Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
she18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 25, 2007 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja póki co nadal czekam na ten spóźniający się okres... przedwczoraj miałam jedynie bóle brzucha tak jak na okres i.. tyle. Niby się nie martwię, nie denerwuję, ale dziwnie czuję. Obawiam się, że będę zmuszona zrobić ten test po raz trzeci.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Maj 25, 2007 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to jak juz zaczelam to napisze wszystkie wystepujace objawy w "tych" dolegliwosciach Smile
torbiel - Uczucie rozpierania, a nieraz nawet bólu w okolicy podbrzusza,
Ucisk na pęcherz, trudności z wypróżnieniem, Bóle w czasie współżycia seksualnego, Zaburzenia cyklu miesiączkowego, Krwawienie z dróg rodnych poza terminem miesiączki.
nadzerka - Nadżerka nie boli. Można więc mieć ją przez kilka lat i nie wiedzieć o tym. Gdy jednak infekcja przenosi się na więzadła krzyżowo-maciczne, kobiety odczuwają bóle krzyża. Obecność nadżerki sygnalizują również upławy. Mają one różny wygląd w zależności od rodzaju infekcji. Przy dużych nadżerkach może występować samoistne plamienie i krwawienie po współżyciu.
miesniaki - Powiększenie brzucha, nawet znaczne (zdarzało się, że kobiety myliły wzrost guzów z ciążą). Nadmierne i długotrwałe krwawienie miesiączkowe. Przewlekłe bóle krzyża. Ucisk na pęcherz moczowy, a w konsekwencji częste oddawanie moczu. Zaparcia. Bolesne współżycie seksualne.
wiec to by bylo na tyle Smile

she18 jezeli cie to uspokoi to zrob test Smile nigdy to nie zaszkodzi ....

emilka i wind nie ma sparwy dziewczyny Smile ja podalam takie wiadomosci ksiazkowe heheh Wink ale wiadomo ze organizm cczesto nie zachowuje sie jak pisza w ksiazkach wiec lepiej byc czujnym i obserwowac swoj organizm Smile pozdrowki
ps. jade do Poznania zaraz wiec mnie nie bedzie do poniedzialku :/ ale mi sie nie chce hehe Laughing :
Powrót do góry
she18

PostWysłany: Pią Maj 25, 2007 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No po tym co napisałaś, to chyba tak zrobić będę musiała Wink Bo akurat dwa krwawienia poza terminem miesiączki miałam a ta ostatnia była jak to piszesz nadmierna i długotrwała.

pozdrawiam
Powrót do góry
kasia.k54

PostWysłany: Pią Maj 25, 2007 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny dzis jest dzien w ktorym powinna przyjsc @ jeszcze jej nie ma ale moze byc w kazdej chwili wiec nie ma cos sie cieszyc nie wiem czy temperatura mierzona w pochwie ma jakies znaczenie bo temperatura mi jeszcze nie spadla caly czas utrzymoje sie tak 36,8 ,36,9i 37, a temperatura powinna spasc jak @by miala przyjsc ? dziekuje za odpowiedzi
Powrót do góry
poziomka

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 10:51 am    Temat postu: czy to możliwe ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo licze na waszą pomoc :!:
a więc zaczne od tego żę jestem dziewicą:!:
dzsiejszą noc spędziłam z moim chłopakiem, uprawialiśmy petting, no i skończyło się to oczywiście wytryskiem u mojego chłopaka, dokładnie na miejsce moich majtek (była to niewielka ilość)...
ostatnio okres miałam 7 maja...niestety nie wiem ile wynosi u mnie okres całego cyklu bo nie potrafie tego obliczyć...
czy jest możliwość zajścia w ciąże :?: :?: :?:
prosze bardzo abyście mi pomogli, bardzo się boje... :( :( :(

---edit by mama Julki---
Temat przyłączam do zbliżonego tematu "czy jestem w ciąży tamat specjalny"Pozdrawiam i na przyszłość proszę nadawać tematom tytuły bardziej sugerujące problem
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poziomka nie jestes w ciazy,poniewaz wytrysk nastapił na zewnatrz a nie w pochwie.Watpie zeby z majtek plemniki dotarły do komorki..Nic sie nie martw i czekaj cierpliwie na okres Wink Razz pzdr.

Powrót do góry
poziomka

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli pomimo tego że do wytrysku doszło i to wprost na moje majki, mogę być spokojna?
pzrepraszam że tak panikuje ale naprawdę się boje:(
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak,spokojnie powtorze sie kolejny raz naprawde nie tak latwo zajsc w ciaze,i jesli nie doszlo wogole do stosunku to jest to jeszcze o wiele trudniejsze a jesli skonczylo sie tylko na majtkach to juz wogole musialby sie wydarzyc cud,wiec glowa do gory i nie stereuj sie bo opoznisz sobie okres i bedziesz sie jeszcze bardziej denerwowac.Pozdrowki
Powrót do góry
poziomka

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedż i za cierpliwośc do mnie...
nie wiem co bym zrobiła gdybym zaszła w ciążę, jestem poprostu nie gotowa, już nie popełnie drugi raz tego błędu...
jeszcze raz wielki dzięki za odp...pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poziomka jak widzisz wszystko jest o.k. Wink
Ciazy nie ma i mozesz spokojnie spac Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 18 z 32