Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
she18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 7:31 am Temat postu: |
|
|
Mam dziwną sytuację i byłabym bardzo wdzięczna za jakieś wskazówki. Jeszcze w marcu odbyłam ostatni stosunek, po którym bardzo obawiać się zaczęłam ciąży, aczkolwiek parę dni później, a nawet 3 przed czasem przyszedł okres i wydawało mi się, że wszystko jest OK. Niestety, po jakiś 22 dniach dostałam krótkiego krwawienia, szybko przeszło, niedługo po tym zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Jednak zaraz po tym dopadły mnie kolejne objawy, kolejne krwawienia, bóle w piersiach, wymioty, częste słabnięcia... Wszystko to trwało niecałe 2 tygodnie i przeszło całkiem, w między czasie też jedno z krwawień było dłuższe, więc uznałam je za okres który powinien przyjść parę dni później. Jak się to wszystko uspokoiło to zrobiłam dla pewności drugi test, też był negatywny, ale w takiej sytuacji nie wiem czy można go brać na poważnie? W każdym razie uspokoiłam się, w ogóle nie brałam już ciąży pod uwagę, tym bardziej że wróciłam do normalnego funkcjonowania. Denerwować to się zaczynam dopiero teraz, bo okres się zaczyna spóźniać już trzeci dzień... w związku z tym sama nie wiem, brać ciąże nadal pod uwagę? co robić? czy może podczas tamtych zaburzeń cykl mógł mi się rozregulować? Dodam, że nigdy wcześniej takich objawów nie miałam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 7:56 am Temat postu: |
|
|
a doszlo do wytrysku wewnatrz??? zalezy jeszcze czy miałas dni płodne czy nie.. moze brałas jakies antybiotyki? mysle ze skoro zorbilas test i wyszedl negatywnie to wszystko jest w porzadku. Chyba wiesz ze test wykonuje sie najwczesniej po 6sciu dniach od zaplodnienia?
czekam na odp. i postaram sie pomoc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
she18
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 8:23 am Temat postu: |
|
|
Do wytrysku wewnątrz nie doszło. Dni płodne niestety miałam.. a zabezpieczenia nie. Wiem, własna głupota, nie tak to też miało być, ale stało się już i nic na to poradzić nie można. Antybiotyków nie brałam a test robiłam prawie miesiąc po stosunku więc 6 dni minęło na pewno. Z góry dzięki Ci za jakieś wskazówki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 11:50 am Temat postu: |
|
|
hmmm.... ja mysle ze to nie ciaza ale najlepiej bedzie jak wybierzesz sie do ginekologa i cie przebada... to nie musi byc ciaza ale lepiej wiedziec co sie dzieje ... pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 12:32 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Pituszka w ciazy zapewne nie jestes,ale badanie u lekarza nie zaszkodzi- a tylko Cie uspokoi pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
julla
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 2:39 pm Temat postu: |
|
|
kochani mam mały dylemat może ktoś mi pomoże.
Od 2 miesięcy staramy się z moją drugą połówką o potomka, poprzedni cykl miał 29 dni i z regóły tyle trwał. ostatnią @ miałam 23.04.07 więc spóznia się jakieś 2 dni. od 4 dni odczuwam ból w piersiach i smocze pragnienie , od wczoraj śluz jest miejscami lekko rózowy i to jest powodem moich wątpliwości. Wiem że najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie testu ale dręczy mnie to i nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dodam tylko że do owu doszło najprawdopodobniej podczas stosunku (bój jajnika) oraz że ten miesiąc był dla nas dość stresujący (ślub i remont domu) może @ się przesuneła? co o tym myślicie i jak tłumaczyć zabarwienie śluzu. Dziękuje za kazdą odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
she18
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 2:53 pm Temat postu: |
|
|
W takim razie muszę przyznać, że wasze słowa nieco mnie uspokoiły i podniosły na duchu. Mam nadzieję, że okres pojawi się jak najszybciej a cała sytuacja uspokoi na szybko.
Dzięki za pomoc!
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 7:09 pm Temat postu: |
|
|
julla hmm... dwa dni spoznienia to nie jest duzo, mozliwe ze sie przesunela miesiaczka przez stres ale osobiscie trzymam kciuki zeby to byla dzidzia a ten sluz jak i bol piersi moze swiadczyc o tym ze sie zbliza okres, ale nie koniecznie pozdrawiam
she18 nie ma sparwy, od tego tu jestesmy pozdrowki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia.k54
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 9:41 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny dzis jest 23 maj do mojej malpy 2 ,3 dni i mam strasznego dola chcialabym zeby ta @ nie przyszla ale czuje ze jednak bedzie ,jesli ta fasolka jednak by byla to by moj swiat stal sie piekny ale coz chyba nic z tego ta czastka nadzieji jeszcze jest wemnie do pojawienia sie tej cholernej @ przepraszam ze tak smece ale jesli wam to napisze to bedzie mi troche lzej na sercu, ale bede sie starac dalej o bobaska jesli tym razem sie nie uda i napewno postanowie o nowego miesiaca rzucic palenie papierosow mysle ze mi sie uda bo to tez moze miec duzy wplyw tak mi sie wydaje choc sama nie wiem dziekie dziewczyny i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu nawet jesli pojawi sie @ to bede trzymała kciuki za nastepny miesiac wkoncu musi sie udac prawda? buzi00ooleee _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|