Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 7:23 pm Temat postu: |
|
|
a czym depilujesz? maszynką? bo jak tak, to chyba nic się nie da zrobić... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 8:07 am Temat postu: |
|
|
Mhm, maszynką... :/
Ktoś mi kiedyś polecał tonik z aspiryny jako rozjaśniający... :/ Może ktoś próbował? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:07 am Temat postu: |
|
|
ja kiedyś robiłam sobie maseczki aspirynowe na nos na wągry i trochę wybielały, więc mozesz spróbować :) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pestycyda
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Czytałam na ten temat kilka forów internetowych. Również moja koleżanka o tym czytała i postanowiła spróbować ten metody depilacji. Miała niewielkie problemy ze zrobienie tzw. kulek, bo masa była za twarda, ale poradziła sobie za pomocą suszarki do włosów Zainteresowała mnie to i właśnie przed chwilą zrobiłam masę. Póki co, stygnie. Nie mam pojęcia co mi z tego wyjdzie, chociaż robiłam wg instrukcji. Powiem tylko, że cały czas trzeba stać przy garnku mimo tego, że na początku przez dobre 10 minut kolor płynu się nie zmienia. Później jednak bardzo szybko zmienia kolor i łatwo można go przypalić. Z myciem garnka też nie miałam większych problemów pod warunkiem, że zaraz po wlaniu masy do słoika trzeba go umyć. Zobaczę co mi z tego wyszło i napiszę, czy się udało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Cechą charakterystyczną tego typu depilacji jest usuwanie włosów zgodnie z kierunkiem wzrostu, co powoduje, że nie łamią się i są usuwane wraz z cebulkami. Pasta zawiera cukier, sok cytrynowy, wodę oraz wyciągi ziołowe, nie zawiera składników chemicznych. --- Depilacja jest mniej bolesna niż woskiem, gdyż pasta nie przylepia się bezpośrednio do skóry. Częstotliwość zabiegu: podobnie jak w przypadku wosku efekt utrzymuje się około 3-6 tygodni, w zależności od siły wzrostu włosów.
wg mnie ciekawa propozycja, aczkolwiek słyszałam też niezbyt pochlebne wypowiedzi
]
--- Edited by mala_mi ---
Prosze czytać REGULAMIN!! linki sa ZABRONIONE!. Link usuwam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pestycyda
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 11:42 am Temat postu: depilacja |
|
|
Mnie niestety to nie wyszło. Dużo czasu pochłania i po "wykulkowaniu" masy, więcej włosków zostaje niż schodzi. Do tego strasznie mi się nogi kleiły od tego. Już chyba wole jednorazowe maszynki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 12:25 pm Temat postu: |
|
|
mój znajomy zastosował na sobie ten sposób depilacji. Jest najbardziej owłosioną osobą jaką znam - obrasta w gęste kłaki na torsie, nie mówiąc już o tych wystających spod koszulki na karku. [a na głowie lysieje hehe ] opowiadal mi o podobnym sposobie - tyle ze zamiast kuleczki z pasty, kladziemy standardowym sposobem mase na małą powierzchnie ciala.
włożył składniki do garnka, zagotował wszystko jak trzeba, przyłożył - zerwał ze skóry - patrzy: gładki brzuch i nic nie boli przy wyrywaniu. [szok!]
ciągle mówimy z dziewczynami, że wreszcie wypróbujemy ten sposób, ale brakuje nam czasu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stela
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 5:12 pm Temat postu: Pielęgnacja pach |
|
|
Są jakieś preparaty, które powodują, że włosy pod pachami rosną mniej widoczne? Po depilacji jest podobno tak, że włosy są coraz grubsze i ciemniejsze, nie da się tego jakoś obejść?
temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 6:44 pm Temat postu: |
|
|
zawsze możesz sobie zrobić laserową depilację.
to jednak kosztuje.
ponad to lepiej poszukać sprawdzonego salonu kosmetycznego który wykonuje takie zabiegi- mam znajomą która poszła na laserową depilację i spalili jej skórę- wyglądała jak w czarnych kabaretkach tylko bez kabaretek.
poza tym - masz wybór- albo w ogóle nie będziesz golić pach i będziesz się męczyć z włosami oraz brzydkim zapachem, albo poświęcisz co kilka dni parę minut na doprowadzenie do porządku owłosienia.
a co do grubości włosów- ja golę pachy od 10 lat i jakoś nie zauważyłam żeby włosy były specjalnie grubsze i mocniejsze.
na nogach owszem. ale i z tym się uporałam - teraz stosuję nie żyletkę ale depilator. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
prokata
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 1:58 pm Temat postu: |
|
|
więc możesz chodzić na depilacje do kosmetyczki wtedy włoski odrastają wolniej i są jaśniejsze, raz na dwa tygodnie taki zabieg starczy, a koszt to 15zł średnio do 30zł to max więc to nie jest taki wielki wydatek. na początku może troszkę boleć ale z biegiem czasu skóra się przyzwyczaja i już nic nie boli. ewentualnie kremy do depilacji |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|