FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nulla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 4:31 pm Temat postu: depo provera ... i co dalej |
|
|
Witam
Moja historia z DEPO: poród, ok. 3 miesiące później pierwszy zastrzk depo, ponowienie po 3 miesiącach.... od pierwszego zastrzuku mineło 6 miesięcy. Żadnych skutków uboczynych, może trochę większe wypadanie włosów. Przerwałam bo przeczytałam że mogę długi czas czekać na powrót płodności... no i niestety sprawdza się - 9 miesięcy oczekiwania na pierwszą misiączkę, kolejne 6 miesięcy prób nad zajściem w ciążę (dodam że bardzo częstych i systematycznych:-)) i nic z tego nie wynika.
Podejrzewam zaburzenia owulacji, @ regularne jak w zegarku 28-29 dni. Poczekam jeszcze miesiąc i planuję wizytę u lakarza.
Mam różne podejrzenia co mi może dolegać te najbardziej prawdopodobne to chyba nie pękanie pęcherzyka. Objawy owulacji kiedyś były bardzo wyraźne, śluz bardzo rozciągliwy, gęsty ....a teraz praktycznie przez cały cykl bez zmian. To tyle.... czy ktoś przechodził coś podobnego do mnie?? nie spotkałam się dotychczas z podobnym opisem, a bardzo bym chciała rozwiać swoje wątpliwości i uspokoić się wewnętrznie przed wizytą u lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Być║może Twój organizm wolniej metabolizuje depo stąd brak owulacji. Mozesz od razu iść do lekarza, niech monitoruje Ci cykl Będzie od razu wiadomo, czy dochodzi do owulacji czy nie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iza.ttt
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 1:08 pm Temat postu: |
|
|
ja po 3 zastrzykach przytylam 11kg i teraz jest to ciezko zrzucic,malo tego nie mialam w ogole ochoty,,na przyjemnosci,, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|