Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy mogło dojść do zapłodnienia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karoli018

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na poprzedniej stronie opisałam swoją sytuację i mam kilka pytań. Otóż 12 lutego zauważyłam, że moja szyjka macicy jest otwarta, co by pewnie wykluczalo ciąże. Była ona otwarta do 14 lutego, teraz jakby się przymknęła i wysunęła nizej bo znacznie latwiej mam ją wyczuc palcami. 13 lutego bolaly mnie jajniki i czułam dziwne ciągnięcie tam w srodku, bolal mnie rowniez krzyz... o piersiach nie wspomne, czy to mogly byc objawy przesuniętej owulacji po ESCAPELLE ? Bylabym w ta "niby" owulacje w 24 dniu cyklu, czy to mozliwe?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 5:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karoli018, jak wzięłaś escapelle to nici z liczenia cyklu bo to wszystko się rozregulowuje. jak szyjka jest nisko i się zamknęła, to świadczy o dniach niepłodnych i zbliżającym się okresie.
nsr

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 5:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy moglby ktos opdowiedziec na moje pytanko ? (2 posty wyzej)
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nsr nie ma ciazy bo nie bylo wytrysku - proste Smile do zaplodnienia potrzebny jest wytrysk w srodku i tyle. Innej opcji nie ma. Gumka nie pekla wiec jest ok. Okres moze spozniac sie przez wiele czynnikow. Napewno nie jest to przez to ze sie nie kochaliscie. Musicie czekac spokojnie na okres. Napewno przyjdzie skoro dziewczyne boli brzuch i piersi Smile pozdrawiam
Powrót do góry
pawel321

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siemka mam pytanko na ile dni przed okresem mozna uprawiac sex bez zabespieczenia naprzyklad przy cyklu 30 dniowym? Ile trwaja tak mniej wiecej dni niepłodne przed okresem?
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli ma cykle 30 dniowe to mysle ze 5-6 dni przed oresem jest juz bezpieczne Smile i sa to dni nieplodne.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 10:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja dodam ze taka metoda to nie metoda ale skutkuje pod warunkiem ze cykle sa regularne Smile i bardzo dobrze zna sie swoj organizm. jesli natomiast wahaja sie to nie radze probowac bo potem moze sie okazac ze bedzie Was troje Razz

Powrót do góry
nsr

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nawiazujac do mojego ostatniego mojego postu na wczesniejszej stronie, to dziewczyne dalej bola piersi i brzuch kilka dni, a okresu nadal nie ma Sad Czy moze byc tak, ze okres bedzie bez krwawienia ? tylko dlaczego ? zawsze miala regularnie :/
Sprawdzalismy testem i negatywnie.
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

STRES robi swoje;] zróbcie test z krwi jak sie tak boicie i bedzie wszystko wiadomo
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nsr napisał:
Czy moze byc tak, ze okres bedzie bez krwawienia ?

jak to bez krwawienia.. Neutral zawsze jest krew Razz nie ma innej opcji. Jesli test wykonaliscie minimum po 12 dniach od stosunku to wynik jest prawidlowy i głowa do gory Smilewłasnie stres dziala na niekorzysc, im wiecej sie zamartwia tym bardziej sie on oddala... ;/ ;/. tak to juz jest Confused

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 37 z 52