Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kazik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Czytam wasze forum i stwierdzam ze jest tu fachowa pomoc wiec postanowilem sie was poradzic ;/

Otoz mam dziewczyne juz od dawna, nie uprawiamy seksu ale za to stosujemy dosc czesto petting. Moja ukochana ma ten problem ze od stresu rozregulowaly jej sie miesiaczki i zdazalo sie ze nie miala okresu nawet przez pol roku. Poszla z tym do ginekologa ktory przepisal jej yasmin i od tej pory miala regularny okres. I teraz opisze sytuacje w ktorej sie znalazlem:
Otoz ostatnio moja ukochana pewnego wieczoru miala wymioty i mdlilo ja. Nie przejelismy sie tym az do dzisiaj. Dzisiaj jest dzienw ktorym powinna zaczac sie jej miesiaczka (bierze yasmin wiec nie powinno byc opoznienia). Miesiaczki nie ma wiec sie zmartwilem i teraz 2 pytania:

1) Wiem ze moj kwiatek zapomnial polknac 2 tabletek i uprawialismy petting(nie pamietam cze petting byl uprawiany w ten dzien w ktorym zapomniala wziasc tabletki czy wczesniej czy pozniej), po moim orgazmie ona polozyla sie na mnie i zaczela masowac mojego penisa swoja pochwa (nie wiem jednak czy byla na nim sperma czy nie ale nawet jezeli byla to nie byla to ogromna ilosc) i moje pytanie: czy mozliwe ze ona jest w ciazy?

Drugie pytanie: czy sperma (odpowiednia ilosc) po kontakcie z pochwa ale do tej glebokosci na ktorej jest blona dziewicza (ona jest dziewica) moze zaplodnik kobiete? Plemniki po kontakcie juz z wargami sromowymi gdy beda na niej "soki" kobiety zaczna podroz do jajnika? Glebokosc na ktorej znalazla sie sperma podobno nie ma znaczenia ale nie wiem od kad. Chodzi mi o to czy sperma ktora sie znajdzie na wysokosci blony dziewiczej moze zaplodnic kobiete.

i sprawa druga

2) Jezeli nie jest w ciazy to czy powinna sie skontaktowac z ginekologiem? nawet jezeli okres spozni sie tylko o jeden dzien? Ona jest strasznie sceptycznie nastawiona do ginekologow (wiadomo byla bardzo mloda kiedy musiala przejsc te badania...) i nie chce tam juz wracac dlatego jezeli to jest sygnal ze dzieje sie z nia cos niedobrego to musze ja naklonic ale wczesniej musze wiedziec czy naprawde to jest powod do obaw.

Dziekuje za odpowiedz przepraszam ze moj zwiezly styl wypowiedzi..

Pozdrawiam Kazik
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kazik napisał:
Drugie pytanie: czy sperma (odpowiednia ilosc) po kontakcie z pochwa ale do tej glebokosci na ktorej jest blona dziewicza (ona jest dziewica) moze zaplodnik kobiete? Plemniki po kontakcie juz z wargami sromowymi gdy beda na niej "soki" kobiety zaczna podroz do jajnika? Glebokosc na ktorej znalazla sie sperma podobno nie ma znaczenia ale nie wiem od kad. Chodzi mi o to czy sperma ktora sie znajdzie na wysokosci blony dziewiczej moze zaplodnic kobiete

z tego co wiem jesli sie bierze tabletki antykoncepcyjne to nie ma owulacji aczkolwiek jesli zdarzy sie zapomniec np.2 tabletek, to nastepnego dnia nalezy przyjac własnie 2(byc moze sie myle,bo nie stosuje tego sposobu anty). A to ze dziewice nie moga zajsc w ciaze jest bzdura Exclamation
Zeby doszlo do zapłodnienia jest rzeczywiscie potrzebny kobiecy sluz- dzieki niemu plemniki moha nawet "przeczekac pare godzin"i dotra tam gdzie trzeba Wink
Ahaa mysle ze dziewczyna powinna wybrac sie do lekarza, bo zbyt długo nie ma okresu...jak nie panstwowo to moze prywatnie??nie kazdy musi byc niemiły

Powrót do góry
kazik

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind_of_hope ona brala te tabletki nastepnego dnia lub o ile sobie teraz dobrze przypominam tego samego dnia ale pozniej (bo mowila ze ma stala pore brania tego). Czyli jest mozliwosc ze zaszla w ciaze?? I nie wiem czy dobrze mnie rozumiesz, jezeli spozni jej sie okres 1 dzien przy tych tabletkach to rzeczywiscie powinna pojsc do ginekologa?

ps: to nie jest kwestia czy specjalista jest mily czy nie (chociaz ma to napewno duze znaczenia), poprostu jest to niecodzienne i jak sie jest juz po tym to sie nei chce do tego wracac, ona byla mala jeszcze wtedy i mozliwe ze poprostu sie zrazila do tego.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kazik jesli wzieła nastepnego dnia to nie powinna byc w ciazy Wink poza tym nie ma owulacji przy stosowaniu tych srodkow antykoncepcji.
aaaha doczytałam sie ze okresu nie ma dosc krotko..jakies 2 dni? to jeszcze nie powod by wybierac sie do lekarza. Takie jest moje zdanie.
Rozumiem ze ginekolog to nic miłego..nic na siłe.

ewunia nie mowie ze jestes w ciazy,ale ze stosunek przerywany w dniach płodnych nie zawsze sie udaje Rolling Eyes
Jesli Cie brzuch pobolewa i masz mdlosci to moze oznaczac zblizajacy sie okres. nie panikuj. pzdr. Razz

Powrót do góry
kazik

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I ostatnie pytanie (wole sie upewnic)
A jezeli ona nie wziela by tych przegapionych tabletek to czy jest mozliwosc ze jest w ciazy?

i drugie: Wind_of_hope od ilu dni spoznionego okresu powinienem ja uspic wsadzic do samochodu i zawiesc do ginekologa? (np jezeli 10dni okres juz bedzie sie spoznial to chyba duzo?)
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm ciezko mi powiedziec czy jest...mysle ze nie,ale lekarzem nie jestem.
a co do spoznienia ...to nie wiem od jakiego czasu ma regularne okresy?
jesli kazdego miesiaca (w trakcie uzywania tabletek) dostawała okres a teraz nie to po 10 dniach radziłabym sie wybrac...

Powrót do góry
she18

PostWysłany: Pią Cze 01, 2007 9:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 kreski Crying or Very sad
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Cze 01, 2007 9:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to nie wiem czy gratulować... :/ Mam nadzieję,że wszystko dobrze się rozwiąże. :*
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Cze 01, 2007 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze ze nie jestes zadowolona z 2 kreseczek(chetnie bym sie zamienila)Mysle ze nie powinnnas wpadac w panike tylko powtorzyc test lub lepiej wybrac sie do ginekologa jak najszybciej.czasami testy sie myla wiec lepiej by potwierdzil ciąze lekarz.Trzymam kciuki aby wszytsko bylo dobrze.A w razie ew.ciazy pamietaj to nie koniec swiata.Wszystko sie jakos ulozy i napewno wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam
Powrót do góry
19myszeczka88

PostWysłany: Pią Cze 01, 2007 10:03 am    Temat postu: ciaza prosze o pilna odpowiedz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatyw przed miesiaczka i po miesiaczce ogolnie to nieuzywamy zabespieczen,zawsze robi to wemnie jakie jest prawdo podobienstwo ze jestem w ciazy,i jakie moge mic obiawy ?mam jakis dziwny sluz gesty i taki jak mleko ?czy to jest jakis obiaw ciazy ??

"Dotykaj Ale Nie Smakuj"[/b]

----edit by drapaka-----
Temat przyłączony do tematu specjalnego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 21 z 32