Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
she18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 7:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam dziwną sytuację i byłabym bardzo wdzięczna za jakieś wskazówki. Jeszcze w marcu odbyłam ostatni stosunek, po którym bardzo obawiać się zaczęłam ciąży, aczkolwiek parę dni później, a nawet 3 przed czasem przyszedł okres i wydawało mi się, że wszystko jest OK. Niestety, po jakiś 22 dniach dostałam krótkiego krwawienia, szybko przeszło, niedługo po tym zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Jednak zaraz po tym dopadły mnie kolejne objawy, kolejne krwawienia, bóle w piersiach, wymioty, częste słabnięcia... Wszystko to trwało niecałe 2 tygodnie i przeszło całkiem, w między czasie też jedno z krwawień było dłuższe, więc uznałam je za okres który powinien przyjść parę dni później. Jak się to wszystko uspokoiło to zrobiłam dla pewności drugi test, też był negatywny, ale w takiej sytuacji nie wiem czy można go brać na poważnie? W każdym razie uspokoiłam się, w ogóle nie brałam już ciąży pod uwagę, tym bardziej że wróciłam do normalnego funkcjonowania. Denerwować to się zaczynam dopiero teraz, bo okres się zaczyna spóźniać już trzeci dzień... w związku z tym sama nie wiem, brać ciąże nadal pod uwagę? co robić? czy może podczas tamtych zaburzeń cykl mógł mi się rozregulować? Dodam, że nigdy wcześniej takich objawów nie miałam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 7:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a doszlo do wytrysku wewnatrz??? zalezy jeszcze czy miałas dni płodne czy nie.. Razz moze brałas jakies antybiotyki? mysle ze skoro zorbilas test i wyszedl negatywnie to wszystko jest w porzadku. Chyba wiesz ze test wykonuje sie najwczesniej po 6sciu dniach od zaplodnienia?
czekam na odp. i postaram sie pomoc Wink Smile

Powrót do góry
she18

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 8:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do wytrysku wewnątrz nie doszło. Dni płodne niestety miałam.. a zabezpieczenia nie. Wiem, własna głupota, nie tak to też miało być, ale stało się już i nic na to poradzić nie można. Antybiotyków nie brałam a test robiłam prawie miesiąc po stosunku więc 6 dni minęło na pewno. Z góry dzięki Ci za jakieś wskazówki.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm.... ja mysle ze to nie ciaza Smile ale najlepiej bedzie jak wybierzesz sie do ginekologa i cie przebada... to nie musi byc ciaza ale lepiej wiedziec co sie dzieje ... pozdrawiam Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z Pituszka Wink w ciazy zapewne nie jestes,ale badanie u lekarza nie zaszkodzi- a tylko Cie uspokoi Razz pzdr. Very Happy

Powrót do góry
julla

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochani mam mały dylemat może ktoś mi pomoże.
Od 2 miesięcy staramy się z moją drugą połówką o potomka, poprzedni cykl miał 29 dni i z regóły tyle trwał. ostatnią @ miałam 23.04.07 więc spóznia się jakieś 2 dni. od 4 dni odczuwam ból w piersiach i smocze pragnienie Smile , od wczoraj śluz jest miejscami lekko rózowy i to jest powodem moich wątpliwości. Wiem że najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie testu ale dręczy mnie to i nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dodam tylko że do owu doszło najprawdopodobniej podczas stosunku (bój jajnika) oraz że ten miesiąc był dla nas dość stresujący (ślub i remont domu) może @ się przesuneła? co o tym myślicie i jak tłumaczyć zabarwienie śluzu. Dziękuje za kazdą odpowiedz
Powrót do góry
she18

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W takim razie muszę przyznać, że wasze słowa nieco mnie uspokoiły i podniosły na duchu. Mam nadzieję, że okres pojawi się jak najszybciej a cała sytuacja uspokoi na szybko.

Dzięki za pomoc!
pozdrawiam
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

julla hmm... dwa dni spoznienia to nie jest duzo, mozliwe ze sie przesunela miesiaczka przez stres Smile ale osobiscie trzymam kciuki zeby to byla dzidzia Smile a ten sluz jak i bol piersi moze swiadczyc o tym ze sie zbliza okres, ale nie koniecznie Smile pozdrawiam

she18 nie ma sparwy, od tego tu jestesmy Smile pozdrowki
Powrót do góry
kasia.k54

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny dzis jest 23 maj do mojej malpy 2 ,3 dni i mam strasznego dola chcialabym zeby ta @ nie przyszla ale czuje ze jednak bedzie Sad ,jesli ta fasolka jednak by byla to by moj swiat stal sie piekny Very Happy ale coz chyba nic z tego ta czastka nadzieji jeszcze jest wemnie do pojawienia sie tej cholernej @ przepraszam ze tak smece ale jesli wam to napisze to bedzie mi troche lzej na sercu, ale bede sie starac dalej o bobaska jesli tym razem sie nie uda i napewno postanowie o nowego miesiaca rzucic palenie papierosow mysle ze mi sie uda bo to tez moze miec duzy wplyw tak mi sie wydaje choc sama nie wiem dziekie dziewczyny i pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasiu nawet jesli pojawi sie @ to bede trzymała kciuki za nastepny miesiac Exclamation wkoncu musi sie udac prawda? Question buzi00ooleee Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 16 z 32