Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy mogło dojść do zapłodnienia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biesiadnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 1:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki, troche mnie uspokoilas:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 9:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rowniez popieram kolezanke, nie ma sie czym stresowac Smile do zaplodnienia potrzebny jest wytrysk w srodku+owulacja Smile okres moze spozniac sie przez stres - tak mysle.
Powrót do góry
wi_sienka

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 3:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do zapłodnienia wcale nie potrzebny jest wytrysk tylko plemniki. W każdym przypadku jeśli plemniki dostaną się do środka dziewczyny może dojść do zapłodnienia, nawte jeśli wytrysk byłby na zewnątrz i zaraz po tym wzięłoby się spermę na palca i wsadziło to też może dojść do zapłodnienia. Jeśli dotyka się mokrym od spermy łechtaczki i plemniki przedostaną się dalej może dojść do zapłodnienia. Jeśli uprawia się stosunek przerywany, nawet jak wytrysk będzie na zewnątrz to plemniki uwalniają się już wcześniej i też może dojść do zapłodnienia.
Ludzie jeśli zaczynacie współżyć to dziewczyna powinna zacząć już chodzić do ginekologa, pytać się o wszystko, jak się kochać żeby było bezpiecznie, jak się zabezpieczać itp., on będzie wiedział najlepiej.
a co do testu to można już go zrobić w pierwszy dzień kiedy miała być miesiączka - wtedy wynik jest już dobry, jednak test nigdy nie daje 100% pewności. A jeśli spóźnia się okres a wcześniej zawsze był reguralny to należy się skonsultować z ginekologiem, bo może to być coś z organizmem. I oczywiście stres też robi swoje.
Powrót do góry
perez

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ponawiam sprawe... moja kobietka miala dostac dzis okresu, jednak nie dostala i sie martwie bardzo, a nie stresowala sie i niewiem czym to jest spowodowane, nie czuje nawet zadnych objawow, zawsze czula jakies tam bole przed okresem, pomozcie Sad Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Perez ja tez nie czuje ze okres sie zbliza Razz kiedys padałam z bolu a teraz mi sie podoba Razz gorzej jak pojawi sie nieoczekiwanie Wink. Nie doszedłes w niej wiec nie ma powodu do obaw. ciagły stres moze wpływac na spoznianie sie okresu. ale <ola boga> 1 dzien to nie masakra. gorzej jak po tyg. nic nie bedzie Smile głowa do gory

Powrót do góry
perez

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale ja zawsze dzien lub dwa przed pobolewal brzuch i wogole czula ze sie zbilizal, zawsze tak bylo a teraz nic... Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak bywa. przeciez okres to nie pozytywka ze nakrecisz i bedzie grac kiedy tylko chcesz Smile u Nas wszystko idzie swoim rytmem. raz szybciej i z objawami,bolami itp a raz wolniej. Wierze ze bedzie ołrajt Smile jesli minelo 12 dni od stosunku to zrobcie test Smile wynik bedzie prawidłowy Smile 3mam kciuki Exclamation

Powrót do góry
perez

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niechce zadnych testow bo jak wyjdzie ze jest w ciazy to ja sie zabije Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie chcesz testu to pozostaje Wam czekac w niepewnosci... nie zabijesz sie... co sie stało to sie nie odstanie Smile ale nic nie sie stało. a dziewczyna niech nie stresuje sie tak bo naprawde sie spozni ciotka..

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

perez nie mozesz tak podchodzic do sparwy.. troche dojzalosci...
jeden dzien spoznienia to nic, mi sie keidys spoznial 3 tygodnie i tz nie mialam zadnych objawow, czasme tak bywa Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 24 z 52