Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Paweł napisał: |
Tak dla ścisłości test wykrywa ciąze gdy dochodzi do implementacji zarodka w macicy (co może dziać sie do 72 godzin od połączenia sie plemnika z komórka jajową) po implementacji organizm zaczyna produkować zwiększoną ilość hormonów - co właśnie wykrywa test) |
I jeszcze jedno drogi Panie moderatorze. Jest Pan raczej mało poinformowany. Przez CZTERY dni to zapłodnione jajeczko przemieszcza się jajowodem, a IMPLANTACJA w macicy natępuje na pewno nie wcześniej niż w 6/7 dniu. NIE WCZEŚNIEJ PODKREŚLAM.
Więc z całym szacukiem głupoty Pan pisze. Radzę poczytać trochę na ten temat zanim zacznie Pan udzielać 'mądre rady' młodym ludziom. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej spokojnie poczekaj do następnej miesiączki.Jeśli się nie pojawi,wtedy udaj się do ginekologa.I nie denerwuj się,stres może wpłynąć na przesunięcie miesiączki!Wbrew panującym opiniom,nie tak łatwo zajść w ciążę,dlatego trzymaj sie i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Nie podpisałam moich wcześniejszych dwóch postów.
Agulka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:51 pm Temat postu: |
|
|
test jest więcej niz przeczuciem a nie wyrocznią. A ja nie jestem lekarzem i nie zamierza wystawiać diagnoz. Pisze to na ile i jak wiem - 10 dni po stosunku czyli 72 gdziny w jajowodzie i wlaśnie te 6 czy 7 dni na implementacje w macicy - test jest ogólny oraznie może być szczególowy no nie da sie niestety zorobić tak testu aby wykywał dość indywidualną ceche w śród ogółu Dlatego tak jak zauwazyłaś skuteczniejsze są test z krwi A co do skuteczności testów nie zagłebiam sie w to na ile jest to chwt reklamow a na ile prawdziwe badania. Wątpie aby naginali prawde bo w tedy nie wypłacili sie za odszkodowania. (bywały przypadki że firmy farmacałtyczne wypłacały gigantyczne odszkodowania za wadliwą partie testów)
Bardzo chętnie zapraszam wszystkich do wypisywania swoich poglądów i doświadczeń Bo po to zostalo stworzone to forum
a moja rola moderatora w tym mmencie jest znikoma (moderacja to tylko pilnowanie porzadku ) a odpowiedzi na posty są takie same jak każdego innego użytkownika |
|
Powrót do góry |
|
|
|
19latka Gość
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 11:12 pm Temat postu: zrobiłam przedwczesny test - z nerwów... |
|
|
Dziś mija 6 dzień.. i dzis robiłam test "bobo test" - on jest w stanie wykryć po 6 dniach.. no i wyszło ze niby nie jestem.. jednak zrobiłam to tak szybko ze strachu.. bo powinnam sobie troszke odczekac.. ale mysle.. tzn. mam nadzieje ze tak zostanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hajdi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 11:31 am Temat postu: co mi sie dzieje |
|
|
sluchajcie nie wiem co sie dzieje dzis ze mna.mam okres ale dzis rano wstalam i mocno krecilo mi sie w glowie i nie przestalo do tej pory czuje sie jak po wypiciu konkretnej ilosci alkoholu. czasem mam wrazenie w zoladku jakbym miala niedlugo wymiotowac ale to przechodzi boje kurcze pomozcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 3:02 pm Temat postu: |
|
|
hajdi nie denerwuj sie nie jestes raczej w ciąży bo masz okres a te nudnosci wywołane sa okresem niektore kobiety mają w czasie pierwszego dnia okresu taki mdłosci nie martw sie a jesli to bedzie dłuzej to zgłoś sie do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gość1 Gość
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 2:45 pm Temat postu: Miesiączka wcześniej niż w planowanym terminie |
|
|
Witam.mam 18lat. jestem dziewica.dzis dostalam miesiaczke a powinnam ja dostac dopiero za 10dni. troche mnie to niepokoi. a tydzien temu kiedy mialam dni plodne to moj chlopak dotykal mojej łechtaczki i okolice pochwy.nie byl we mnie a jedynie mnie dotykal. nie mial wytrysku . uważał zeby mi nic nie wprowadzic do pochwy ale skoro dostalam dzis miesiaczke to czy powinnam sie przejmowac? czy jest mozliwosc zeby miesiaczka wystepowala 2 razy w miesiacu?prosze o rade. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Zostaje możliwość skrucenia sie cyklu lub rozregulowania go chociaży przez stres
Skoro uważaliście i udało sie wam to nie ma podstaw aby myśleć inaczej
Gdy poczytasz forum to okazuje sie z samej takiej statystyki wypowiedzi wmiare reprezentatywnej że w ciąże tak łatwo nie jest zajść, a stresu przy spuźnieniach opuźnieniach czy nowych igraszkach jest co niemiara.
Jeżeli będziesz czułą że coś nie tak, bądz kolejny okres będzie BEZ PRZYCZYNY nie wterminie warto zglosić sie do lekarza
Ale najpierw trzeba by wiedzieć przez c może rozregulować sie okres. (było na forum ale tematy ta szybko powstają że chyba dość daleko to jest dlatego przypomne najczestrze - chodz nie jedyne)
-Stres
-Zmiana diety (czyli składników ilości oraz pory dnia posiłków)
-Stany zapalne
-Przeziębienie
-Zażywaie antybiotyków
-Zmiana klimatu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anka Gość
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 5:15 pm Temat postu: zagubienie i niewiedza |
|
|
Od pewnego czasu mam dziwne objawy, drentweją mi ręce, nogi i mięśnie w okolicy brzucha mam mdłości i wstret do niektórych zapachów ,często biegam do łazienki robić siusiu i często mam kucia w okolicy brzucha.Robiłam badania krwi wyszły ok. Wiec postanowiłam, pójść do ginekologa ale nie przebadał mnie. Kochałm się ze swoim chłopakiem 7 dni przed miesiączką bez zabespieczenia i teraz ona mi się spóżnia. Czy to jest możliwe że moge być w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|