Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drapaka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind ona ma na myśli dieńcyklu a i teraz ma 15 dzień a poprzednio w 40 dniu pojawił się okres:)
a_nulka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind of hope....
SmileSmileSmile
drapaka ma racje:)
obecnie jestem w 15 dniu cyklu, wiec do okresu troszke jeszcze zostalo...
Poprzedni okres dostalam ok. 40 dnia cyklu... napisalam o tym, gdzyz mozliwe, ze ma to jakies znaczenie. Zwykle mam regularnie...
Pozdrawiam i dziekuje drapace:) za wyjasnienie innym niejasnosci:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
she18

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
hmmm moze sie przesunelo - nie trac wiary i staraj sie nie myslec tak wnikliwie o tym. zobaczysz ze lada dzien doczekasz sie Razz

Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Mam też jedno pytanie. Wiem, że jeśli okres mam np. 1 stycznia to liczyć dni do następnego powinnam zacząć właśnie od 1 a nie od dnia, kiedy okres się skończył, ale.. czy mogą być od tego jakieś wyjątki? Bo generalnie, jak tak właśnie zawsze robiłam, od dnia kiedy mi się kończył odliczyłam 28 dni i praktycznie zawsze wtedy był. No ale, że ostatni okres był już nieco dłuższy, to nie wiedziałam czy tak to mogę liczyć..

--
póki co już 9 dzień bez.. eh
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 12:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe upssssss Embarassed to przepraszam zamotałam sie Wink
a_nulka to moze starajcie sie bardziej przytulac? Razz 15dc to moze byc poczatek dni płodnych Wink Trudno powiedziec czy mozesz byc w ciazy bo stosunek był przerywany, w kazdym razie zycze zeby sie udało Smile i sorrrki za zamieszanie

she18 tak -dzien nastepnej miesiaczki liczysz od dnia rozpoczecia okresu i dodajesz 28 dni Wink a jesli ostatni okres byl dłuzszy to zapewne Ci sie cykl wydłuzył

Powrót do góry
ewunia

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 11:43 pm    Temat postu: Ciaza a stosunek rpzerywany!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam pewnien problem od roku uprawiamy z chlopakiem stosunek przerywany.Okres dostalam 2 kwietnia a nastepny 6 maja to jest 35 dni dlugos cyklu kochalismy sie w 21 i 14 dniu cyklu jednak przed wytryskiem jakies 3 sekundy wyciagnol i spuscil sie na mnie slyszalam o jakims kropelkowaniu co mozna w taki sposob zajsc w ciaze czy to prawda prosze o jakies wiadomosci??

----edit by drapaka-----
Proszę nie pisać dwuch takich samych tematów. Drugi został usunięty. Temat został przyłączony do tematu specjalnego. Proszę przeczytać "Jak pisać nowy post"
Powrót do góry
she18

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 8:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam iść kupić test, już dziś na pewno i szlag wszystko trafił. Jak pech to pech i trzeba siedzieć w domu pewnie przez parę dni.. z 10 już dniem.. damn..
Powrót do góry
kamik

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"pod koniec kwietnia pare dni przed okresem lecial ze mnie brazowy sluz (nie byla to krew), potem po kilku dniach pojawil sie okres (ze dwa dni wczesniej niz zawsze),ale krew byla ciemno brazowa i bardzo malo ze mnie lecialo (biore jeszcze razem z Regulonem antybiotyk Tretinex,moze to jakies zaburzenia zwiazane z tym antybiotykiem), jednoczesnie od polowy kwietnia piersi byly obolale i spuchniete,sutki duze,robilam test wyszedl negatywnie, teraz jestem tez dwa tyg. przed okresem, piersi juz mnie bola, sa nabrzmiale i mam wrazenie ze sa strasznie ciezkie, Regulon biore 5 mc,moj narzeczony tez sie zabezpiecza,wiec ciaze raczej wykluczam... "

moze komus kto mi odpowie pomoze ten wpis powyzej (cała historia) Wink

od paru dni mam bole podbrzusza po prawej stronie, w okolicy jajnika, pachwiny ... niewiem co to jest, ale wiem ze tak jest na początku ciązy, czekam na okres, który powinien byc lada dzien (moze sie tez opóznic troszke przez podróz samolotem,ktora dzis mnie czeka i delikatnym stresem). Piersi nadal mam nabrzmiałe i mnie bolą ...
Kochałam sie z narzeczonym i raz nie załozył gumki, ale zdążył wyjsc w pore (ja od grudnia biore regulon, ale tez antybiotyk który osłabia tabl. antykoncepcyjne), test wyszedł negatywnie...

Czy moze mi ktos powiedziec czy mam sie bac, czy czekac spokojnie na okres ...niepokoją mnie bardzo te bole podbrzusza Sad

Dziekuje za szybką odpowiedz Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 5:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewunia z tego co obliczyłam to miałas dni płodne Confused i bardzo ryzykowny jest stosunek przerywany...przed samym wytryskiem pojawiaja sie plemniki wiec mogł zdarzyc wyjac ale nie znaczy to ze nie doszlo do zaplodnienia Rolling Eyes nie daje 100% ale jesli nie zaszłas w ciaze to radze stosowac w dniach płodnych jakies zabezpieczenie no chyba ze chcecie powitac malenstwo Wink

kamik te "wychodzenie w pore" tez niezawsze sie sprawdza, radze uwazac bo moze to byc roznie Wink Wg mnie okres przybedzie, oznacza to bol w dole brzucha, bolace piersi. A opoznienie moze byc spowodowane przyjmowaniem antybiotyku. Wszystko bedzie dobrze Wink 3mam kciuki Razz

Powrót do góry
ewunia

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wyciagnol penisa ale 2 lub 3 sekundy przed tym wyciagnoł :/
Powrót do góry
ewunia

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

napisz cos blizej o tych plemnikach boje sie strasznie.Poboluje mnie teraz brzuszek tak jak zwykle przed okresem ale od 3 dni czuje sie taka zmeczona i senna strasznie:( i slabo mi sie robi
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 20 z 32