsc intymnych sama letnia woda jesli godzine wczesnije mialo sie na reka preejakulat (prawdopodobnie) i w czasie tej godziny wiadomo ze kilkakrotnie reka tarla sie o cos wiec ewentualne plemniki w wiekszosci zostaly usuniete ale jednak mam co do tego watpliwosci. wiem ze to glupie ale nurtuje mnie to. w dodatku dodam ze mialam okres dwa dni po tym incydencie mam regularne cykle i raczej byly to dni nieplodne . dziekuje za odpowiedzi *

Dodano po 7 minutach:

prosze o szybką odpowiedz ;/

-----edit by nowicjuszka-----

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne!

Przeczytaj regulamin forum. Jest zamieszczony w każdym dziale.

Przyłączyłam do pokrewnego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mgm

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 dni przed okresem nie można zajść w ciążę !
poza tym w samym preejakulacie plemników nie ma, jeśli nie dochodzi do wytrysku, a gdyby były to zginęłyby albo w wyniku zmiażdżenia albo przy kontakcie z wodą.

Ostatnio zmieniony przez mgm dnia Sob Lip 25, 2009 10:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
desperated

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myslisz ze nie? ;/ sa rozne przypadki ;/ ale zyje nadzieja ze nie zaszlam.. teraz od tego wszystkiego mam takie mysli ze wkrecam sbie rozne objawy ;/ nawet pojawienie miesiaczki mi nie poprawilo nastroju bo wiem ze mozna ja miec mimo ciazy. i chociaz wiem ze w dni nieplodne nie mozna zajsc wi ciaze to i tak ciaglke o tym mysle ;/

Dodano po 2 minutach:

mysle jeszcze czy plemniki moglyby "prztetrwac w pochwie podczas okresu i zaplodnic kolejna komorke jajowa ?

Dodano po 1 minutach:

mgm dziekuje za odpowiedz Smile
Powrót do góry
mgm

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plemniki w niesprzyjających warunkach - brak śluzu płodnego - gina bardzo szybko, a juz na pewno nie 'przeżyją' okresu !!
Powrót do góry
desperated

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest jakies medyczne potwierdzenie tego ze nie przetrwaja tych zazwyczaj 5 dni kiedy moga przevczekac w pochwie podczas okresu?
Powrót do góry
mgm

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pochwa to nie poczekalnia dla plemników Wink
plemniki mogą przeżyć max. 7 dni pod warunkiem, że masz śluz płodny, a na min. 10 dni przed okresem takiego nie masz!

a w ogóle o jakich plemnikach mówisz ?? przecież - z tego co zrozumiałam - nie miałaś nawet kontaktu ze spermą, a w preejakulacie ich nie ma, jeśli nie ma wytrysku !!
Powrót do góry
desperated

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak mgm z twojego punktu widzenia amsz racje:) ale wiele czytalam ze w preejakulacie znajduja sie plemniki ;/ ale jednak coraz bardziej utwierdzasz mnie w tym ze nie jestem wciazy Smile
Powrót do góry
mgm

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plemniki MOGĄ się pojawić w preejakulacie, ale tylko bezpośrednio przed wytryskiem, czyli: nie ma wytrysku = nie ma plemników w preejakulacie!!
i tyle.

nie jesteś w ciąży !
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W preejakulacie plemniki zdolne do zapłodnienia pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem. W ciążę nie zajdziesz Smile
desperated

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje wszystkim za odpowiedzi i przepraszam nowicjuszke Smile za utrudnienia i moja wiadomosc wyslana do ciebie , dziekuej wam bardzo ...czytam na tym forum duzo i wiem ze macie jakies dosiwadczneie . macie pojecie to o czym mowicie i dlatego jestem pewna ze sie nie mylicie dziekuej :*
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41