Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma za co. Tak, to jeszcze bardziej zmniejsza szanse. Wystarczy dokładnie wytrzeć dłonie, żeby nie było na nich plemników. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 3:29 pm Temat postu: |
|
|
agata918 zgadzam sie z Karioka. Dodam jeszcze ze zeby doszlo do zaplodnienia musisz miec dni płodne,bo bez sluzu plemniki maja nikłe szanse na dotarcie..a co do spermy na rekach to chyba musiałby miec ogromna ilosc zeby zapłodnic..wg mnie ciazy nie bedzie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kazik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam to znowu ja. Otoz mojej dziewczynie dzisiaj zaczal sie okres ale mowi ze ten jest strasznie belesny. Poza tym bolem nie zauwazyla nic niepokojacego. Przypomne po krotko moja historie: ona miala strasznie nieregularne miesiaczki i lekarz przypisal jej yasmin. Dzisiaj jest 3 dzien od terminu w ktorym powinna miec planowo miesiaczke wiec mysle ze nie jest to duze opoznienie ale mimo wszystko mam 2 pytania:
Jezeli kobieta zajdzie w ciaze to czy moze miec jeszcze potem jedna czy dwie miesiaczki, ktore np. charakteryzuja sie silnym bolem ? (mowila ze tak mocno bolal ja brzuch przez chwile ze sie ruszyc nie mogla), wydaje mi sie te pytanie glupie bo z tego co wiem misiaczkowanie calkowicie zatrzymuje sie po zajsciu w ciaze ale przewertowalem duzo grup dyskusyjnych i pojawial sie np. taki watek "jestem w 3 miesiacu ciazy i mam 2 miesiaczki za soba a w trzeciej opoznienie 4 dniowe blablabla" zaskoczylo mnie to i wole sie spytac ludzi ktorzy powiedza mi jak jest naprawde.
Drugie pytanie czy ostrzejszy bol podczas miesiaczki jezeli wykluczacie mozliwosc ciazy powinien byc sygnalem do skonsultowania sie z lekarzem? Moim zdaniem co byscie nie powiedzieli ja ja i tak tam zaprowadze lepiej dmuchac na zimne.
aha i jeszcze mala notka do she18 nie zalamuj sie, wiadomo otoczenie nie bedzie zachwycone na poczatku (a jezeli ktos nie bedzie sceptycznie nastawiony to chociaz bedzie zaskoczony) ale ty nie patrz na to, naprawde warto jest zyc dalej i moge ci dac glowe za to, ze za 5 lat bedziesz sie zastanawiala czy wogole to co sie stalo bylo zle... Na najblizszy czas musisz sie zaprzec sama siebie. Co do chlopaka patrzac na jego rekacje mam nadzieje ze miedzy wami tez sie ulozy bo on nie jest zlym czlowiekiem i bedzie staral sie ci pomoc, trzeba pamietac ze milosc w dzisiejszej definicji jest ulotna (to tylko uczucie w ktorym drugi czlowiek wydaje sie czyms perfekcyjnym), a tak naprawde to co jest najpiekniejsze w zyciu to to ze jeden czlowiek stale chce dla drugiego dobra tak jak dla siebie (ja bym to nazwal prawdziwa miloscia) i jestem przekonany z twoj partner teraz tak dla ciebie chce. Nie martw sie nie zawsze trzeba widziec jakies wyjscie odrazu, z czasem moze sie okazac, ze znalazlo sie je tak naprawde nie majac swiadomosci o tym. Wiec reasumujac teraz postaraj sie moze nie zyc dla siebie tylko dla tego malego babla co pod sercem go masz a jak on urodzi sie i urosnie w sile to da tobie szczescie za to ze jak on byl bezbronny bylas dla niego tarcza.Daje ci slowo na to ze bedziesz sie smiala jeszcze nie raz tylko poczekaj narazie troche. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 5:52 pm Temat postu: |
|
|
kazik w ciazy nie ma okresu ,co najwyzej plamienie parudniowe
Co do bolu to jesli zdarzal jej sie czesciej to powinna przejsc sie do ginekologa- napewno wypisze jej tabletki łagodzace bol
Zazwyczaj 1wszego dnia okresu bol jest silny to nic nienormalnego,gorzej jesli to trwa przez cały okres _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kazik
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Wind_of_hope: a jeszcze mam takie pytanie, nie jestem dziewczyna wiec nie bardzo wiem. Czy plamienie mozna jednoznacznie odroznic od okresu? Czy moja dziewczyna mogla sie mylic jezeli mi powiedziala ze ma normalna miesiaczke? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Nie, plamienie jest znacznie inne niż okres. Na pewno Twoja dziewczyna ni byłaby w stanie tego pomylić. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 8:38 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie tak, przy plamieniu sa niewielkie ilosci krwi(nawet kropelki)a przy okresie jest tego full szczegolnie w pierwszych dniach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zoska
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 11:42 am Temat postu: Czy moglam zajsc w ciaze ??? |
|
|
Witam staram sie z mezem juz pol roku o dzidziusia i nic przez dwa ostatnie miesiace biore tabletki na wspomaganie przepisane przez lekarza mam regularny okres ale po nich spoznil mi sie dwa dni trwal 5 dni ale na drugi dzien po okresie znowu pojawila sie krew i trwalo to dwa dni co to moze byc??Wczoraj sie kochalam z mezem wychodzilo ze mam dni plodne bylo fajnie czy moglo zajsc do zaplodnienia ???prosze o szybka odpowiedz???dziekuje
---edit by emilka---
prosze uzywać maksymalnie trzech znaków przestankowych pod rząd
Temat przylaczony do tematu specjalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolinasm
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 9:41 pm Temat postu: czy jednak jestem w ciąży.... |
|
|
Witam. Mam takie pytanie...kocham się z chłopakiem regulernie bez zabezpieczenia...nie zawsze kończy we mnie. Ostatnio dostałam okresu..tylko takiego dziwnego....trwał 3 dni...tylko, że w ostatnim dniu nabrał różowego koloru...taki jasny róż. W tym samym dniu kochając się z chłopakiem skończył we mnie. Tydzień później też kochaliśmy sie i także skońzył we mnie... I moj pytanie... Czy mogę byc w ciąży.... teraz mam kremowy, i przeźroczysty śluz...i straszniieeee...mam ochote na słodkie.... I miewam bóle podbrzusza...zmienny humorek ....i tak się zastanawiam...śluz mam od 3 dni...a ezt robiłam 4 dni temu był negatywny...
dodam, że przed okresem też kończył we mnie...i nie wiem,,,czy to nie było tylko plamienie...tylko obfie
---edit by Wind_of_hope---
Jesli chcesz cos dodac uzyj opcji "zmien"
Temat został przeniesiony do odp.działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
karolinasm szanse sa i to bardzo duze..mam nadzieje ze planowaliscie ciaze 3dni okresu?moze to plamienie? wybierz sie do gina na badanie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|