Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.8 )

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 12:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no raczej nie ma opcji;] skoro za pierwszym razem sie zabezpieczyliście a za drugim to ciezko o żywe plemniki po takim czasie na wolności, a wieku 17 lat nieregularne cykle to jest norma;]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anonim123

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Ci mikmik nawet nie wiesz jak mnie podniosłeś/aś na duchu Smile))) znów wraca mi chęć życia:) mam tylko nadzieje żenaprawde nie jest w ciazy...

Jeszcze mam takie pytanko: po ilu dniach brzuszek zaczyna sie powiększać i po ilu dniach przybiera sie na wadze??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 1:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brzuszek: najwcześniej 8my tydzień ciąży (nie 8 tygodni od stosunku ale od zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka w macicy)
a z wagą to różnie bywa: powinno się zacząć przybierać na wadze w 12stym tygodniu ciaży (tak o ok. 1,6kg) w przypadku gdy matka ma prawidłową masę ciała.
Izulkaaa

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny pisze bo nie wiem jak to jest z tymi objawami podczas ciąży tzn. od dnia możliwego zapłodnienia minął tydzień dostałam mdłości mam powiększone piersi tzn. bardzo bolą moje sutki zrobiły sie bardziej ciemniejsze i mam strasznie widoczne żyłki oraz pobolewania jajników.Czy to objawy ciązy czy na to jeszcze za wcześnie a to poprostu objawy na nadchodzącą miesiączke ?Na test jeszcze kilka dni musze poczekac.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm... mysle ze na objawy ciazowe to jeszcze za wczesnie ale nigdy nic nie wiadomo, musisz poczekac i zrobic test... a byla taka jakas grozna sytuacja ze podejzewasz ciaze??
Powrót do góry
Max1508

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 4:11 pm    Temat postu: Ciecz przed wytryskiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich!
Mam taki problem, moja dziewczyna miała dni płodne. Pewnej nocy leżeliśmy kolo siebie. Było na tyle miło że wyciekła mi ciecz która wycieka przed wytryskiem. Byliśmy w pidżamach i jak leżałem koło niej to dotykałem ja przypadkiem koncówką penisa (podkreślam że cały czas mieliśmy gatki na sobie) w takie pewne kobiece miejsce (na pewno wiecie o co chodzi). Boimy się że może zostać zapłodniona. jakie są szanse zapłodnienia? bardzo proszę o pomoc szybką. Pozdrawiam

---edit by Pituszka
Temat przenosze do pokrewnego.
Powrót do góry
Ewelina25

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ZADNE!!! jak moze dojsc do zaplodnienia skoro nie bylo wogole wytrysku!!! tymbardzie przez gatki!!! ludzie pomyslcie Smile gdyby tak sie dzialo szpitale by pekaly w szwach i nie zdazyli by z odbiorem porodow!!!

pozdrawiam
Powrót do góry
Max1508

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko że ta wydzielina też ma w sobie jakąś ilość spermy,
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raz w tej widzielinie nie ma spermy bo sperma to sperma a a preejakulat to preejakulat i z tego co wiem nie jest jednoznacznie stweirdzone ze w nim sa pelmniki mogą ale nie muszą i nie ma szans na zapłodnienie w takiej sytuacji,
w ciąze zajśc można po wprowadzeniu SPERMY do dróg rodnych kobiety! to nie jest wiatropylność;]
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Lis 07, 2007 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma mozliwosci zeby dziewczyna zaszla w ciaze jezeli nawet nie doszlo do penetracji i wytrysku... byliscie ubrani...
pewnie ze sa przypadki ze facet przeniosl dosc spora ilosc spermy do pochwy ale do tego potzrebny jest wytrysk...
w preejakulacie plemnikow teoretycznie nie ma, moga jedynie wystapic na kilka sekund przed wytryskiem - tzw. kropelkowanie ale nie wszyscy mezczyzni to maja , no i jak dojdzie juz do kropelkowania to zaraz nastepuje wytrysk tego juz sie nie da powstrzymac Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 27 z 40