Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doriss
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 1:03 am Temat postu: |
|
|
witam wszystkich... mam pytanie czy moge byc w ciazy MOja sytuacja wyglada tak...Okres mam bardzo nieregularny przed wspolzyciem z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia(30 marzec) mialam 20 lutego. dzien po wspolzyciu wzielam postinor...okres dostalam po 5 dniach... Okresu znowu nie bylo widac przez 45 dni... wczoraj znowu sie pojawil i to dosyc obfity... Jezeli doszlo do zaplodnienia bylabym w 7 tyg ciazy Hmmm a z objawow ciazy ktore moglabym znalezc to jedynie powiekszone piersi (przytylo mi sie troche ostatnio ) czasami zdarza sie tez zgaga... Prosze o odp bardzo mi na tym zalezy z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
julla
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 2:02 pm Temat postu: |
|
|
pituszka dziękuję za odpowiedz i z żalem musze przyznać że miałaś rację @ przyszła znów przyjdzie mi czekać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 3:10 pm Temat postu: |
|
|
doriss a czemu myslisz ze jestes w ciazy?? okres dostalas, mowisz ze masz nieregularne wiec moga cykle trwac roznie, wizelas postinor... jak dla mnie w ciazy nie jestes
julla oj kurcze szkoda ze sie nie pomylilam ale nie smuc sie, ja trzymam kciuki zeby nastepnym razem sie udalo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ela17
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie o czym moze swiadczyc plamienie przed jajeczkowaniem (13 dzien cyklu) w kolorze czerwonym + ból podbrzusza?? z gory dziex za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 9:28 pm Temat postu: |
|
|
czasem tzw. plamienia okołoowulacyjne występują i nie sugerują stanu chorobowego (w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią i nierzadko się odczuwa silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 9:49 pm Temat postu: |
|
|
a jesli nie krwawi sie wogole tzn, ze pecherzyk nie peka??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:15 pm Temat postu: |
|
|
wind, pekać pęka. jakby nie pekał, to mogłoby to doprowadzić do torbieli chyba. sama się zastanawiałam ostatnio, jak to jest, bo specjalistką nie jestem, a zawsze myślałam, że krwawienie okołoowulacyjne występuje gdy endometrium ulega częściowemu złuszczeniu. chetnie sie dokształce szczerze mówiąc
no i jasne jest, że nie każde takie krwawienie można uznać za normalne, ponieważ może też świadczyć o polipie, mięśniaku, nadżerce, więc należy się zgłosić do lekarza. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:42 pm Temat postu: |
|
|
zawsze pecherzyk peka tylko nie zawsze sie plami ja mialam bodajze tak tylko ze 2 razy... ale takie plamienie to jest kilka kropelek i trwa bardzo krociutko, nawet czasem tylko raz sie poplami i koniec... jezeli takie plamienie jest dlugotrwale, obfite, czasami jest brunatne i czasem jasnorozowe to tak jak napisala emilka trzeba sie zglosci do lekarza bo moze to swiadczyc o "jakims" innym problemie
zazwyczaj jest tak ze jak jest torbiel to sie nie krwawi, okres nawet zanika chociaz czasem mozna krwawic ale to zalezy od organizmu, wieku kobiety itp. ..... jak jest nadzerka to sa uplawy brazowe lub rozowe ale utrzymuja sie przez kilka dni albo wystepuja niezaleznie od dnia cyklu ...... jezeli jest to miesniak to krwawi sie czesto, a podczas okresu bardzo mocno, nawet czasem okres trwa dlugo, az za dlugo...
ale nie musi tak byc zawsze, niemniej kazde takie krwawienie ktore sie utrzymuje dluzej trzeba skonsultowac z lekarzem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:33 pm Temat postu: |
|
|
aha czyli nadzerki nie mam i torbiela tez nie dziekuje za odp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 1:19 am Temat postu: |
|
|
super. ja również dziękuje za rozjasnienie wszystkiego _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|