Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 6:20 pm Temat postu: |
|
|
do zajścia w ciąze są potrzebne 3 czynniki
-owulacja i tym samym komórka jajowa w jajowodzie
-plemniki w drogach rodnych
-no i oczywiście ich meeting w jajowodzie (w cągu 12h od owulacji)
jeżeli ktoś sie na Ciebie brzydko mówiąc spuścił;] to o ciaże ciezko;] bardzo małe szanse chyba
ale warto było by wiedzieć czy miałaś wtedy dni płodne i czy popsotu sie spuścił czy potem grzebał placami "brudnymi" tam gdzie nie wolno itp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adipl88
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 8:29 am Temat postu: czy to ciaża ? prosze o sprawna i syzbka pomoc |
|
|
---Wind_of_hope---
z uwagi na prosbe autora tresc postu usunełam.
----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do tematu specjalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 11:06 am Temat postu: |
|
|
1. jaki antybiotyk (jaka substancja czynna)? jeżeli wpływa on na skuteczność tabletek, to powinniście się zabezpieczać dodatkowo w czasie kuracji i 7 dni po
2. jeżeli regularnie tabletki były przyjmowane, to praktycznie szanse na ciążę są minimalne, skoro antybiotyk zaczęła brać dopiero wczoraj, to jeszcze nie powinien wpłynąć na skuteczność
3. przy tabletkach nie dostaje się okresu - jest to sztucznie wywoływane krwawienie i antybiotyk raczej nie powinien mieć wpływu na jego przesunięcie, chociaż jak tak się czyta i patrzy, jak to wygląda w rzeczywistości, to okazuje się, że czasem ma wpływ.
który to jest dzień przerwy? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinga20
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 9:41 pm Temat postu: |
|
|
a ja czekam na okres-powinienn być jutro albo w piątek {mam nadzieję} |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marinka
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 11:25 pm Temat postu: |
|
|
witam.
Ostatnio kochałam sie z moim chłopakiem i niestety pękła znów nam prezerwatywa i wszystko zostało w środku, a był to dzień 10. dodam to ze cykle miesięczne mam regularne co 28 dni. dzisiaj mam owulacje bo strasznie boli mnie jajnik i piersi. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że mogę zostać mamą??.
Proszę o szybka odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 10:08 am Temat postu: |
|
|
ryzyko pewne jest bo mialas poczatek dni płodnych..plemniki w sluzie zyja ok.72h...wiec jesli dozyły do owulacji to szansa na zapłodnienie jest bardzo duza.
ps- nie wiesz co to jest tabletka "po"? dlaczego jej nie zastosowałaS? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maarta
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 3:02 pm Temat postu: Czy mozna zajsc w ciążeprze gdy nie doszło do wytrysku???? |
|
|
Mam mały problem od jakiegos czasu z moim chłopakiem uprawiamy sex robimy to bez zabezpieczenia moj chłopak przed kazdym wytryskniem przestaje ze mna to robić i czeka az mu pztejdzie czy jest mozliwe ze mogło dojsc do uwolnienia sie spermy i zapłodnienia w konsekwencji ?? Prosze pomózcie !!!
---edit by Wind_Of_Hope---
Temat przenosze w odp. miejsce. Prosze pisac max.3 emotikony obok siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Marta beznadziejnie głupi pomysł... bez obrazy ale chyba wiesz ze jest cos takiego jak dni płodne i owulacja nie??? wiesz czym to grozi? chociaz liczysz czy masz bezpieczne dni czy robicie to kiedy Wam sie zechce? w Taki sposob najszybciej o ciaze...co do wytrysku..to czasem moze byc za pozno i nie zdazy wyjac a wystarczy ze bedziesz miala owulacje i ciaza gotowa... ciezko Wam kupic gumki? nie kosztuja tyle co wychowanie dziecka..na Bogaa ludzie wogole nie mysliscie o konsekwencjach a potem chodza 15letnie małolaty z bobasem u boku i zupełnie same...dlaczego? bo facet sie przestraszyl i uciekł gdzie pieprz rosnie...
Marta jesli obawiasz sie ciazy to zrob test,po upływie ok.12 dni od stosunku i na przyszlosc idz i kup gumki... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rybeczka
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 5:43 pm Temat postu: Czy jestem w ciązy?? |
|
|
Hej Wam...nie mialam juz okresu od 23.08.07r i nie wiem co sie dzieje...boje sie ze jestem w ciazy...co prawda jestem jeszcze dziewica....wiec dlaczego nie mam okresu? Prosze odpiszcie....
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do specjalnego
---edit by Wind_Of_Hope---
prosze pisac max. 3 emotikony obok siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 8:20 pm Temat postu: |
|
|
A dlaczego podejrzewasz ze jestes w ciazy? Mialas jakas dziwna sytuacje? Dziewictwo nie daje gwarancji ze nie bedzie sie mamusia, ale zebys byla w ciazy to musi byc jakas ewidentna sytuacja.... A moze mialas duzo stresu bralas antobiotyki? JA bym na Twoim miejscu poszla do ginekologa to nie jest takie straszne a rozwieje Twoje watpliwosci _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|