Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oliwia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:22 pm Temat postu: |
|
|
dokladnie mam ten sam problem jeszcze nie probowalama tylko elektrycznego depilatora mam zamiar dopiero go zakupic powiedzcie mi mniej wiecej przez ile nie musicie depilowac nog po uzyciu depilatora ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya663
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 1:29 am Temat postu: Depilacja laserem, skuteczna? |
|
|
Mam mały problem z depilacją. Chciała bym usunąć na trwałe włosy z pod pach i z okolic bikini. Zazwyczaj je gole, ale niestety posiadam bardzo ciemne, mocne włoski, które szybko odrastaja. Mimo ze dokładnie się gole, włoski zawsze są widoczne, tz zaraz przy skórze mam czarne punkciki, wygląda to tak jakbym już miała odrosty. Dodatkowo zawsze są szorstkie, niezależnie jakich kosmetyków użyje moja skóra rzypomina papier ścierny, przeszkadza mi to zwłaszcza ze gole się na 0. Prubowałam depilacji woskiem ale moje włosy są za mocne, nie chcą się wyrwać , depilator tez nie pomaga, po kremach do depilacji nie są takie ostre ale nie usuwają się do końca i zawsze je widać. Co najdziwniejsze włosy na naogach, są o wiele słabsze i niemam żadnych problemów z ich usuwaniem. Na rękach, czy innych częściach ciała nie usuwam bo są prawie nie widoczne. Słyszałam o depilacji laserowej. Zabieg jet kosztowny, dlatego chciałąm się dowiedzieć czy daje on pewność że włosy nie odrosną, lub ile zabiegów i w jakich odstępach czasu należy zastosować żeby pozbyć się problemu. Może ktoś z Was zna inne sposoby trwałego pozbycia się włosków.
-----edited by emilka-----
przyłączyłam temat do tematu o takim samym tytule |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
laserowej musisz użyć przynajmniej kilka razy, bo 1 raz nie da Ci efektu
a depilujesz woskiem cały czas? nie raz woskiem a raz golisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya663
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 12:42 am Temat postu: |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to niemam czau na zabawy z woskiem itp, czasem nogi depiluje, ale nieznosze odchodowywania włosków na odpowiednią długość. Wiem że trzeba użyć kilka razy, tylko chciałąm się dowiedzieć czy może ktoś z Was użył tej metody, jak ją ocenia, czy warto na to tyle kasy wydawać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 12:22 pm Temat postu: krem do depilacji |
|
|
może głupie pytanie:D
ale
czy krem do depilacji zostawiony na noc moze uszkodzić cebulki włosowe?? i czy po takiej zabawie włosy odrosną;]?
mówie tu o głowie;]
----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 2:08 pm Temat postu: |
|
|
kremy do depilacji nie działają na cebulkę włosa tylko bardziej na łodygę. odrobine mogą osłabiać cebulki, ale po regularnym, możliwe nawet że i przy długotrwałym stosowaniu, ale mi się wydaje, że włosy odrosnąć - odrosną. najwyżej mogą być lekko osłabione. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 2:37 pm Temat postu: |
|
|
jeje:D ale wkońcu będa normlane tak?:> |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Klaudia94
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 10:05 am Temat postu: |
|
|
A ja mam taką konsystencje wodnistą....czy tak ma być??? gotuje 20min juz...ii kolorow nie zmienia...dziwne ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sb
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:50 pm Temat postu: |
|
|
ogolnie,to nie pamietam jak to ma byc,chyba potem twardnieje.ale radze sobie dac z tym spokoj. bede zdziwiona jesli ktos tu napisze ze mu wyszla udana depilacja....wedlug mnie lepiej zainwestowac w jakis wosk... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 10:20 am Temat postu: Ciemne ślady po depilacji pod pachami |
|
|
Kurde, próbowałam już wielu różnych sposobów depilacji, ale zawsze pod pachami zostają mi brzydkie, ciemne ślady... :/ Wygląda to tak jakby część włosków została... Ma ktoś pomysł jak to zlikwidować? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|