Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
koffana_ona_0000
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 2:48 pm Temat postu: objawy ciąży ale jednak to nie to ... |
|
|
witam wszystkich, mam pewien problem ... okres w tym miesiacu mialam dostac 14 października ... dostałam jadenak 11 ...czyli dokładnie tydzien przed okresem kochałam się z moim chłopakiem. oczywiscie bylismy zabezpieczeni. dotychczas moj okres byl regularny co do dnia, jednak w tym miesiacu zdechł mi piesek którego mialam duuuuzo czasu i przezywalam to bardzo co wiaze sie ze stresem ... tak samo w szkole teraz wariacje bo klasa maturala wiec tesh nieźle zestresowana jestem. wiec ma prawo byc w tym miesiacu nieregularne miesiaczkowanie. no wiec okres dostalam w czwratek, w nocy z czwartku na piatek cala czas wymiotowalam (co nigdy mi sie nie zdazalo przy misiaczce jak niektorym kobieta) i od tamtej nocy to teraz czuje si dziwnie. kreci mi sie w głowie, bierze mnie na wymioty, stracilam apetyt, draznia mnie niektore zapachy ... wszytsko wyglada moim zdaniem na ciaze. wiec kupilam test ciazowy bobo-test i pokazal wyraźnie jedna kreske (czytalam w necie ze to nawet dobry test ) iwec jush nie wiem co sie dzieje, czy jest mozliwe ze sa to objawy innej choroby ? warto zrobic badania? czy moze poczekac z tym do konca okresu ... ?
---edit by Pituszka
Temat przenosze do dzialu "objawy ciazy" to tematu "Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.8 ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jagodka71
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:09 pm Temat postu: |
|
|
emilka dzięki za pomoc troszkę się uspokoiłam dzięki buziam :*** |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:11 pm Temat postu: |
|
|
koffana mi to wyglada po prostu na okres to co ze wczesniej przyszedl , zcasem sie tak zdaza a te obiawy co podajesz to ja mam podczas okresow i uwazam ze wogole nie powinnas sie martwic ciaza:) jeszcze do tego kochalas sie ze swoim chlopakiem w dni nieplodne no i test wyszedl negatywny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marry
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:26 pm Temat postu: |
|
|
mam trzy bardzo wazne dla mnie pyt i prosze o odp:
1.slyszalam o tak zwanym "okresie" podczas ciazy, wyczytalam tez ze jest to dosyc skape krwawienie tlyko nie wiem co mam pzrez to rozumiec, czy jest to tylko jakies plamienie cyz mozna go pomylic z normalnym okresem?
2.czy w 2 miesiacu moze byc widac brzuch? i czy np. jezlei kobieta ciezarna sie kladzie na plecach to ten brzuch dalej jest widoczny czy powraca do normalnego stanu i czy jets miekki czy twardy?
3.mam problem bo dostalam okres a w ostatnich jego dniach karwaienie jak zasze blyo nie wielkie a pozniej przerodzilo sie w jakas taka pezrpczysto-brazowa wydzieline za 2 dni w biala i za pare dni razem z ta biala wydzielina pojawil sie normalnym owulacyjny sluz jaki mam co miesiac. czy mam sie czym niepokoic?
zapomnialam dodac ze bralam 2,5 miesiaca temu postionor duo
---edit by Wind_of_hope---
Staraj się nie pisać kilku tematów pod rząd. Jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień" jest w prawym górnym rogu każdego twojego posta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:32 pm Temat postu: |
|
|
marry jesli wziełas tabletke na czas to nie jestes w ciazy . zapewne własnie po niej miała taki skapy okres . wg mnie wszystko ok. nie wkrecaj sobie zadnej ciazy. brzuszek widac dopiero w 4,5 m-cu 2 to napewno za wczesnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marry
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:38 pm Temat postu: |
|
|
tabletke wzielam w 5 dzien swojego okresu juz praktycznie w ostatni dzien i cyz ta tabletka mogla wywolac u mnie takie uplawy ktorych raczej nie blyo przy poprzednim okresie (dodam ze mialam juz dwie @ po zazyciu postinoru i wydawaly mi sie normalne) no i po tym drugim ta wydzielina ktora ci opisalam ... boje sie bo dziwnie brzuch mi urusl i mam ochote jesc ale czuje ze nie moge tak mi momentami ciezko z tym ze nie wymiotuje i nie mam zadnej zgagi. a i jeszcze jedno mierzy sie temp. ciala czy pochwy?
i jeszcze jedno czy stezenie hcg (tego czegos w moczu) w drugiem miesiacu mzoe byc na tyle male ze 3 testy sie pomylily?
niehc ktos mi odp prosze Sad
-----edited by emilka----
posty zostały połaczone. jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, użyj opcji "zmien"
marry, ostatni raz upominam: stosuj się do regulaminu i nie pisz postów pod sobą! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:12 pm Temat postu: |
|
|
test krwi nie myli sie nigdy . takze napewno by wykrylo ciaze.
nie stresuj sie. wg mnie jest wszystko ok. nie wmawiaj sobie czegos czego nie ma . aha i prosze: stosuj sie do regulaminu i czytaj o co sie prosi bo posypia sie ostrzezenia....wszystko ma swoje granice.
pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZDETERMINOWANA
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:18 pm Temat postu: czy jestem w ciązy czy to zbędny niepokój |
|
|
Dzięki wind_of_hope przepraszam za tą gafe z drukowanymi literami postaram się drugi raz niezgrzeszyć ale na temat wiem że niepowinnam sie martwić ale w całej tej sprawie niepokoi mnie jeden fakt zanim doszło do seksu okres spużniał mi sie już 2 dni i wtedy się to stało nadrógi dzień zaraz z rana bo czła sytuacja miała miejsce w nocy wziełam te prochy i co dzisiaj jest drugi dzień odkad wziełam a wsumie 5 odkąt spuznia się ciocia noi ile jeszcze maksymalnie mam czekać kiedy powinnam być zaniepokojona za informacje z góry dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:23 pm Temat postu: |
|
|
ZDETERMINOWANA w ktorym dniu cyklu sie kochaliscie? moze nie było dni płodnych i nie potrzebnie wziełas tabletke? . wg mnie wszystko spoznia sie własnie przez nia. radze sie uspokoic i nie zamartwiac. jesli zdazyłas na czas to spoko- ciotka bedzie
ps- dobrze ze chociaz Ty umiesz czytac prosby od moderatorow _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszka;)
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Wpadka ale jak bedzie to sie bede cieszyc z tego dzieckka... juz jest mi lepiej na samym poczatku strasznie sie balm... i dziekuje za rady :*:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|