Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nadi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 10:56 pm    Temat postu: sprawy lozkowe Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Mam powazny problem ;/ od niedawna z moim chlopakiem zaczelismy "prawie" uprawiac sex.Niedawno doszlo do sytuacji ze mojego chlopaka czlonek prawie by wytrysł ;/ jednak jego czlonek nie byl wprowadzony do mojej pochwy tylko na wierzchu,.Po wszystkim swierdzil On ze nie ma powodu do zmartwien ,zebym byla w ciazy poniewaz on w miare szybko odsunol sie o demnie,Tylko rodzi sie w tymprpblem , ze na mojej sukience znalazlo sie kilka plam,ktore nie byly do konca stwirdzone czy to pochodzilo od niego, i boje sie ze moge byc w ciazy ;/ nie chce isc do ginekologa, a testu ciazowego nie kupie bo sie boje isc. czy jest jakis sposob na sprawdzenie czy moge byc w ciazy , czy zostala przebita moja plona?? czy wogole moizna zajsc w ciaze czy czlonek nie jest bardzo gleboko wprowadzony w miejsce imtymne dziewczyn ??;/ Martwie sie bardzo Sad prosze pomozcie mi Sad pa pa

----edit by emilka----
post został przeniesiony do odpowiedniego działu i tematu specjalnego "Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadi uwazam ze nie jestes w ciazy,poniewaz nie doszło do wytrysku wewnatrz Ciebie... Rolling Eyes Wink a to ze plemniki były na sukience to nie masz sie co przejmowac..aby zapłodniły komorke potrzebny jest sluz inaczej nie przezyja Razz Takze nie martw sie na zapas. Jesli błona została przebita to powinnas krwawic(obficie lub tez skapo),chociaz nie u kazdej dziewczyny przebicie błony wiaze sie z krwia i bolem.

Powrót do góry
she18

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiecie dziewczyny, ja naprawdę nie panikowałam ani się nawet zbytnio nie stresowałam, ale ten okres spóźnia mi się już 8 dzień. Czytałam to co pisała pituszka i napisała ona, że okres u kobiet w ciąży może być dłuższy i bardziej obfity, a taki właśnie mój ostatni okres był (i jeszcze reszta tych objawów wtedy..). Chciałam zrobić ten test i mieć w razie czego już naprawdę jasną sytuację, ale jest mała pustka w portfelu i póki co muszę się z tym wstrzymać. Nie chcę się zamartwiać, ale nie chcę też sobie robić zbędnych nadziei, że będzie dobrze a później się tyko na tym zawieść. Wolę być realistką, poszłabym do lekarza, ale albo terminy ze szkołą mi kolidują, albo odczuwam też trochę strach(?). Sama nie wiem co o tym mam już myśleć.

Poza tym na jednym z for znalazłam coś takiego
Cytat:
kobieta w 2 m- cu ciazy nie powinna odczuwac bolu poniewaz gdy jest w ciazy jej pochwa nawilza sie dosc mocno wydziela wydzieline biala i najczesciej kobieta ma wieksze checi na seks ......

W sumie z tymi chęciami to jakby u mnie było podobnie, zwłaszcza osatnio Rolling Eyes
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

she18 nie doszukuj sie u siebie objawow ciazowych Wink
Tak jak pisałas- do wytrysku nie doszlo wiec nie masz sie co zamartwiac Rolling Eyes 2 testy to potwierdzily. Mozesz isc jeszcze do gina lub wykonac test krwi Razz jak na moje 0k0 jest wszycho good Smile

Powrót do góry
she18

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak.. do wytrysku wewnątrz nie doszło, ale już nie raz słyszałam, że u faceta coś może tam "wyjść" nawet kiedy on tego jeszcze w ogóle nie poczuje, dlatego to nie jest dla mnie wystarczający argument. Mógł też za drugim razem gdy wkładał być może niedokładnie go wytrzeć, prawda? Takie rzeczy chyba mogą się zdarzyć. 2 testy potwierdziły, z tym, że jeden muszę przyznać.. nie robiłam rano. Po prostu wiedziałam, że tak się powinno, ale niby na instrukcji pisało, że można i o każdej porze więc.. ale mam nadzieję, że będzie jak piszesz.

edit.
Poza tym wiesz, ja bym może nie miała takich myśli, takich obaw, gdyby nie to, że naprawdę obawiałam (obawiam) się ciąży i naprawdę te objawy, które mnie spotkały, miałam pierwszy raz w swoim życiu. Trudno mi w to tak uwierzyć, żeby to mógł być jedynie wielki zbieg okoliczności. Wiem, że za swoje błędy trzeba płacić i wiem, że swoimi nerwami w pewnym czasie na pewno zapłaciłam i wyciągnęłam odpowiednie wnioski na przyszłość. Ale nie chciałbym zapłacić tego ciążą i czekam na ten okres jak na zbawienie...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to o czym piszesz ze z niego "wychodzi" to jest płyn z prostaty- nie zawiera plemnikow,dopiero przed samym wytryskiem sie pojawiaja..
Rozne przypadki chodza po ludziach,na przyszlosc masz nauczke.Moze zrob test krwi? Albo czekaj cierpliwie...3mam kciuki Exclamation Razz pzdr.
Ahaa a ile czasu juz sie spoznia?

Powrót do góry
a_nulka

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 9:40 pm    Temat postu: ciaza...?hm... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was Kobietki:)

Obecnie jestem w 15 dc, to jeszcze troszke za wczesnie, by moc cos stwierdzic, ale jestem troszke niecierpliwa i chcialabym dowiedziec sie co o tym sadzicie. Ostatnio kilka razy z Moim mezczyzna"przytulalismy sie" bez zabezpieczenia, lecz gdy bylo blisko, przerywalismy. Nie zdarzylo sie to raz,czy dwa,ale kilka razy. Od wczoraj czuje sie jakos inaczej.Wszystko mnie boli-glowa,plecy...tak jak przed grypa,jestem jakas wrazliwa i z byle powodu chce mi sie plakac,jestem zmeczona i senna,mam lekkie zawroty glowy,czasem czuje uklucia z lewej strony brzuszka,to mam ochote jesc,to mi niedobrze,mam bialy,ciagnacy sluz i pelniejesze,wrazliwsze piersi.Nie wiem,moze niektore objawy,to przyczyna upalnych temperatur:/hm...
Moja poprzednia @ pojawila sie w ok.40 dc i byla niezbyt dluga.
Podkreslam,ze nie staralismy sie jeszcze o kruszynke,wiec raczej sobie tego nie wmawiam.
I odwrotnie,nie jestesmy tez przerazeni,jesli spotkalaby nas taka niespodzianka.
Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Buziaki:)

-----edit by drapaka-----
Temat przyłączony do tematu specjalnego
Powrót do góry
she18

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

8 dzień się już spóźnia. Od paru dni mam dziwne bóle brzucha, właśnie tak jak przed okresem, ale.. ale go nie ma. Ja się niby nie stresuje, tzn. staram się o tym w ogóle nie myśleć i nie zwaliłabym winy na stres i nerwy.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja nic nie rozumiem Rolling Eyes piszesz ze jestes w 15dc a potem ze w 40?

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm moze sie przesunelo - nie trac wiary i staraj sie nie myslec tak wnikliwie o tym. zobaczysz ze lada dzien doczekasz sie Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 19 z 32