Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
biesiadnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 1:23 am Temat postu: |
|
|
dzieki, troche mnie uspokoilas:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 9:04 am Temat postu: |
|
|
rowniez popieram kolezanke, nie ma sie czym stresowac do zaplodnienia potrzebny jest wytrysk w srodku+owulacja okres moze spozniac sie przez stres - tak mysle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wi_sienka
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 3:20 pm Temat postu: |
|
|
Do zapłodnienia wcale nie potrzebny jest wytrysk tylko plemniki. W każdym przypadku jeśli plemniki dostaną się do środka dziewczyny może dojść do zapłodnienia, nawte jeśli wytrysk byłby na zewnątrz i zaraz po tym wzięłoby się spermę na palca i wsadziło to też może dojść do zapłodnienia. Jeśli dotyka się mokrym od spermy łechtaczki i plemniki przedostaną się dalej może dojść do zapłodnienia. Jeśli uprawia się stosunek przerywany, nawet jak wytrysk będzie na zewnątrz to plemniki uwalniają się już wcześniej i też może dojść do zapłodnienia.
Ludzie jeśli zaczynacie współżyć to dziewczyna powinna zacząć już chodzić do ginekologa, pytać się o wszystko, jak się kochać żeby było bezpiecznie, jak się zabezpieczać itp., on będzie wiedział najlepiej.
a co do testu to można już go zrobić w pierwszy dzień kiedy miała być miesiączka - wtedy wynik jest już dobry, jednak test nigdy nie daje 100% pewności. A jeśli spóźnia się okres a wcześniej zawsze był reguralny to należy się skonsultować z ginekologiem, bo może to być coś z organizmem. I oczywiście stres też robi swoje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam, ponawiam sprawe... moja kobietka miala dostac dzis okresu, jednak nie dostala i sie martwie bardzo, a nie stresowala sie i niewiem czym to jest spowodowane, nie czuje nawet zadnych objawow, zawsze czula jakies tam bole przed okresem, pomozcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Perez ja tez nie czuje ze okres sie zbliza kiedys padałam z bolu a teraz mi sie podoba gorzej jak pojawi sie nieoczekiwanie . Nie doszedłes w niej wiec nie ma powodu do obaw. ciagły stres moze wpływac na spoznianie sie okresu. ale <ola boga> 1 dzien to nie masakra. gorzej jak po tyg. nic nie bedzie głowa do gory _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Ale ja zawsze dzien lub dwa przed pobolewal brzuch i wogole czula ze sie zbilizal, zawsze tak bylo a teraz nic... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:40 pm Temat postu: |
|
|
tak bywa. przeciez okres to nie pozytywka ze nakrecisz i bedzie grac kiedy tylko chcesz u Nas wszystko idzie swoim rytmem. raz szybciej i z objawami,bolami itp a raz wolniej. Wierze ze bedzie ołrajt jesli minelo 12 dni od stosunku to zrobcie test wynik bedzie prawidłowy 3mam kciuki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Niechce zadnych testow bo jak wyjdzie ze jest w ciazy to ja sie zabije |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:57 pm Temat postu: |
|
|
jesli nie chcesz testu to pozostaje Wam czekac w niepewnosci... nie zabijesz sie... co sie stało to sie nie odstanie ale nic nie sie stało. a dziewczyna niech nie stresuje sie tak bo naprawde sie spozni ciotka.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:58 pm Temat postu: |
|
|
perez nie mozesz tak podchodzic do sparwy.. troche dojzalosci...
jeden dzien spoznienia to nic, mi sie keidys spoznial 3 tygodnie i tz nie mialam zadnych objawow, czasme tak bywa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|