Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 4:02 pm Temat postu: |
|
|
karoli018 napisał: | czy ta tabletka jakos nie zatrzymala mi owulacji... |
escapelle ma za zadanie hamować owulację, ale jej działanie nie jest długoterminowe. jeżeli zażyta w kilka godzin przed owulacją, to ją hamuje, ale nie kilka dni! w organizmie po ok. 40h jest jeszcze pi razy drzwi 0,15mg lewonorgestrelu a w zasadzie potem, to już jest tak mała dawka, że płodność wraca. a czasami jest tak, że po tak dużej dawce hormonów organizm chce "nadrobić" i bardzo szybko następuje owulacja. ale to oczywiście zależy od reakcji organizmu
karoli018 napisał: |
kiedy najwczesniej moglabym zrobic test ciazowy? |
test najwcześniej sie robi ok. 12-14 dni od owulacji jeżeli wiadomo, kiedy ją się ma. więc lepiej zrobić 3 tygodnie od stosunku.
karoli018 napisał: | i moglaby mi Pani wyjasnic, czemu owulacja wypadalaby na 10lutego? bo tego nie rozumiem... dziekuje |
tylko nie per "Pani" do mnie mów mi na "ty"
no bo jeżeli:
1dc - 22 styczeń i licząc, że Twoje cykle są 33 dniowe, to dzień spodziewanego kolejnego krwawienia, to byłby 24 luty. odliczając od 24 lutego 14 dni, to 10 luty - szczyt płodności. no i 4 dni w tę i 3-4 w drugą stronę, to płodne dni wypadałyby ok. 6-13 luty. ale jak wzięłaś escapelle to liczenie nie ma sensu, bo układ hormonalny został zaburzony. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karoli018
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 12:42 am Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 9:47 am Temat postu: |
|
|
Witam ponownie, a wiec jutro kobitce mojej sie plodne zaczynaja.... czy dzis mozna jeszcze przerywanca?? A jesli nie to czy z gumka mozna na legalu??
z gory dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 12:23 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze lepiej sie zebezpieczcie. Nigdy nie wiadomo czy np plodne dni sie nie przesuna itp.. ja bym radzila sie zabezpieczuc gumka. Ale zrobisz jak uwazasz
z gumka mozna "na legalu" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel321
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Siemka mam pytanko jezeli pękła mi prezerwatywa podczas stosunku przed wytryskiem w końcówce dni płodnych to jakie jest prawdopodobienstwo zajściai w ciąże ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aramentis
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 11:08 pm Temat postu: |
|
|
a wytrysk był w srodku czy na zewnątrz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel321
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Wytrysku nie bylo poprostu nie skonczylem ale martwi mnie to ze uprawialismy sex przez kilk sekund z pęknietą prezerwatywa dopiero po chwili sie zorientowalem ze pękła a to bylo pod koniec dni płodnych. Wiec jakie jest prawdopodobienstwo zajścia w ciąże? Prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 1:26 am Temat postu: |
|
|
wg mnie bliskie zeru _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel321
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 11:16 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj moja dziewczyna bedzie robic test bardzo sie boje ale z tego co tutaj napisaliscie wszystko powinno byc ok Dziekuje serdecznie za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nsr
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Kochałem się z dziewczyną ostatnio (TYLKO) z zabezpieczeniem - prezerwatywą durexa. Kończyłem zawsze na zewnątrz. Raz kochaliśmy się dwa razy pod rząd, ale po wymianie prezerwatyw i obmyciem mojego sprzętu. Gumke zawsze po sprawdzalem czy nie byla pelnieta i byla cala.
Powinna mieć okres 11 lutego, ale się jej opóźnia już 4 dni...
Czy może być to spowodowane, że wcześniejszy okres dostała wcześniej o ok 1 tydzień ? Czy może jest to spowodowane, że nie kochaliśmy się przez 4 tygodnie (ze względu na mój wyjazd) ? Ale ostatnio zaczęły boleć ją piersi i brzuch, tak jakby objawy przedmiesiączkowe. Ale jeszcze nic nie ma Czy można być spokojnym, że nie jest w ciąży ?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|