Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.8 )

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majka24

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pewno nie regularne ale tak 28-30 dni

ok 28-30

kiedy mogę zrobić test aby być pewną to było 20

Emilka pomóż bo nie mogę usiedzieć na miejscu kiedy mogę zrobić test aby był wiarygodny i na 100%

-----edited by emilka-----
błagam, nie pisz tylu postów jeden po drugim. jak coś dodajesz, to użyj opcji "zmień" i wtedy coś dopisz:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test jest najbardziej wiarygodny w dniu spodziewanej miesiączki, ale po 12-14 dniach od stosunku już można spokojnie zrobić. jeżeli nie zdarzają Ci się cykle krótsze niż 28 dni, to powinno być dobrze, choć powiem Ci, ze ryzyko jednak istnieje..

ps. żaden test ciążowy apteczny nie da Ci 100% wiarygodności (ale blisko, bo 99%). 100% da Ci test beta hcg z krwi
majka24

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 2:52 pm    Temat postu: czy mogę być w ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie taki chciałam zrobić dzięki wielkie ale chciałam jeszcze zapytać czy przed miesiączką jakieś 3-4 dni też są dni nie płodne bo jeśli tak to jakieś 3 lata temu byłam w ciąży ale poroniłam. A teraz chciałabym mieć w sumie już dzidziusia i dlatego pytam czy w 5-6 dniu cyklu mogę zajść w ciążę
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majka24, 3-4 dni przed miesiączką przy regularnych cyklach to są dni niepłodne i wtedy w ciążę nie zajdziesz. po okresie kilka dni też, ale teoretycznie, bo nigdy do końca nie wiadomo, kiedy wystąpi jajeczkowanie i czy np ten cykl się nie skróci i wtedy już mogą wypaść płodne. jednak najlepiej kochać sie tak w okolicach 12-14 dc jak chcesz zajść w ciążę.

reszte pytań odnośnie dni płodnych i nieplodnych proszę zadawać w temacie ku temu przeznaczonym (dział: "Metody naturalne"), bo tutaj się offtopic zaraz stworzy
majka24

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 3:04 pm    Temat postu: czy mogę być w ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki wielkie emilka
Powrót do góry
Squit

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 3:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra, pójdę ale właśnie nie wiem o co chodzi bo ten śluz mnie dziwi brązowy jak taka krew ciemna więc w ciąży nie jestem nie? Smile ale przejde się z tym do gina Smile

Wysłany: Wto Paź 23, 2007 5:54 pm

A czy ktoś obeznany w tych sprawach mógłby mi powiedzieć co to jest ten śluz brązowy? czy on jest zamiast miesiączki, że jestem chora czy coś i kolo krwi się zmienił czy jak?

Wto Paź 23, 2007 11:16 pm

Aha i jeszcze zapomniałam się zapytać czy ta nadżerka może spowodować opoźnienie okresu, jego brak lub własnie przekształcenie się w ten brązowy śluz? To może być od tego? bo gdyby tak to mnie bradzo uspokicie już 7 dnie brak okresu Sad tylko to coś brązowe w małych ilościach Rolling Eyes

----edited by emilka----
posty zostały połączone
Powrót do góry
Paula 106

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 11:23 pm    Temat postu: odp Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka wszystko mi przeszlo.. nic mnie nie swedzi , nie bola jajniki mam zółty sluz(na co jest taki sluz?) a okresu dalej nie mam . .tem ciala 36.
Powrót do góry
milagros18

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 6:57 pm    Temat postu: Czy jestem w ciązy?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hejka wszystkim!! Mam ogromny problem. Otóż kochałam sie z moim chłopakiem podczas okresu i dwa dni przed okresem. 2 dni przed okresem zabezpieczaliśmy sie prezerwatywą która byla niestety uszkodzona. Z kolei potem dwa dni póżniej normalnie dostałam okres i tego tez pierwszego dnia okresu kochałam sie bez zabezpieczenia ale on "uważał" by nie skończyc we mnie. Teraz minęły ponad 2 tygodnie a ja juz od tygodnia okropnie sie czuje, dgłowa mnie potwornie boli, mam nudności. Mój cykl jest regularny. Trwa 27 dni. Nie wiem teraz co mam robić..... pomóżnie, powiedzccie co o tym myslicie z góry dzieki :*:*:*
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Squit, zapalenia przydatków, nadżerki, mięśniaki, endometrioza, zaburzenia hormonalne, leki, polipy, złe odżywianie mogą wywoływać brak okresu. dużo tego jest. a może to okres tylko że skąpy? umów się do lekarza, wszystko się wyjaśni.

Paula 106, żółty śluz jak zasycha? ma jakiś zapach? ja nie rozumiem, czemu upierasz się, żeby testu nie robić Wink

milagros18
, wg mnie to nie ciąża, ale możesz dla uspokojenia zrobić test.
kobieta22

PostWysłany: Czw Paź 25, 2007 12:08 pm    Temat postu: Czy jestem w ciąży?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy jestem w ciąży?? kochalam sie z chlopakiem w czerwcu a mamy pażdziernik i do tej pory mialam okres a teraz nie mam juz 2 dni. dodam ze czuje sie oslabiona i czesciej oddaje mocz.

-----edited by emilka----
temat przeniosłam do "Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 15 z 40