Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pawel e-g
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 11:19 am Temat postu: pare pytan o diane35 |
|
|
Witam,
Mam pare pytan zwiazanych z tabletkami hormonalymi doustnymi, a dokladniej z Diane35. Moja dziewczyna od pierwszego dnia krwawienia bierze po raz pierwszy wlasnie te tableltki. Zostaly jej jeszcze chyba 3 w opakowaniu. Teraz pytania:
1. Czy po wzieciu tych 18 tabletek zabezpieczenie dziala juz w 100%? bierze je bardzo regularnie, co do minuty
2. Bylismy wczoraj u ginekolog i robila jakeis tam badania, powiedziala, ze tabletki sie ladnie przyjely do jej organizmu. Czyli chyba juz na pewno dzialaja?
3. jesli ostatnia tabletke wezmie we wtorek, robi tydzien przerwy to zaczyna nowe opakowanie tych tabletek tez we wotrek? czy moze jak sie zacznie w tej przerwie brania tabletek okres to od pierwszego dnia zaczyna nowe opakowanie? Jak to z tym jest, bo troche sie gubie
4. Mozemy juz sie kochac normalnie bez gumki i konczyc finaly w jej srodku? to jest jej pierwsze opakowanie i 18 tabletka... czy to moze nie zadzialac?
Z powazaniem,
Pawel K. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Cześć.Jeśli chodzi o 100 % zabezpieczenie,to najlepiej poczekac do konca 1 opakowania,wtedy macie już pewność Każde nowe opakowanie Twoja dziewczyna zaczyna w ten sam dzień tygodnia,czyli w Waszym wypadku wtorek.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel e-g
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Nie odpowiedzialas szczegolowo na moje pytania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olka16 Gość
|
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Moja siostra bierze te tabletki. Moja kumpela również, ale ona ze względu na trądzik. Czytałam sporo ulotek o tych tabletkach i to plamienie jest normalne..A w jakich dniach itd. to już same byście musiały przeczytać i zobaczyć jak to jest u was. A jesli tak bardzo sie nie pokoicie to najlepiej idźcie do ginekologa. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Canon
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 7:04 pm Temat postu: Diane 35-pytanie |
|
|
Czy ktos może mi powiedzieć czy są to dobre tabletki??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sandrusia1989
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Diana 35 ja biore je od 7 miesiecy sa skuteczne oczywisice zalezy na co je bierzesz bo to sa tabletki lecznicze wiec jak bedziesz brala je na skore jesli masz tradzik to napewno ci pomoga a jesli antykon. to jak wszystkie tabletki nie dzialaja w 100% lecz w 99% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olenka_17 Gość
|
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 11:55 am Temat postu: |
|
|
biore juz drugie opakowanie tych tabletek... w czasie 7 diowej przerwy w 4 dniu wystąpil ores... 4 dni...a anstepnie plamienia... juz w sumie tak 4 dni mam tych plamień... z trądzikiem tez mialam większe problemy, gdy zaczelam brac diane 35..ale mam nadzeije ze niedlugo nie bede narzekac, na bole brzucha, trądzik i onfite miesiączki :d pozdrawiam wszytskie kobietki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izabela9
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 10:21 am Temat postu: Diane-35,a antykoncepcja |
|
|
witam!
Od ponad roku stosuje Diane-35 z przepisu dermatologa, ktory przepisal mi te tabletki na wyleczenie wypryskow i pod tym wzgledem sie te tabletki w 100%zgadzaja.
A jesli chodzi o antykonspecje??Mam stalego chlopaka od 2 lat i wspolżyjemy ze soba regularnie od czasu brania tabletek antykoncepcyjnych,do tej nie zaszlam w ciaze!!! i bardzo sie ciesze a przyjmuje te tabletki zawsze regularnie.Jestem w stalym kontakcie z ginekologiem i on ze wzg.na antykoncepcje nie zaproponowal mi nigdy zmiany tabletek,wiec czulam sie bezpiecznie.Dzis jednak jestem w 4 dniu w siedmiodniowej przerwie i jeszcze nie dostalam okresu.!Napewno bralam w tym miesiacu te tebletki o stalej porze najwyzej sie spoznilam do 2 godzin,ale o rzadnej tez nie zapomnialam.Dltego tez sie zaczelam bac,ze ejstem w ciazy gdyz wspolzylam ze swoim partnerem w tym miesiacy i takze w dniach plodnych.a na bycie matka nie jestem przygotowana.......... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lip 03, 2006 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Słyszałam że z tymi tabletkami Diane bywa różnie;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jean Gość
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 8:54 am Temat postu: |
|
|
ja byłam u ginekologa głównie po to by poradził mi najlepszy sposób antykoncepcji, przepisał mi Diane 35, wy wszystkie piszecie głównie o trądizku bo jest to lek bardziej leczniczy, ale ja bym chciała sie dowiedzieć o jego działaniu anty. Lekarz nie zalecal mi robienia żadnych badań. spytał tylkoc zy mam problem z trądzikiem, no a że mam no to przepisal mi te tabletki. Dużo sie naczytałam i nie jestem pewna tego czy są one skuteczne w antykoncepcji. WIem.. kazdy organizm przyswaja inaczej. Nie chce zostać w młdoym wieku matką, a chce spokojnie i w miare pewnie współżyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|