Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalny (part. 5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 30, 31, 32  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Słodka23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 1:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pituszka. niekiedy mam już po 25-26 dniach. Chyba zrobię test!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sandra16

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

patuszka RATUJ !!!!!! nie wiem co mam myslec????
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sandra16 nawet nie odpowiedziałas czy mials dni płodne czy tez nie.. Rolling Eyes ciezko jest cokolwiek Ci doradzic. Jesli wytrysk nie nastapił w Tobie to nie jestes w ciazy. A okres spoznia sie np.przez stres,lub przyjmowanie lekow Laughing radze uspokoic sie troszke Wink

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sandra16 napisał:
czekam do piatku pozniej robie test. A co do sposzczenia sie to po wyjeciu dopiero po chwili sie sposcil. Masz jeszcze jakies rozwiazania mojego problemu. A chlopaki tez moga sie sposcic nie wiedzac o ty takie meskie uplawy jest cos takiego??????

no raz keidys jakis chlopak powiedzialz e nie czul tego ze ma wytrysk, raz sie tylko z takim czyms spotkalam... dla mnie to troche dziwne Smile
nie bylo wytrysku w tobie wiec teoretycznie nie doszlo do zaplodnienia ale roznie to bywa... test i tak musisz zrobic Smile

Słodka23 no to faktycznie czasami masz krotkie cykle wiec zrob test to sie wszystko wyjasni Smile
Powrót do góry
agnieszka18

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 8:21 pm    Temat postu: dziex za info Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak wlasnie myslalam i dzieki za potwierdzenie:)
narka

uwazajcie na siebie i patnerow:)
Powrót do góry
aleksandra24w

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 8:53 pm    Temat postu: Co sie dzieje??? Czyzby ciąża???? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Prosze o pomoc! 25 kwietnia wzielam ostatnia tabletke z opakowania a 29 kwietnia dostalam okresz odstawienia (w czasie siedmiodniowej przerwy). Nastepne opakowanie powinnam rozpoczac 03 maja jednak nie zrobilam tego. I w tym wlasnie dniu wspolzylismy bez zabezpieczenia jak i w czterech nastepnych dniach. Przyznam szczerze ze od paru dni zaobserwowalam u siebie dziwne objawy. Pierwsza taka rzecza bylo rozpulchnienie pochwy. Zauwazylam to poniewaz nigdy az taka nie byla, owszem przed okresem byla rozpulchniona ale nie az tak(moj partner tez zwrocil na to uwage i to mnie zaciekawilo). Zauwazylismy to pare dni temu i do tej pory to rozpulchnienie sie utrzymuje. Nastepna rzecza byl bol w dole brzucha tak jak na miesiaczke, ktory trwal 3 dni i klucie raz z prawej raz z lewej strony. Teraz juz tego nie odczuwam jednak zauwazylam ze jak dluzej siedze w jednym miejscu to bola mnie plecy powyzej kosci ogonowej. Od dwoch dni mam wrazenie ze mam bardziej wyczulony wech poniewaz kiedys nie czulam tak bardzo pewnych zapachow a teraz czuje nawet z daleka (np bardzo wyraznie czuje zapach gotujacych sie ziemniakow a wczesniej nigdy tego nie czulam). Nastepnie zauwazylam ze na moich piersiach widac zyly sa one dosc widoczne i oprocz tego moja lewa brodawka jest wieksza od prawej( wczesniej tak nie mialam). Piersi mnie nie bola, sutki tez nie ale mam na lewej piersi( na tej na ktorej brodawka jest wieksza) cos takiego jak male rozstepy i zaczyna mnie to swedziec. Jest to dosc nieprzyjemne uczucie. Od paru dni boli mnie glowa i zadne tabletki mi nie pomagaja No i w sumie to chyba tyle z tego co zaobserwowalam. W zwiazku z tym moje pytanie brzmi: czy to sa skutki uboczne odstawienia tabletek antykoncepcyjnych czy moze to objawy wczesnej ciazy??? Bardzo mnie to zastanawia poniewaz juz pare razy odstawiam tabletki i nigdy tak sie nie czulam. Teraz jednak jest calkiem inaczej! Zrobilam dzisiaj test ale wyszedl mi negatywny! Czy zrobilam go za wczesnie? Kiedy powinnam wykonac test aby byl wiarygodny??? Dodam ze nie mialam jeszcze samoistnej miesiaczki tylko krwawienie z odstawienia. Okres powinien sie pojawic dopiero 28 maja! Nie wiem co o tym myslec. Dodam ze obecnie przebywam zagranica i niestety niemozliwa jest wizyta u ginekologa. Do Polski wracam za 2 tyg i na 30 maja mam umowiona wizyte. Czy jezeli jestem w ciazy to czy ginekolog bedzie mogl juz to stwierdzic???? Bardzo prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam Very Happy

---edit by Wind_of_hope---
Temat został przeniesiony do działu o podobnej tematyce
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojjj bardzo niedobrze zrobiłas ze wspołzyłas bez zabezpieczenia podczas stosowania tabletek anty. Confused Mysle ze moga to byc objawy ciazy..
Test najlepiej wykonac po 6sciu dniach od zapłodnienia (lub tez od waszego ostatniego pełnego stosunku)...lekarzem nie jestem ale z tego co sie naczytałam to bardzo mozliwe ze jestes w ciazy. Nie wiem czy gratulowac czy tez nie,bo skoro brałas tabletki to wydaje mi sie ze nie planowałas jeszcze dziecka Rolling Eyes powodzenia i obym sie myliła Exclamation

Powrót do góry
kasia.k54

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny mam pytanie czy to mozliwe zebym miala jeszcze dzien plodny miesiaczke mialam 27 kwietnia a wlasnie teraz bralam kapiel i sprawdzilam swoj sluz jest on bialawy i rosciagliwy prosze o odpowiedz z gory dziekuje a czyli to by byl 18 dzien od mojego cyklu jesli dobrze licze dni plodne jeszcze raz dziekuje Very Happy

a zapomnialam dopisac ze moj cykl teraz trwal 29dni bo miesiaczke mialam 29marca a potem 27 kwietnia czekam na odpowiedz dziewczyny dziekuje bardzo Smile

-------edit by drapaka-------
Jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień". Jest w prawym górnym rogu, każdego twojego posta.
Powrót do góry
aleksandra24w

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj mylisz sie bo ja bardzo pragne tego dziecka Very Happy Wlasnie z tego powodu odstawilam tabletki Very Happy Mam nadzieje ze te objawy swiadcza o ciazy mimo ze test wyszedl negatywnie. Ale mysle ze zrobilam go za wczesnie i za dwa tygodnie go powtorze Exclamation Trzymajcie za mnie kciuki Razz Mam nadzieje ze jednak doczekam sie upragnionych dwoch kresek Wink Wink Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2007 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ojjj bardzo niedobrze zrobiłas ze wspołzyłas bez zabezpieczenia podczas stosowania tabletek anty.

Chyba pomyliło ci sięSmile
Dlaczego podczas brania tabletek mieli by sie jeszcze dodatkowo zabezpieczać??;>
Nie no rozumiem, że chodziło o stosunek bez zabezpieczenia PO ODSTAWIENIU tabletek:)

kasia.k54Moim zdaniem równie prawdopodobne jest to iż są to objawy ciąży, jak i to, że jest to wynik odstawienia tabletek. Zrób tak jak mówisz, powtórz test, a 30 maja idź do ginekologa na umówioną wizytę i będziesz miała pewność.
Pamiętaj, że po tabletkach, twoja gospodarka hormonalna może mylić testy ciążowe...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 30, 31, 32  Następny
Strona 8 z 32